Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.10.2023 13:55 | Správy | Domáce správy

Robert Fico avizuje možné zriadenie nového postu: Ide o základnú pracovnú metódu každého rezortu!

Vláda zvažuje zriadiť post splnomocnenca pre sociálny dialóg. Na tlačovom vyhlásení to po oficiálnom uvedení do funkcie ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richarda Takáča uviedol premiér Robert Fico (obaja Smer-SD). Sociálny dialóg sa podľa Fica musí stať základnou pracovnou metódou každého rezortu.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

"Dnes som prvýkrát počul od pána ministra, že absolvoval za ostatné tri alebo štyri dni stretnutia s významnými sociálnymi partnermi. Čaká ho stretnutie s ďalšími - hovorí napríklad o obchodných reťazcoch. Už sa stretol s potravinármi. Súhlasím s ním, že predkladanie akýchkoľvek návrhov v tejto oblasti nie je možné bez sociálneho dialógu, a to bez ohľadu na to, či bude zákon podaný v skrátenom legislatívnom konaní alebo v riadnom konaní," priblížil predseda vlády na brífingu.

Sociálny dialóg sa musí podľa Fica stať základnou pracovnou metódou každého rezortu. "Ja dokonca uvažujem o zriadení pozície splnomocnenca vlády pre sociálny dialóg, ktorý by bol akýmsi filtrom medzi vládou a sociálnymi partnermi v podobe zamestnávateľov, zamestnancov, miest a obcí a samosprávnych krajov a vysokých škôl. My do tohto zaraďujeme aj jednotlivé cirkvi pôsobiace na Slovensku," spresnil Fico.

"Informoval som zároveň pána ministra, že sa blíži revízia rozpočtu EÚ. A keďže sú plány dať na Ukrajinu 50 miliárd eur a široké diskusie, odkiaľ tieto peniaze vziať, objavujú sa preto aj názory, že by mohlo dôjsť ku kráteniu zdrojov, ktoré sú určené v spoločných fondoch EÚ na kohéziu a Spoločnú poľnohospodársku politiku. Naša podmienka je preto veľmi jasná - akékoľvek úvahy o finančnej podpore Ukrajiny musia byť spojené s garanciou, že obálka pre podporu poľnohospodárov sa nebude meniť," zdôraznil premiér.

Predseda vlády zároveň poznamenal, že požiadal šéfa agrorezortu, aby sa venoval témam kvality a bezpečnosti potravín, ako aj dostatočnosti slovenských výrobkov v primeranej cenovej úrovni pre občanov SR.

"Úlohou vlády a ministerstva pôdohospodárstva bude využiť maximálny potenciál v oblasti pôdohospodárstva pre zabezpečenie a zvyšovanie potravinovej sebestačnosti. Musíme využiť potenciál vidieckej krajiny, ktorou Slovensko je, a využiť vidiek na pestovanie a chovanie," doplnil Takáč s tým, že problémov na agrorezorte "je veľmi veľa".

Agrominister dodal, že chce naštartovať Slovenský pozemkový fond (SPF), Lesy SR a dokončiť digitalizáciu Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA). "S poľnohospodármi chceme viesť dialóg," uzavrel Takáč.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Soňu Vagnerovú hrá herečka Andrea Štefančíková. Kamil Mikulčík hrá hlavného vyšetrovateľa. Táňa Pauhofová ako Nikol znovu zažije mnoho nevšedných príbehov
Foto
Výnimočná Nikol: Nová postava narobila v seriáli poriadny vietor! Ryšavka ju nevie vystáť
Foto
Fitneska zavesila na sociálnu sieť staré video: Taký náklad od fanúšikov určite nečakala!
Skarlet (32) chodila na vlasy a nechty, no teraz ju stojí starostlivosť o synov vyše 2 000 eur mesačne a na seba jej neostáva nič.
FotoVáš Tip
Bojovníčka Skarlet sa stará o ťažko chorých synčekov Tomáška a Samka: Už o 5 rokov nemusia vidieť milovanú mamu!
Hasiči hasia požiar po útoku ruskej armády na mesto Charkov na východe Ukrajiny v sobotu 4. mája 2024.
Foto
Katastrofálne správy ukrajinskej armády: Ruský úspech potvrdili v TEJTO oblasti! Hrozí rozšírenie bojov?
Danko randí s o 23 rokov mladšou ženou.
Foto
Danko a jeho mladučká misska: Sylvia sa pochválila novou FOTO! Hrdličky už lásku netaja
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Na Ukrajine sa niečo chystá: Rekordný dovoz? Zapojené je do toho aj Slovensko
(ilustračné foto).
Séria zatýkaní v Británii: Niekoľko mužov obvinili! Predstavovali hrozbu pre verejnosť?
Annu posadili do basy za podvody, ale aj za nedostavenie sa na pojednávania.
Foto
Sklárova ex Anna bojuje o slobodu: 7 rokov basy! Čo ju dostalo za mreže?
Ilustračné foto
Divoké protesty v krajine: Ľudia sa snažia zablokovať ulice v hlavnom meste! Čo sa tam deje?
German flags waving in the wind at famous Reichstag building, seat of the German Parliament (Deutscher Bundestag), on a sunny day with blue sky and clouds, central Berlin Mitte district, Germany.
Napätá situácia v Nemecku: TÚTO stranu podozrievajú z extrémizmu! Tajné sledovanie a...
Slávne osobnosti a ich oslava Dňa matiek
Foto
Slávne osobnosti a ich oslava Dňa matiek: Toto sú naše mamičky! Sledujte tú podobu
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un.
Začína sa KĽDR vyhrážať Európe? Rázne slová ministerstva! Hovorí o prijatí opatrení