Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.04.2023 00:00 | PR články
PR článok

Hazardné hry majú aj riziká. Ako im predísť a prečo?

Patríš medzi ľudí, ktorí s obľubou hrajú niektorú z hazardných hier? Hranie je zábava a väčšina ľudí k tomu tak aj pristupuje.

Bohužiaľ, nájdu sa aj takí, ktorí si nedokážu ustrážiť rozumnú hranicu hrania. A hoci ide obvykle o 3 % populácie, predstavuje to problém, či už osobný alebo spoločenský.

Aby si takejto situácii predišiel, dodržuj zásady bezpečného hrania. Ide o súbor jednoduchých, ale účinných pravidiel, ktorých dodržiavanie ti pomôže udržať hranie v medziach zábavy a vyhnúť sa rizikám. Medzi najdôležitejšie patrí zásada, že hranie je zábavná voľnočasová aktivita a nie je alternatívou k zamestnaniu. Ďalej, že na hranie sa majú používať výhradne vlastné peniaze, a to iba tie, ktoré máš vyhradené na zábavu, nie na iné, dôležité položky. Pred hraním sa odporúča stanoviť si finančný limit, koľko si môžeš dovoliť prehrať. Hneď ako ho dosiahneš, hru ukonči.

Nezabúdaj, že zdravý úsudok je tvojou hlavnou obranou proti tomu, aby sa ti hranie nevymklo spod kontroly. Preto hraj, iba keď si v emocionálnej pohode, oddýchnutý a nikdy pod vplyvom alkoholu či iných látok. S hraním to nikdy nepreháňaj, rob si časté prestávky a hlavne - dopraj si aj iný druh zábavy. Kompletné zásady a pravidlá bezpečného hrania nájdeš na webovej stránke Inštitútu pre zodpovedné hranie. A ak si nie si istý, ako si na tom s bezpečnosťou hrania, môže sa na uvedenej webovej stránke aj anonymne otestovať. Dôležité je odpovedať na všetky otázky pravdivo a úprimne, pretože iba tak to má význam.

Ak ti test vyhodnotí, že patríš medzi rizikových hráčov a nevieš, ako ďalej, môže ťa zaujať videodokument, ktorý je súčasťou tohto článku. Bývalí problémoví hráči a ich rodinní príslušníci v ňom hovoria o tom, ako svojho času čelili výzvam s nezvládnutým hraním. Je svedectvom o tom, ako sa k hraniu dostali, čo im rizikové hranie spôsobilo, čo bol bod zlomu a čo im pomohlo sa z ich situácie dostať. Dokument vznikol s podporou Inštitútu pre zodpovedné hranie, s úmyslom preventívne brániť nárastu problémového hráčstva a zároveň upozorniť na význam dodržiavania pravidiel bezpečného hrania.

Inštitút zodpovedného hrania vznikol na jar 2022. Jeho členmi sú stávkové spoločnosti Tipsport, Niké a Fortuna, ktoré deklarovali spoločné úsilie o to, aby tipovanie zostalo zábavou a zároveň, aby prispeli k úsiliu obmedziť následky patologického hráčstva.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Je to tu, Trump priznal, čo by zrušil po nástupe do funkcie: Biden bude peniť od zlosti
(ilustračné foto)
Hrozivá nehoda v blízkosti Senice: Auto sa zrazilo s motocyklom! Na ceste vyhasol ľudský život
(ilustračné foto).
Tragédia počas splavu: Muž († 57) vypadol z kajaku, lekári mu už nevedeli pomôcť
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
Cena projektu sa pritom odhaduje na stovku miliárd dolárov.
Foto
Hanba na tri zimy! Postavili most, ktorý nikam nevedie: Šialené, koľko peňazí naň minuli
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
USA pohrozili Izraelu, odkaz Netanjahua je jasný: Ostaneme v boji sami, ak budeme musieť!
Izzy problémy s menštruáciou značne komplikujú život.
Foto
Menštruácia jej robí zo života PEKLO: Lekári si nevedia rady! Jej slová zabolia aj vás
Čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa vítajú na letisku v Budapešti.
Maďarsko hostí čínskeho prezidenta: Reč bude aj o jadrovom priemysle
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov