Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.05.2023 09:00 | Správy | Politika

Na hodine Šeparneva, ktorý postrelil Mišku, mal už v minulosti padnúť náhodný výstrel: Na povrch sa dostal incident z roku 2021

Od momentu, keď Vladimír Šeparnev, zamestnanec Akadémie Policajného zboru v Bratislave, postrelil kadetku Mišku a navždy jej tak zmenil život, prešli len dva mesiace a na povrch sa dostáva incident z októbra 2021.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Ako informuje SME, Šeparnev mal zažiť podobný incident už v minulosti, keď na jeho hodine zo služobnej zbrane padol náhodný výstrel. Pri tomto incidente malo byť viac študentov, nakoľko sa streľba udiala priamo počas vyučovania. Na hodine sa študenti učili zaobchádzať so zbraňami, a to konkrétne so samopalom vzoru 58. Na výcviku, ktorý prebiehal na školskom streleckom polygóne, mali používať školské náboje, ktoré im dal Šerpanev.

Aj keď študenti používali náboje, ktoré neobsahujú strelný prach, výcvik podľa nich neprebiehal štandardne. V rozpore s predpismi vraj strieľali do priestoru, v ktorom sa mali nachádzať iní študenti. Pred hlavňami zbraní sa im podľa ich opisu údajne prechádzal aj Šeparnev.

V jeden moment sa mal ozvať výstrel spôsobený ostrým nábojom zo zbrane, ktorú držal študent. Len šťastím sa nikto nezranil. Strela podľa denníka preletela niekoľkými stenami a skončila v plechovej skrini. Šeparnev sa následne údajne prišiel poďakovať danému študentovi za to, že ho nezastrelil. Ako sa dostal ostrý náboj medzi cvičné, nebolo podľa SME ani v tomto prípade zrejmé.

Policajná inšpekcia na starší incident narazila až počas vyšetrovania incidentu, pri ktorom sa zranila Miška. „V rámci prebiehajúcej kontroly boli zistené aj nové skutočnosti týkajúce sa udalostí z roku 2021, o ktorých v danom čase Úrad inšpekčnej služby nemal informácie,“ potvrdilo ministerstvo vnútra pre portál. Dodalo, že na základe týchto podozrení začala inšpekcia novú kontrolu. „Kontrola stále prebieha a jej súčasťou je aj zisťovanie všetkých podstatných okolností tejto udalosti,“ dodalo ministerstvo.

Vedenie policajnej akadémie sa k prípadu vyjadrilo veľmi stručne a to tak, že v súčasnosti „prebieha komplexné posudzovanie činnosti bývalého pedagóga V. Š.“.

Prezidentka Zuzana Čaputová po marcovom incidente, pri ktorom sa zranila študentka Miška, odvolala z funkcie rektorku Akadémie Policajného zboru Luciu Kurilovskú. Odvolanie rektorky navrhol dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

Zranená kadetka strávila celý mesiac v nemocnici a po týždňovom pobyte doma sa jej stav znova zhoršil. Na svedomí to má nemocničná baktéria, ktorú Miška dostala. Po vyliečení u prevezú do Národného rehabilitačného centra v Kováčovej (okr. Zvolen).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci