Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tragická nehoda autobusu: Zomreli štyri dievčatá!

Na diaľnici D1 medzi Piešťanmi a Hlohovcom sa v piatok stala smrteľná nehoda. Havaroval autobus plný žiakov športového gymnázia! Štyri dievčatá sú mŕtve.

Autobus, v ktorom bolo takmer 30 detí, tretiakov športového gymnázia v Trnave, havaroval v piatok popoludní na diaľnici D1 medzi Piešťanmi a Hlohovcom pri Červeníku. Podľa predbežných informácií si nehoda vyžiadala štyri obete - žiakov. Šesť ľudí je ťažko zranených.  Obeťami sú štyri žiačky trnavského gymnázia.  Na mieste boli všetky záchranné zložky, aj dva záchranárske vrtuľníky. Diaľnica je uzavretá. Čo bolo príčinou nehody? "Podľa doterajších zistení vodič z nezistených príčin zišiel mimo cestu," uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Rodičia sa o tom kde sú ich deti, môžu informovať na telefónnych číslach trnavskej polície +421 961 10 2140 alebo na mobilnom čísle +421 908 724 865. Postihnutým rodinám sú pripravení pomôcť psychológovia a špecialisti z tímu krízovej intervencie Modrý anjel.

Havaroval autobus so žiakmi Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave. Pre Čas.sk to potvrdila zástupkyňa riaditeľa gymnázia Zdenka Študencová. "Žiaci sa vracali z literárnej exkurzie na Orave," dodala zástupkyňa. Diaľnica z Piešťan v smere do Bratislavy je uzavretá.

Študenti z havarovaného autobusu sú v troch nemocniciach. Sedemnásť žiakov s ľahkými zraneniami skončilo v trnavskej nemocnici, kde s nimi sú aj obe učiteľky z autobusu. Jedna z nich má ťažšie zranenia, ktoré si vyžiadajú dlhšie liečenie. Uviedla to dnes novinárom priamo na mieste tragickej dopravnej nehody ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská. Ako ďalej uviedla ministerka Zvolenská, šesť detí s ľahkými zraneniami skončilo v piešťanskej nemocnici, dve z nich si lekári ešte nechávajú na pozorovaní. Dvoch študentov z havarovaného autobusu previezli so zlomeninami, tržnými ranami a otrasom mozgu do bratislavskej Detskej fakultnej nemocnice. Ako uviedla Zvolenská, obe deti sú pri vedomí a komunikujú.

Autobus nebol v kolízii s inými vozidlom. Na mieste nehody to prostredníctvom televízie TA3 potvrdil minister vnútra Robert Kaliňák, podľa neho to vyplýva zo svedeckých výpovedí. V autobuse bolo 32 ľudí - 29 študentov, dve učiteľky a vodič.

"Autobus zišiel z cesty a pri obhliadke stôp, ktoré zanechal na svahu, vodič sa pravdepodobne snažil dostať naspäť na cestu a na pomerne prudkom svahu došlo k prevráteniu vozidla," povedal Kaliňák. Vonkajšia obhliadka autobusu podľa neho technickú chybu neukázala, no vylúčiť sa nedá ani mikrospánok vodiča. "Ako sa ten autobus prevrhol, tak niektorí zo študentov zostali pod autobusom, takže nebolo možné ich oživiť," uviedol Kaliňák. Do bratislavskej Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou boli prevezené vrtuľníkom dve deti. Podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej utrpeli zlomeniny, tržné rany, otras mozgu, no ich životy nie sú ohrozené. V nemocnici v Piešťanoch skončilo šesť detí s ľahšími poraneniami, dve z nich tam zostanú na pozorovanie. Do trnavskej nemocnice previezli 17 detí a dve učiteľky, jedna z nich utrpela ťažšie zranenie, dodala Zvolenská.

Hlásenie o nehode dostali záchranári podľa slov Kaliňáka o 15.50 h. Ako ďalej uviedol, vodič je v rukách polície a utrpel minimálne zranenia.  Podľa našich informácií, dve učiteľky identifikovali telá obetí. Musela ich utešovať kolegyňa, pretože situáciu psychicky nezvládali. Telá obetí odviezla pohrebná služba. Havarovaný autobus už vytiahli z priekopy.

 

Pred športovým gymnáziom už horia sviečky

Sviečky a kytice kvetov prinášajú pred školu spolužiaci mŕtvych žiakov, ktorí dnes popoludní tragicky zahynuli v autobuse vracajúcom sa zo školskej exkurzie. Na budove Športového gymnázia v Trnave vyvesili čiernu zástavu.
Tibor Mikuš, predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorý je zriaďovateľom gymnázia, vyjadril rodinám úprimnú sústrasť. Povedal, že je to mimoriadna tragédia a TTSK je pripravený rodinám pomáhať. Zároveň poďakoval personálu trnavskej nemocnice za promptnú a profesionálnu reakciu, keď bolo nasadených 60 ľudí. Fakultná nemocnica zabezpečila podľa neho všetko, čo zranení potrebujú.

Viete viac? Napíšte na tip@novycas.sk


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť