Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.10.2023 20:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Na hlavného podozrivého v prípade Maddie McCann sa to sype: Prevratné svedectvo nového svedka

Na Christiana Bruecknera (47), hlavného podozrivého z únosu Madeleine McCannovej ešte v roku 2007, sa sypú ďalšie ohavnosti. Nemec, ktorého polícia už roky vyšetruje v prípade zmiznutia dievčatka na dovolenke v Portugalsku, mal pár rokov pred únosom dieťaťa vyčíňať len 16 km od miesta, kde Maddie zmizla.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Christian Brueckner by sa mal budúci rok postaviť pred súd v prípade znásilnenia írskej študentky Hazel Behan po tom, čo sa mal vlámať do jej bytu v Praia da Rocha v Portugalsku. Údajný útok sa odohral len pár kilometrov od bytu v Praia da Luz, kde bola Maddie unesená o tri roky neskôr. 

Svedkovia už uviedli, že v júni 2004, teda tri roky pred únosom, videli postavu zahalenú celú v čiernom v bytovom dome a vlámala sa do izby írskej študentky. "Nový svedok kontaktoval políciu. Začínal na rannej zmene v neďalekom hoteli a povedal, že videl muža oblečeného v čiernom bežať z paneláku. Muža videl, pretože si zložil masku a na polícii ho identifikoval ako Christiana B.," cituje Mirror zdroj portálu The Sun.

Proces o znásilnení v Praia da Roche, ktorý sa koná v nemeckom meste Braunschweig, je len jedným z rady obvinení proti známemu pedofilovi z Algarve. Obeť Hazel, ktorá má teraz 40 rokov a predtým pracovala ako dovolenková zástupkyňa, sa minulý rok ako obeť sexuálneho útoku vzdala práva na anonymitu. „Vždy som hovorila, že môj útočník bol Nemec s prenikavými modrými očami a hlasom, ktorý som okamžite spoznala. Keď bolo meno Christiana B. zverejnené v súvislosti s prípadom Madeleine, vedela som, že je to on. Bolo mi z toho zle," uviedla Hazel.

Pedofilný a násilný sexuálny delikvent je v súčasnosti v nemeckom väzení za znásilnenie 72-ročnej ženy v rovnakom regióne Algarve. Údajne sa kamarátovi chválil, že vlastní nástroje na vlámanie sa do domovov ľudí, čo by mohlo vyvrátiť zažitú teóriu, že únosca malej Madeleine vyliezol cez okno, kým ju zobral z jej hotelovej izby.

„V tomto bode treba rozhodnutie prijať. Čo sa teraz musí stať je, že regionálny súd musí rozhodnúť, či stupeň podozrenia, ktorý máme voči Christianovi B, je dostatočný na konanie. Ak áno, musia určiť dátum vypočutia," uviedol Bruecknerov právnik Friedrich Fülscher.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Do slovenského kádra už nikto nepribudne: TOTO je naša finálna súpiska na MS v Česku!
(ilustračné foto)
Hrozivá nehoda v blízkosti Senice: Auto sa zrazilo s motocyklom! Na ceste vyhasol ľudský život
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Ilustračné foto
Bude leto 2024 NAJHORŠIE v histórii? Slová meteorológov neznejú dobre: Na čo sa musíme pripraviť!
Vojnový konflikt v Pásme Gazy trvá už viac ako pol roka.
Mier v nedohľadne: Vyjednávači Izraela i Hamasu opustili miesto rokovaní
Netypická príprava Kanaďanov na štart MS: Namiesto tréningu výlet na Slovensko?
Shakira
Shakira ako PODVODNÍČKA?! O speváčke padlo rozhodnutie, na ktoré všetci čakali