Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.10.2022 20:06 | Šport | Futbal

Neporaziteľnosť DAC trvá už osem zápasov: Pod Urpínom rozhodlo záverečných 15 minút

Futbalisti DAC Dunajská Streda vyhrali v dueli 16. kola Fortuna ligy na ihrisku banskobystrickej Dukly 3:1 a v tabuľke figurujú na druhej priečke o šesť bodov za lídrom Slovanom Bratislava.

V prvom polčase si o niečo viac šancí vypracovali hostia, avšak do vedenia išla Dukla po rýchlej akcii, keď strieľaný center Rymarenka brankár Petráš vyrazil a z dorážky sa presadil v páde dôrazný Faško.

Dunajskostredčania stihli ešte do prestávky odpovedať, takisto po rýchlom protiútoku, keď sa ujal center Pintóa a v päťke mal veľa priestoru na pohodlné zakončenie Andzouana.

V druhom polčase sa striedali šance na oboch stranách, ale z gólu sa tešili Dunajskostredčania, keď sa z hranice šestnástky presadil strelou k žrdi Kalmár a poistku na 1:3 zariadil z vnútra pokutového územia umiestnenou strelou Gavrič. Dunajská Streda neprehrala v lige osemkrát za sebou.

Fortuna liga - 16. kolo:
MFK Dukla Banská Bystrica – FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:3 (1:1)
Góly:
39. Faško – 44. Andzouana, 75. Kalmár, 81. Gavrič. Rozhodovali: Dohál – Vorel, Štrbo. ŽK: Migaľa, Ščasný (tréner) Záhumenský –  Kalmár, Brunetti, 3682 divákov.

Banská Bystrica: Hruška – Migaľa, Uhrinčať, Willwéber – Slávik (85. Franko), Richtárech (85. Hanes), B. Ľupták, Záhumenský – Rymarenko (85. Depetris), Faško, Polievka

Dunajská Streda: Petráš – Pinto, Kružliak (46. Ramadán), Risvanis, Brunetti – Dimun – Gavrić (82. Muhamedbegovič), Nebyla, Veselovský (46. Kalmár), Andzouana – Krstović (87. Leginus)

Michal Ščasný, tréner Dukly: "Som plný dojmov a emócií po zápase Vedeli sme, že nás čaká obrovská kvalita na strane súpera, čo sa aj potvrdilo. Chceli sme si to na rovinu rozdať aj s Dunajskou Stredou, čo sa nám celkom darilo. Škoda vyrovnávajúceho gólu tesne pred polčasom, že sme neudržali 1:0. Druhý polčas sme začali veľmi dobre, mali sme tam slušné veci i šance po štandardkách. Timo Záhumenský mal čistú šancu, potom Aďo Slávik, i keď si myslím, že to bolo ešte dohrané faulom. Nechcem však povedať určité veci teraz, pretože chcem byť na lavičke s Podbrezovou. Sú však určité veci, ktoré sa opakujú a potom nám chodia na klub esemesky a listiny, že niekto chyboval, no nám to body nevráti.“

Adrián Guľa, tréner Dunajskej Stredy: "Vážim si toto víťazstvo, pretože domáci sú veľmi nepríjemní a húževnatí. O to je cennejšie, že sme tento zápas otáčali. Chlapci odviedli dobrú tímovú prácu, podporenú kvalitnými individuálnymi výkonmi. V Banskej Bystrici je horúca pôda pre každý tím, ktorý sem zavíta, takže aj preto si výhru nesmierne cením a gratulujem mojim zverencom za výkon ako i fanúšikom, ktorí nás sem prišli povzbudiť. Verím, že naša sila bude rásť, rovnako i sebavedomie mužstva a ukáže sa to v nasledujúcich zápasoch.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Program Zručnosti pre trh práce sa už začal
Počuli ste o programe Zručnosti pre trh práce? Takto podáte žiadosť: Pozor, na čo úrady prihliadajú
Všimli ste si malé otvory v oknách lietadla? Sú dôležité! Bez nich by nastal na palube veľký problém
(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je