Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.03.2024 07:00 | Správy
Špeciálny projekt

Vymeniť starý kotol za nový je teraz také výhodné

Je tu ten správny čas na výmenu starého energeticky náročného kotla za nový kondenzačný a získať až 600 eur od distribútora plynu a partnerov.

Ak máte doma starší klasický kotol, je múdre a ekonomicky výhodné vymeniť ho práve teraz za nový, kondenzačný. Pýtate sa prečo?

Po prvé: Kondenzačný plynový kotol spotrebúva na prevádzku oveľa menej plynu a dokážete s ním šetriť nielen náklady, ale aj emisie najbližších minimálne 15 rokov.

Po druhé: Nie vždy dostanete na kúpu nového kondenzačného plynového kotla dotáciu, nie vždy vám naň niekto prispeje. Teraz môžete na nový kotol získať poukaz až do výšky 600 eur. Prispieť na výmenu starého kotla za nový chce distribútor plynu s partnermi. S novým plynovým kondenzačným kotlom dokážete znížiť svoju spotrebu plynu takmer o štvrtinu, čo citeľne zníži vaše náklady na kúrenie a výrobu teplej vody. Poukaz na nový kotol až do výšky 600 eur môžete získať od spoločnosti SPP – distribúcia, a. s., a partnerov.

Raz kúp, dvakrát ušetri

Výmenou starého nekondenzačného kotla za nový kondenzačný ušetríte dvakrát. Prvý raz pri samotnom nákupe, pretože na kúpu nového kondenzačného kotla získate poukaz až do výšky 600 eur. Druhý raz budete šetriť priebežne a stále viac, pretože nový kondenzačný kotol je v nárokoch na energiu oveľa skromnejší, ako bol ten starý, vďaka jeho úspornosti ušetríte a peniaze môžete minúť na iné veci. Nový kondenzačný kotol už dnes usporí od 15 do 23 % nákladov na vykurovanie a teplú vodu. A s rastúcimi cenami usporí v budúcnosti ešte viac.

Otvoriť galériu
Zdroj: SPP – Distribúcia, a. s.

Ako postupovať

Zvážili ste všetky výhody a chcete požiadať o príspevok na nákup nového plynového kondenzačného kotla, no neviete, ako postupovať? Je to jednoduché. Môžete si vybrať z ponuky šiestich renomovaných značiek vykurovacej techniky na webovej stránke mojnovykotol.sk. Najskôr si vyberte požadované parametre kotla, zaregistrujte sa a systém vám vygeneruje poukaz, ktorý si môžete uplatniť v rámci predajnej siete výrobcu vykurovacej techniky, ktorého ste si zvolili.

Web mojnovykotol.sk a akciu s rovnomenným názvom prevádzkuje a zriaďuje spoločnosť SPP – distribúcia, a. s. Cieľom je podporiť výmenu starších nekondenzačných plynových kotlov pre domácnosti za nové nízkoemisné kondenzačné plynové kotly a ušetriť tak domácnostiam náklady za vykurovanie a teplú vodu.

Získať poukaz na nákup plynového kondenzačného kotla so zľavou môže počas trvania akcie ktokoľvek, kto disponuje plynovým pripojením, respektíve POD kódom priradeným spoločnosťou SPP – distribúcia, a. s. (ten nájdete napríklad na vašej vyúčtovacej faktúre za plyn, začína sa vždy písmenami SKSPPDIS). Žiadosť o poukaz je bezplatná. Výška poukazu je individuálna a rozdielna pre každý z ponúkaných z kotlov až do výšky 600 eur.

Ponuka kotlov je široká

V akcii Môj nový kotol si môžete vybrať kotol od renomovaných výrobcov Bosch, Buderus, Immergas, Toptherm, Wolf a Biasi. Na stránke mojnovykotol.sk nájdete ponuku až 36 kotlov šiestich spomínaných značiek. Podľa potreby domácnosti si môžete vybrať kotol na základe jeho výkonu (20 kW, 25 kW, 35 kW) a spôsobu prípravy teplej vody (externý zásobník alebo vstavaný zásobník či prietokový ohrev). Kotly môžete filtrovať taktiež podľa typu prevedenia (základ/štandard/premium).

Hlavné výhody plynových kondenzačných kotlov

Úspora spotreby plynu od 15 do 23 %.
Nízke vstupné náklady v porovnaní s inými technológiami.
Nízke náklady na údržbu a servis.
Priestorová nenáročnosť, zmestia sa takmer všade.
Na rozdiel od tepelného čerpadla si zateplenie nehnuteľnosti môžete nechať na neskôr, pretože moderné plynové kondenzačné kotly majú veľmi široký rozsah výkonu.

Akcia trvá do 31. 12. 2024.

Viac informácií o akcii získate na stránke mojnovykotol.sk.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Zdeno (+47) tragicky zomrel po tom, ako na pretekoch Spartan Race skolaboval.
Foto
Tragédia na Spartan Race: Pretekár Zdeno († 47) sa zrútil pri prekážke, niektorí ho mali ignorovať!
(ilustračné foto)
Polícia uzavrela Medzev a Sobrance: Konali sa to rozsiahle kontroly
Ilustračné foto
V Bangladéži trhajú rekordy: Toto tu už nemali desiatky rokov
Spice Girls
Foto
Spajsky opäť spolu? Spev, tanec a dobrá nálada: VIDEO od prominentného manžela hovorí za všetko
Ilustračné foto
V spojitosti s Navaľného nadáciou zadržali dvoch novinárov: Neuveríte, z čoho sú obvinení!
(ilustračné foto)
Rodinná dráma v Rohožníku: Milan († 47) mal mať viaceré bodné rany! Z bytu sa mal ozývať krik
(ilustračná foto)
Kamión pri Trebišove skončil v priekope: Vodiči, TENTO úsek bude úplne uzavretý!
Protipovodňové práce pokračujú po celom Maďarsku (ilustračná fotografia).
Pátracia akcia v Plzni: V rieke polícia niekoľko hodín hľadala človeka
(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k zabitiu dvoch Ukrajincov: Polícia podozrieva ruského občana
Hrad v Starej Ľubovni
je pýchou východného
Slovenska.
Váš Tip
Na hrade Ľubovňa otvárajú letnú turistickú sezónu: Návštevníkov čaká takýto sprievodný program!
Foto
Predčasné odchody: Ktoré slovenské športové hviezdy odišli priskoro?
(ilustračné foto).
Zelenskyj odsúdil najnovšie ruské útoky na Ukrajinu: Ohrozujú nimi vraj aj Európsku úniu