Pondelok 26. 2.
Viktor
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.09.2023 14:35 | Správy | Domáce správy

Úrad si posvieti na ochranu osobných údajov: Správna stratégia je v tomto prípade kľúčová

Úrad podpredsedníčky vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov sa bude zaoberať aj agendou tvorby štátnej politiky v oblasti ochrany osobných údajov. Vláda na stredajšom rokovaní schválila v tomto zmysle zmenu štatútu podpredsedu vlády SR.

Úrad vlády vysvetľuje opatrenie nevyhnutnosťou rozdeliť tvorbu štátnej politiky a kontroly v oblasti ochrany osobných údajov. Oboje mal doteraz na starosti Úrad na ochranu osobných údajov. "Táto prax však nebola v súlade s právom Európskej únie," pripomenul Úrad vlády (ÚV) SR, upozorňujúc na to, že Úrad na ochranu osobných údajov má byť nezávislým dozorným orgánom, čo sa vylučuje s aktívnou tvorbou štátnej politiky, tá by, naopak, mala byť úlohou exekutívy.

Doplnením štatútu podpredsedu vlády sa priznáva pre úrad vicepremiérky Lívie Vašákovej osobitná úloha v oblasti tvorby a koordinácie štátnej politiky ochrany osobných údajov okrem štátnej politiky ochrany osobných údajov na plnenie úloh na účely trestného konania.

Vláda zároveň deklaruje podporu záujmu Ministerstva spravodlivosti SR o gestorstvo v danej problematike. "Takéto rozhodnutie však bude musieť prijať nová vláda, respektíve parlament v novom zložení," dodáva ÚV.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský prezident Vladimir Putin a turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Putin ruší stretnutie! Erdogan si bude musieť počkať: Odhalil, čo ho k tomu viedlo
Dcérou Janette jeho skon otriasol.
Dcéra Juraja Jakubiska († 84) rok po jeho smrti: Bolestivé spomienky na otcove posledné chvíle
Moderátorka zomrela minulý týždeň.
Smutná správa pre rodičov a deti: Zomrela obľúbená moderátorka televízie Jojko!
V sitcome Dva a pol chlapa ho ľudia zbožňovali.
Foto
Jakea z Dva a pol chlapa nespoznáte: Útek pred škandálom a TOTÁLNA zmena vzhľadu
Novinári si fotia maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý vystupuje s prejavom na zasadnutí parlamentu v Budapešti v pondelok 26. februára 2024.
Aktualizované
Očakávaný moment je tu: Maďarsko to spravilo! NATO sa rozrastie
Ak Donald Trump vyhrá voľby, princ Harry nebude v Amerike vítaný.
Foto
Princ Harry má veľký problém: Hrozí mu... Drsné slová Trumpa! To nevyzerá dobre
Na podporu podvodu podvodník zhotovil a upravil fotografie z internetu, aby Lyn zmanipuloval a presvedčil, že on a vzťah sú skutoční.
Myslela si, že našla skutočnú lásku, trpko to oľutovala: Následky vzťahu cíti dodnes
Herečka Angelina Jolie
Foto
Angelina Jolie šokuje: Radikálna ZMENA! Slávnu krásku by ste teraz nespoznali
Počas chrípkovej sezóny je žiadanejšia krátkodobá dávka OČR.
Foto
Chrípkové prázdniny: Ako požiadať o ošetrovné na dieťa? Všetky dôležité informácie nájdete TU
Ilustračné foto
Muž sa podpálil pred veľvyslanectvom a zomrel: Znepokojivé, čo ho k tomu viedlo
Robert Fico, Petr Fiala.
Názory Fialu a Fica sa rozchádzajú! Český premiér: Toto mu chcem povedať z očí do očí
Ilustračné foto
Zima už KONČÍ! V posledné dni prinesie EXTRÉM, meteorológovia sú v šoku