Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.06.2023 00:00 | Nové Časy | Auto Moto

Peugeot ukázal nový i-Cockpit

Nový Peugeot 3008 je prvým modelom, ktorý dostane nový prvok Peugeot panoramic i-Cockpit.

Nová generácia Peugeot i-Cockpit pre budúci model Peugeot 3008 obsahuje pôsobivú 21-palcovú zakrivenú panoramatickú obrazovku s vysokým rozlíšením, vznášajúcu sa nad prístrojovou doskou, nový kompaktný volant a prepínače i-Toggles.

Otvoriť galériu
Zdroj: Peugeot

Za desaťročie úspechov a vývoja neprešiel i-Cockpit takouto výraznou premenou, ktorá ho posúva na vyššiu úroveň. Ambíciou Peugeotu je znovu odhaliť základné prvky, čím sa nová širokouhlá obrazovka stane jedinečnou ponukou na trhu. Jej úlohou je poskytnúť vodičom a cestujúcim čoraz väčšie potešenie, bezpečnosť, pohodlie a pohodu.

Peugeot sa rozhodol spojiť dva z troch základných prvkov i -Cockpit: zvýšenú digitálnu prístrojovú dosku označovanú ako head-up displej a veľký centrálny dotykový displej. Tie teraz tvoria spoločnú súčasť zakrivenej panoramatickej obrazovky pozostávajúcej z jedného 21-palcového panelu s vysokým rozlíšením, ktorý siaha od ľavého konca palubnej dosky až po stredovú konzolu. Táto panoramatická obrazovka, pripevnená zadnou konzolou, ktorú z priestoru pre cestujúcich nevidno, skutočne vyzerá, akoby sa vznášala nad prístrojovou doskou. Plávajúci efekt zvýrazňuje špeciálne náladové LED osvetlenie pod obrazovkou.

Otvoriť galériu
Zdroj: Peugeot

Pôsobivá 21-palcová panoramatická obrazovka je umiestnená tak, aby poskytovala optimálnu ergonómiu a je mierne zakrivená smerom k vodičovi, pričom zostáva dokonale prístupná aj pre pasažiera na pravej strane. Na ľavej strane panoramatickej obrazovky sa na prístrojovej doske nad kompaktným volantom zobrazujú všetky informácie týkajúce sa jazdy (rýchlosť, merač výkonu, asistenčné systémy, tok energie a mnoho ďalšieho). Na pravej strane panoramatickej obrazovky, v strede palubnej dosky, je časť dotykovej obrazovky prístupná pre vodiča aj spolujazdca. Dá sa použiť na ovládanie kúrenia/klimatizácie, navigácie, médií/systémov konektivity a ďalších funkcií.

V centrálnej časti prístrojovej dosky sa nachádzajú i-Toggles, plne prispôsobiteľné dotykové tlačidlá, ktoré možno naprogramovať tak, aby poskytovali rýchly prístup k 10 obľúbeným funkciám používateľa, či už ide o volanie obľúbeného kontaktu, spustenie navigácie k často používanému cieľu, ladenie rádia na obľúbenú stanicu, nastavenie ideálnej teploty pre klimatizáciu a mnoho ďalších funkcií.

Otvoriť galériu
Zdroj: Peugeot

Stredová konzola je vzdušná a prehľadná, aby sa zväčšil priestor na uloženie a bezdrôtové nabíjanie smartfónu. Umožnilo to presunutie ovládania automatickej prevodovky na palubnú dosku. Tento ovládací prvok sa teraz nachádza napravo od volantu, hneď vedľa tlačidla stop/štart.

Kompaktný volant vždy predstavoval základný prvok systému i-Cockpit. Teraz prešiel značnou inováciou, aby poskytoval ešte lepší pocit z jazdy a komfort. Samozrejme, zachoval si svoje kompaktné rozmery, no má modernejší dizajn: prepracovaná centrálna časť je menšia a izolovaná od ramien volantu, aby sa tak vytvoril „levitujúci“ efekt, podobný panoramatickej obrazovke na prístrojovej doske.

Otvoriť galériu
Zdroj: Peugeot

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka poďakovala všetkým mamám: Jej slová vás chytia za srdce
(ilustračné foto)
KVÍZ: 10 faktov zo zvieracej ríše, ktoré zvládnu len tí najlepší! Trúfate si?
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Počet mŕtvych v Pásme Gazy prekročil strašné číslo: Väčšina obetí sú civilisti
Andrea Verešová v Dubaji oslňuje dokonalou postavičkou.
Foto
Verešová odhodila oblečenie: Ukázala sa úplne NAHÁ! Aha, ktorý známy muž jej to okomentoval
Head shot frustrated middle aged mature retired woman with walking disability holding hands on wooden stick, looking in distance, feeling lonely at home or suffering from depression, ageing concept.
„Nový“ Alzheimer vás vystraší: Riziko je obrovské! Prevratné zistenie vedcov
Foto
Po prvej výhre panuje skvelá nálada: Aktéri si nemohli vynachváliť fantastickú atmosféru!
Ilustračné foto
V noci to príde! Meteorológovia vydali výstrahy pre väčšinu Slovenska
Ilustračné foto
V obci Kolonica horí hala na spracovanie dreva! Zasahujú hasiči
David Beckham
Foto
Beckham šokoval fanúšikov: Za všetkým je jedna fotka! Pozrite sa na to
vojak
Správy, ktoré Ukrajina nechcela počuť: To neznie vôbec dobre
Foto
Prvé víťazstvo Slovákov na šampionáte, suverénne zdolali Kazachstan
(ilustračné foto)
11 znakov, že SMRŤ je blízko! Všimli ste si tieto veci? Veľa času nezostáva