Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.03.2023 19:00 | Šport | Šport mix
Foto

Proti komu bojoval, ten dopadol veľmi zle: Českého zabijaka čaká prvá titulová obhajoba!

Sliezsko sa dočkalo. Organizácia Real Fight Aréna premiérovo mieri do Havířova a na turnaji RFA 10 budú miestni hrdinovia čeliť súperom z celého sveta.

Fotogaléria
18
fotiek v galérii

Celý večer uzavrie šampión do 66 kilogramov Václav Sivák, ktorý nastúpi do svojej prvej obhajoby. Titul pod pravidlami Real Fight získal na RFA 7 v šialenej bitke proti Patrikovi Záděrovi a brúsi si zuby na ďalšieho vyzývateľa.

Okrem Siváka sa diváci môžu tešiť aj na Borisa Glezga, Tobiasza Le alebo úspešnú amatérku, ktorá sa prvýkrát predstaví medzi profesionálmi, Veroniku Zajícovú. Ako aj pri všetkých doterajších galavečeroch, aj na RFA 10 uvidíme zápasy pod pravidlami MMA, Real Fight a Real Boxing.
 

Súperi s ním bojujú o prežitie

Meno Václav Sivák je skutočný pojem nielen na domácej, ale aj svetovej bojovej scéne. Mimoriadne nadaný a technicky zdatný postojár drví jedného súpera za druhým a súperi s ním v zápasoch bojujú prakticky len o prežitie. To bol presne prípad aj oboch jeho oponentov, ktorým čelil v rámci organizácie Real Fight Aréna.

Prvým bol Alexis Laugeois, ktorý ukázal perfektnú odolnosť. Húževnatý Francúz ustál niekoľko veľmi tvrdých a čistých úderov, pričom ani raz sa nenechal počítať. Sivákovi však vôbec nestíhal po rýchlostnej stránke a jasne mu podľahol na body.

Sivákov druhý zápas sa zapísal do dejín RFA tučným písmom. Šlo totiž o prvý a doposiaľ jediný titulový zápas v histórii organizácie. Tomu zodpovedal aj priebeh duelu s Patrikom Záděrom, ktorý postavil divákov zo sedadiel. Sivák bol najbližšie k ukončeniu na začiatku 3. kola, keď Sivák vytiahol pekelný pravý high kick na hlavu. Záděra to len zázrakom prežil do bodov, no historicky prvého šampión Václava Siváka už neohrozil.
 

Príležitosť pre domácich bojovníkov

Jedným z najrýchlejšie rastúcich gymov v Česku a na Slovensku je Jayman MMA Fighting Systems v Havířove, ktorý vedie suverénne náš najlepší rozhodca Jakub Müller. Aj keď ešte oficiálne nebol oznámený ani jeden z jeho zverencov, túto akciu si na domácej pôde rozhodne nebudú chcieť nechať ujsť.

V Havířove na turnaji RFA 10 sa predstavia aj tváre, ktoré sme už v tejto organizácii mohli vidieť. Svoju poslednú prehru bude chcieť odčiniť talentovaný Tobiasz Le, ktorý v očiach mnohých fanúšikov zobral prvé dve kolá Markovi Bakhitovi, no bodoví rozhodcovia ho videli prehrať. Vyrovnanú bilanciu v rámci RFA má aj Boris Glezgo, ktorý sa opäť pokúsi vrátiť sa na víťaznú vlnu.

Svoju premiéru medzi profesionálkami si odbije aj Veronika Zajícová, ktorá žije v írskom Dubline. Pod vedením svetovo uznávaného trénera Johna Cavanagha robí míľové pokroky a od svojho profi debutu si nesľubuje nič iné než dominantné víťazstvo. Či sa jej to podarí, zistíme už 13.5. na turnaji RFA 10.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Herectvo je Milkinou veľkou vášňou.
Foto
Úprimné priznanie Emílie Vášáryovej: Bez TEJTO veci si nevie predstaviť život!
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Robert Fico, Milan Majerský.
Foto
Pristane Majerský na Ficovu hru? Jeden zo zakladateľov KDH aj politológovia reagujú! TOTO mu radia
V košickej zoo sa v januári narodilo medvieďa matke Xene a otcovi Filipovi, kolektív ošetrovateľov ho pomenoval Ares.
Váš Tip
Medvedica v košickej zoo sa začala správať zvláštne: O chvíľu zistili, čo je vo veci!
(ilustračné foto).
Zvládnete diktát pre šiestakov? Otestujte sa, ako ste na tom s pravopisom
Bomb in Kobane in Syria
Útok na vojenskú základňu v strednom Iraku: Je to odveta Izraelu?
Ako by Huliaka a Kuffu potrestali exšéfovia NR SR?!
Foto
“Experti" Huliak a Kuffa: Jeden fúka dym na rastlinu, druhý chráni muchy! Exšéfovia NR SR reagujú