Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.11.2022 11:01 | Šport | Hokej

Ramsay musel škrtať v nominácii, príležitosť pre mladíkov: Majú šancu sa ukázať!

Slovenskú hokejovú reprezentáciu čaká od štvrtka prvý tohtoročný prípravný turnaj pred MS, ktoré sú na programe od 12. do 28. mája vo Fínsku a Lotyšsku. Tréneri zavolali na Nemecký pohár až šesť nováčikov. Pôvodne mali byť len dvaja, do nominácie však zasiahli zdravotné problémy niektorých hráčov.

Realizačný tím musel urobiť oproti pôvodnému kádru päť zmien. Pre zdravotné problémy vypadli útočníci Andrej Kollár a Róbert Lantoši a obrancovia Andrej Golian a Peter Čerešňák. Brankár Matej Tomek si pred niekoľkými dňami zlomil kľúčnu kosť. Nahradili ich Denis Godla, Samuel Hain, Patrik Maier, Maroš Jedlička a Patrik Marcinek. "Pozerali sme sa na mená z českej a slovenskej extraligy. Niektorých poznáme, niektorí dostanú šancu po prvý raz. Vlani sme mali vyhliadnutého Jedličku, dostane šancu teraz. Máme aj mladých obrancov, pozerali sme aj na vek s výhľadom do budúcna. Sme zvedaví najmä na nich, ako sa popasujú s príležitosťou," povedal generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Hráči po pondelkovom zraze absolvovali dvojdňový tréningový cyklus. Jeden tréning mali ešte v pondelok, dva o deň neskôr. V stredu predpoludním odleteli do Krefeldu, kde nastúpia postupne proti Rakúsku, Dánsku a domácemu Nemecku. "Budeme mať najmladší tím na turnaji. Ale je to preto, že vždy hľadáme nových hráčov a naozaj im chceme dať príležitosť ukázať sa. Takže je to pre nich skvelé a pre mňa je to vždy výborná možnosť vidieť nových hráčov," povedal tréner Craig Ramsay.

Najskúsenejším hráčom vo výbere je obranca Mislav Rosandič s 56 štartmi, nasleduje útočník Matúš Sukeľ so 45. Najpočetnejšie zastúpenie v menoslove hráčov na turnaj do Krefeldu má HKM Zvolen. Do národného tímu dodal päť hokejistov - Haina, Mudráka, Hecla, Jedličku a Marcineka. Vlani si v Krefelde zahrala pätica hráčov, ktorí sú v kádri opäť, ide o útočníkov Holešinského a Minárika a obrancov Kocha, Mudráka a Rosandiča.

Štadión Königpalast v Krefelde (oficiálne Yayla Aréna - pozn.) privíta tradičný turnaj po štvrtý raz v histórii. Slováci sa na podujatí predstavili doteraz 21-krát, v štyroch prípadoch sa tešili z víťazstva (1997, 2006, 2011 a 2016), štyrikrát obsadili druhé a päťkrát tretie miesto. Naposledy triumfovali pred piatimi rokmi. Vlani skončili druhí a predvlani sa na turnaji nezúčastnili pre pandémiu koronavírusu.

Nominácia SR:

Brankári: Denis Godla (Verva Litvínov), Dominik Riečický (HC Košice)

Obrancovia: Michal Beňo, Patrik Maier (obaja HC Slovan Bratislava), Martin Bučko (Dynamo Pardubice), Mário Grman, Patrik Koch (obaja HC Vítkovice Ridera), Samuel Hain, Dávid Mudrák (HKM Zvolen), Mislav Rosandič (Bílí Tygři Liberec)

Útočníci: Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec), Daniil Fominych (HC Slovan Bratislava), Marek Hecl (HKM Zvolen), Adrián Holešinský (HC Plzeň), Maroš Jedlička, Patrik Marcinek (obaja HKM Zvolen), Mário Lunter (BK Mladá Boleslav), Jakub Minárik (HC Slovan Bratislava), Oliver Okuliar (Mountfield HK), Adam Sýkora (HK Nitra), Matúš Sukeľ (HC Litvínov), Alex Tamáši (HC'05 Banská Bystrica), Viliam Čacho (Dukla Trenčín)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
V Česku zúri najsilnejšia epidémia infekčného ochorenia za viac ako 60 rokov! Hlásia ďalšie obete
Ilustračné foto
Ničivé škody po ukrajinskom útoku: V Rusku HORÍ ropný sklad! Mrazivý odkaz tajnej služby
Motorkárka sa zrazila s autom, ostala pod ním zakliesnená! Hrdinský čin okoloidúcich vám vyrazí dych
Foto
Bývalý obranca Boris Valábik si zobral na mušku Slafkovského: Toto by v NHL nemohol spraviť!
Fitting booths in a clothing store. dressing room at the store.
Váš Tip
Nový postrach Bratislavy? Mama s dcérou si skúšali veci v kabínke: Vedľa sa zatiaľ dialo niečo nechutné!
Syn Braňa Mojseja povedal áno krásnej Natálii.
Foto
Syn Braňa Mojseja sa oženil: Nevesta ako z ROZPRÁVKY a aha na tie nezvyčajné šaty! FOTO
(ilustračné foto)
Najnovší prieskum Eurobarometra: Má mládež záujem o eurovoľby? Aha, ako dopadli Slováci
Pri nehode pri Veľkej Vsi sa zranili dve osoby.
Foto
Ťažké zranenia, zásah záchranárov: Po vážnej nehode došlo k prekvapivému odhaleniu!
(ilustračné foto)
Seniorka si z auta fotila medveďa, spravila strašnú CHYBU: Šelma zaútočila!
Polícia obvinila muža, ktorý sa vlámal do predajne v Zemianskych Kostoľanoch.
Chlapík si krádežou poriadne prilepšil: Na políciu však bol prikrátky! Aha, ako s ním naložili
vojak
Ukrajina po priznaní úspechu Ruska: Hlási veľké zmeny na fronte! O čo ide?
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Premiér odhalil, čo vláda plánuje: Týka sa to eurofondov