Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.11.2023 00:00 | Nové Časy | Cestovanie
Sponzorované

Kuba, Dominikánska republika alebo Vietnam? Airbusom do exotiky už aj z Bratislavy

Na dovolenku do exotiky sa už nemusíte presúvať na letisko do Viedne, Prahy alebo Budapešti. Za exotikou už pohodlne odletíte aj z Bratislavy.

Skupina DER Touristik SK priniesla na bratislavské Letisko M. R. Štefánika Airbus A350-900 španielskej spoločnosti World2Fly. Z Bratislavy sa vďaka novému stroju lieta do exotických destinácií Kuba, Dominikánska republika a Vietnam. Ide historicky o prvé pravidelné spojenia lietadlom nasadzovaným na diaľkové lety z bratislavského letiska.

Otvoriť galériu
Zdroj: red

Lieta sa trikrát týždenne: v utorok (Kuba), v stredu (Dominikánska republika) a vo štvrtok (Vietnam). Cieľovými dovolenkovými destináciami sú kubánska Santa Clara, dominikánska Punta Cana a vietnamský ostrov Phu Quoc.

„Najväčší z vietnamských ostrovov Phu Quoc doposiaľ nie je dotknutý masovým turizmom, ponúka biele pláže, množstvo atrakcií a vysokú kvalitu služieb. Let z Bratislavy trvá 13 hodín,“ povedal hovorca CK Fischer Jan Bezděk.

Otvoriť galériu
Zdroj: red

„Zavedenie sériových charterových letov ponúka Slovákom pohodlné a rýchlejšie spojenie ako z okolitých krajín. Do Dominikánskej republiky sa z Bratislavy dostanete za približne 13 hodín, vrátane medzipristátia v Prahe, čo je podstatne menej ako z Viedne a následným prestupom vo Frankfurte,“ dodáva hovorkyňa Kartago tours Alica Šipošová.

Dopyt po exotických dovolenkách s odletmi z Bratislavy je mimoriadne vysoký. Skupina DER Touristik SK stihla od spustenia predaja vypredať vyše 70 % nakontrahovaných kapacít do konca roka 2023. Dovolenkové pobyty sa realizujú na 7 alebo 14 nocí. Cestovné kancelárie Kartago tours a Fischer umožňujú okrem štandardných pobytových balíčkov aj predaj samostatných leteniek.

Otvoriť galériu
Zdroj: red

Stroj pre 432 pasažierov

Lietadlo typu Airbus A350-900 patrí medzi najmodernejšie a najúspornejšie lietadlá. Má kapacitu 432 pasažierov a ponúka maximálne pohodlie. Počas celého trvania letu je pasažierom k dispozícii bohatý systém palubnej zábavy na obrazovkách pred každým sedadlom. K dispozícii je aj 16 sedadiel kategórie Premium Fly. Táto služba ponúka prednostné odbavenie a nástup do lietadla, možnosť 2 batožín, luxusné menu Gourmet vrátane 2 alkoholických nápojov, miesta XL a uvítací balíček na palube. Dostanete napríklad aj poriadny vankúš a paplón a pri dlhom lete oceníte veľký priestor na nohy.

Zásadným benefitom je aj moderný filtračný systém, ktorý na palube zaručuje neustálu výmenu vzduchu a vďaka nižšiemu tlaku v kabíne sa výrazne znižuje únava. Hladina hluku na palube je na úrovni iba 59 db, čo z nej robí najtichšiu kabínu zo všetkých súčasných lietadiel. Lietadlá odlietajú z Bratislavy do Prahy na dotankovanie, kde zároveň dostúpia ďalší pasažieri, a následne sa pokračuje do cieľovej destinácie.

Otvoriť galériu
Zdroj: red

Benefit pre letisko

Bratislavské letisko muselo získať povolenie na prevádzku širokotrupých lietadiel kategórie E. Takisto muselo zmeniť prevádzkové bezpečnostné postupy, doplniť stav mechanizmov a zamestnancov.

„Zahájenie diaľkových letov znamená pre letisko historický míľnik. Otvárajú sa tak dvere aj ďalším interkontinentálnym destináciám. Slováci majú možnosť letieť do exotických krajín nielen z okolitých štátov, ale aj priamo z Bratislavy. Veríme, že tento krok otvorí príležitosti aj pre iných prevádzkovateľov do budúcnosti,“ dodáva predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika, Ing. Dušan Keketi.

Otvoriť galériu
Zdroj: red

Santa Clara (Kuba): Santa Clara je mesto na Kube a hlavné mesto provincie Villa Clara. Nachádza sa v strede Kuby a tiež samotnej provincie. Santa Clara je piate najľudnatejšie kubánske mesto s takmer 250 000 obyvateľmi.

Punta Cana (Dominikánska republika): Punta Cana je prímorské letovisko v rámci municipality Higüey, v provincii La Altagracia, najvýchodnejšie položenej provincii Dominikánskej republiky. Ide o významnú turistickú destináciu, v oblasti sa nachádzajú pláže a plážové kúpeľné rekreačné centrá, ktoré sú otvorené ako ku Karibskému moru, tak k Atlantickému oceánu.

Phu Quoc (Vietnam): Phú Quốc je najväčší ostrov vo Vietname. Jeho rozloha je 574 km². Leží v provincii Kiên Giang. Nachádza sa 44 km od vietnamskej pevniny. Je na ňom niekoľko pláží a je obľúbenou destináciou pre turistov.

Otvoriť galériu
Zdroj: red

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Horieť začalo v byte na piatom poschodí.
Pri požiari v Handlovej zomreli 4 ľudia: Po 2 rokoch odhalili výsledky vyšetrovania
Na snímke český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.
Český minister Lipavský prehovoril k Ruskej federácii: Upustite od tohto konania! Je to v rozpore s OSN
ilustračné foto
Desaťročia bojov priniesli krvavé výsledky: Letecké útoky zabili 16 ľudí!
New York City, United States, April 7, 2023 - Columbia University Library in New York City, USA.
Prestížna univerzita RUŠÍ slávnostnú ceremóniu: Prečo chcú dosiahnuť čo najväčšiu bezpečnosť pre študentov?
Ilustračné foto
NAJDESIVEJŠIA stránka na internete? Prejde vám mráz po chrbte, čo o vás dokáže nájsť!
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Aktualizované
Ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí pre deti sa majú skrátiť
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Pri Kežmarku si vodič POMÝLIL brzdu s plynom: Doplatila na to mladá chodkyňa
Podľa vojnového experta Vladimir Putin naozaj rozpúta 3. svetovú vojnu (ilustračné foto)
Rusko má pre Britániu VAROVANIE: Následky naháňajú hrôzu! Dôjde k rozšíreniu konfliktu?
"The Tower of London, seen from the River Thames, with a view of the water-gate called ""Traitors' Gate"""
Čo sa to vo Veľkej Británii deje? Krajinu ohlučilo viac ako 100 sálv!
Najväčšia súkromná zdravotná poisťovňa
Penta preinvestovala v zdravotníctve na Slovensku viac ako 400 miliónov eur
(ilustračná foto)
Europoslanca po násilnom útoku museli operovať: Nová dimenzia násilia! Patrí podozrivý k pravici?
Vladimir Putin.
Kyjev má vážnu výzvu na svojich spojencov: Týka sa Putina! To sa mu páčiť nebude