Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.12.2023 12:00 | Špeciálne projekty
Špeciálny projekt

Akí ľudia si kupujú byty v najdrahšej novostavbe v Bratislave? Ich vek vás zrejme prekvapí!

Top projekt v oblasti nového bratislavského centra Metropolis už budúci rok privíta svojich nových obyvateľov. A hoci si novostavby možno spájame skôr s mladými ľuďmi, v tomto prípade je to trochu inak. Veľká časť kupujúcich má už po päťdesiatke!

Stavbu v tvare písmena M čaká kolaudácia v lete budúceho roka, no dve tretiny bytov sú už predané. Akí ľudia v nich budú bývať a čím ich táto stavba oslovila?

Do Bratislavy za deťmi a vnúčatami

Medzi budúcich obyvateľov Metropolisu patria aj ľudia, ktorí doteraz žili mimo hlavného mesta, ich deti však bývajú v Bratislave. Plánujú sa presťahovať, aby boli bližšie k nim či k svojim vnúčatám.

„Hľadajú skôr komornejší projekt, nie vysoké vežiaky, v ktorých vládne často veľmi anonymná atmosféra. Zároveň chcú mať všetko poruke, aby to nemali ďaleko do obchodu, centra mesta či na prechádzky,“ vysvetľuje developer.

Zaujíma ich, prirodzene, aj okolie stavby, keďže niektorí v ňom plánujú tráviť čas s malými vnúčatami. Oslovuje ich projekt atraktívnej semiprivátnej záhrady, v ktorej sa bude dať príjemne posedieť.

„Asi všetkých kupujúcich okrem samotnej ceny bytu zaujímajú aj mesačné náklady. Očakávame, že vďaka zvoleným technológiám a materiálom by v Metropolise mali byť o 25 až 30 % nižšie ako v okolitých novostavbách.“

Otvoriť galériu
Vizualizácia bytu v Metropolise.
Zdroj: INT Investments

Slováci žijúci v zahraničí

Mnoho Slovákov pracuje za hranicami, radi sa však vracajú domov za rodinou, priateľmi či vybaviť potrebné veci. Viacero z nich si preto zaobstaralo pohodlné útočisko práve v Metropolise. Okrem polohy ich oslovuje najmä kvalita celej stavby a použitie nemeckých technológií.

Sú zvyknutí na modernú architektúru a vysoký štandard a hľadajú ho aj doma. Dôležitú rolu v ich rozhodovaní zohráva aj udržateľnosť a energetická nenáročnosť bývania. Oceňujú možnosť ovládania technológií na diaľku pomocou aplikácie v mobile.

„Nestane sa im, že by napríklad prišli do bytu, v ktorom sa dva mesiace nevetralo. Vďaka autonómnej rekuperácii je vzduch vždy čerstvý. Podobne je to so stropným sálavým vykurovaním a chladením, ktoré si pred príchodom jednoducho nastavia cez telefón tak, ako im vyhovuje,“ hovorí Sebastien Dejanovski z MINT Investments.

Navyše, keďže sú priamo v centre, nepotrebujú pri svojich návštevách nevyhnutne auto. Peši si zájdu k Dunaju, do reštaurácií či divadla a ľahko sa dostanú, kam potrebujú, aj MHD či taxíkmi.

Otvoriť galériu
Vizualizácia bytu v Metropolise.
Zdroj: INT Investments

Rodinný dom vymenia za pohodlnejšie bývanie

Medzi majiteľov nových bytov však patria aj obyvatelia Bratislavy či okolia. Niektorí chcú vymeniť rodinný dom za pohodlnejšie bývanie bez starostí o strechu, záhradu, zimné odpratávanie snehu a podobne. Okrem toho keď deti vyletia z hniezda, dom je im už zbytočne veľký. Na príťaž im sú aj vysoké mesačné náklady či nákladné opravy.

„Máme napríklad klientov, ktorí predávajú dom v lukratívnej časti Bratislavy a rozhodli sa pre byt v centre. Dôležité je pre nich pohodlné a jednoduché bývanie vo vysokom štandarde, ktoré im zabezpečí komfort,“ približuje Sebastien Dejanovski.

Títo ľudia navyše uvažujú veľmi predvídavo. „Do úvahy berú aj fakt, že tento byt o pár desaťročí zanechajú svojim deťom či vnúčatám. Je pre nich dôležité, aby si zachoval svoju hodnotu.“

Otvoriť galériu
Vizualizácia bytu v Metropolise.
Zdroj: INT Investments

Byty sa míňajú, aké sú ešte v ponuke?

V súčasnosti sa púšťajú do predaja posledné voľné byty. Dvojizbový vás vyjde od 349-tisíc eur, za trojizbový zaplatíte od 478-tisíc eur. V ponuke sú štvorizbové, posledné jednoizbové a jediný päťizbový mezonet.

A čo všetko v najdrahšej nehnuteľnosti nájdete? Najmä kvalitné nemecké technológie – každý byt má vlastnú rekuperáciu Wolf a stropné kúrenie i chladenie Rehau. Nechýbajú predokenné žalúzie, trojvrstvové drevené parkety zo Slovinska, veľkoformátové talianske obklady a prémiová nemecká sanita. Nešetrilo sa ani na oknách či dverách – oboje vyrobili v Nemecku top dodávatelia.

Zážitkom však budú aj spoločné priestory s veľkoformátovým obložením, 24-hodinová recepcia či semiprivátna záhrada v štýle londýnskych či parížskych dvorov s rozlohou takmer 4 000 štvorcových metrov.

VIAC O METROPOLISE

Otvoriť galériu
Zdroj: INT Investments

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná fotografia).
Deti sa vo štvrtok vrátia do školských lavíc: Ako vidí bombovú hrozbu ministerstvo vnútra?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Róbert Fico odkázal Slovákom dôležité posolstvo: Mieru neprospieva, keď sa rozdeľujeme na základných veciach
Foto
Končí tréner Weiss st. v Slovane? TOTO má byť jeho nový angažmán
Polícia zadržala muža, ktorý nahlásil bombu na súde: Hrozí mu niekoľko rokov vo väzení!
Hrad Modrý Kameň.
Váš Tip
Hrad Modrý Kameň otvoril tohtoročnú letnú turistickú sezónu: Na čo sa môžu návštevníci tešiť?
(ilustr. foto)
Viete, čo znamenajú biele škvrny na nechtoch? Zbystrite, v jednom prípade môže ísť o život!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a šéf Kremľa Vladimir Putin
Rusko zdvihlo varovný prst pre Francúzsko: Ak vyšlete svojich vojakov na Ukrajinu, budeme na vás cieliť!
Zuzana Čaputová si pri Hrobe neznámeho vojaka v Bratislave uctila obete II. svetovej vojny.
Prezidentka si uctila obete druhej svetovej vojny: Pamätajme na odkaz vojny, že nenávistné ideológie môžu zabíjať
Na obrázku je súdna rada SR.
Členov Súdnej rady čaká neľahká úloha: Budú si voliť svojho nového predsedu! Kto získa tento post?
Podvod
Vietnam čelí obrovskému problému: Niekoľko ľudí bolo zatknutých pre nelegálne ovládanie účtov na Facebooku!
Korunná princezná Amalia, dedička holandského trónu.
Princezná Amalia si zabezpečuje miliónovú apanáž: Chce si z nich platiť svoje ... Má na to vôbec právo?!
Adela Vinczeová (43) moderátorka
Foto
Viktor si z Adely poriadne vystrelil: Záber z LATRÍNY a... Jej slová vás dostanú do kolien!