Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.12.2022 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

5 trikov pre jednoduché a lacné online nakupovanie

Online nakupovanie sa stalo neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Z pohodlia domova už kupujeme aj veci, pre ktoré sme donedávna chodili len do kamenných predajní. Sedíte v obývačke, porovnávate tovar aj ceny na viacerých e-shopoch a máte dostatok času, aby ste si nákup premysleli.

Nemusíte sa prehrabávať v stojanoch, pretože neviete nájsť svoju veľkosť, alebo sa tlačiť počas “výhodných nákupov” v preplnených predajniach. Čo sú však najdôležitejšie výhody online nakupovania?

1. O nákupe premýšľate tak dlho, ako potrebujete

Tovar síce fyzicky nevidíte, ale online nakupovanie vám umožní jednoducho porovnávať dva či viac produktov a vybrať si, ktorý z nich vám prináša najlepší úžitok alebo najvýhodnejší pomer kvality a ceny. Online ponuka je vždy najširšia, taká, akú žiadna kamenná predajňa nevie ponúknuť. Na Heureke si jednoducho vybrané produkty označíte a jedným klikom porovnáte ich vlastnosti v prehľadnej tabuľke.

Dôležitým zdrojom informácií sú aj recenzie zákazníkov, ktoré na Heureke vytvárajú reálni a overení zákazníci a nie reklamné agentúry.

2. Výhodnejšie ceny, ktoré potešia

Tovar, ktorý si plánujete kúpiť, ponúka často viacero e-shopov. Akcie bývajú počas celého roka, takže nakúpiť najvýhodnejšie neznamená sledovať reklamné letáky, ktoré posielajú kamenné predajne. Pri online nakupovaní si totiž viete pár klikmi overiť, či je aktuálna ponuka skutočne výhodná. Heureka ponúka graf Vývoja ceny, kde si viete rozkliknúť možnosť “Od počiatku vekov”. Uvidíte vývoj priemernej aj minimálnej ceny za celú dobu, počas ktorej je tovar v ponuke e-shopov. Výsledky sú často veľmi zaujímavé. Ak produkt nepotrebujete hneď, môžete využiť funkciu Strážiť cenu. Keď sa vami vybraný produkt dostal na sumu, ktorú ste ochotní zaplatiť, dostanete od Heureky e-mailom upozornenie.

3. Najlacnejší neznamená najlepší

Serióznosť aj životnosť e-shopov môže byť rôzna, nezabúdajte, že kedykoľvek počas 2 rokov môže nastať situácia, že budete tovar reklamovať. Najlepšie hodnotenie e-shopmi nájdete na nákupnom portáli Heureka. E-shopy hodnotia reálni zákazníci a všetky, ktoré spĺňajú 90 % spokojnosť, automaticky získavajú certifikát Overené zákazníkmi. Ak ich kvalita klesne, automaticky o certifikát prídu, čím je zaručené vždy aktuálne hodnotenie zákazníkmi.

4. Vy rozhodujete o spôsobe doručenia

Trendom online nakupovania je doručovanie do výdajných miest a boxov. Zákazníci oceňujú, že si môžu sami určiť, kedy a kde si tovar vyzdvihnú a nemusia sa prispôsobovať kuriérom. Sieť výdajných miest je dnes skutočne hustá, takže zákazník má široký výber, kde si svoju objednávku prevezme. Zvyčajne za výhodnejšiu cenu ako v prípade kuriérskych spoločností.

5. Nepáči sa vám objednaný tovar? Vrátite ho!

Výhodou online nakupovania je, že do 14 dní od nákupu máte možnosť vrátiť tovar, ktorý vám nesedí alebo nesplnil vaše očakávania. Viete však, že si túto dobu môžete jednoducho predĺžiť až na 90 dní? Nakupovať na Heureke môžete totiž aj prostredníctvom tlačidla Kúpiť na Heureke, ktorá túto výhodu ponúka. Takisto za vás vyrieši prípadné reklamácie alebo vám obratom vráti peniaze za nedodaný či nevyhovujúci tovar.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť