Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.10.2022 16:29 | Šport | Hokej
Foto

V Amerike si robí skvelé meno: Skončí Slafkovský na farme a Mešár v áčku?

Opäť chýbal na ľade! Hokejový útočník Juraj Slafkovský (18) absentoval v zostave Montrealu Canadiens počas sobotňajšieho prípravného duelu proti Ottawa Senators. Jeho kamarát a krajan Filip Mešár (18) naopak veľmi príjemne prekvapuje. Vo víkendovom dueli si napriek prehre 4:5 po predĺžení pripísal dva plusové body.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Fanúšikovia Montrealu začali preto opäť horúčkovito špekulovať o tom, či Slafkovský skončí túto sezónu na farme.

Prípravný kemp sa zrejme neodvíja podľa jeho predstáv. Slafkovského považovali ešte pred pár týždňami fanúšikovia Montrealu za spasiteľa, dnes sú s predikciami o budúcnosti ohľadom rodáka z Košíc krotkejší. Čoraz viacej sa totiž ozývajú hlasy o tom, že Slafkovský po nevýrazných výkonoch skončí na farme. Ak by sa tak stalo, bola by to relatívna blamáž, nakoľko za posledných 20 rokov skončili na farme, resp. v juniorke, len dve celkové jednotky draftu NHL, aj to obrancovia - Owen Power (2021) a Erik Johnson (2006).

Naopak, v dobrom svetle sa ukazuje Filip Mešár, na ktorého sa hrnú slová chvály. „Mešár je veľmi pôsobivý. Hrá ako profík. Ukázal veľa krásnych zábleskov,“ chválil slovenského útočníka kapitán Montrealu Nick Suzuki, na ktorého slová nadviazal aj hlavný tréner Martin St. Louis. „Filip má kvality výberu prvého kola, takže sa nečudujem, že si ho všímajú fanúšikovia i novinári. Má dobrý kemp, na tréningoch vyzerá veľmi dobre,“ uviedol St. Louis.

Do začiatku základnej časti najprestížnejšej hokejovej ligy sveta zostáva ešte zopár dní. St. Louis má preto dostatok času na to, aby si rozmyslel, ako naloží s dvoma talentovanými Slovákmi v zostave jeho tímu. Úplne najväčšie prekvapenie by určite bolo, ak by sa Mešár dostal do hlavného tímu, zatiaľ čo Slafkovský by skončil v nižšom tíme v Lavale.

Mešár sťažuje Montrealu rozhodovanie

Najskôr sa špekulovalo o jeho pôsobení v kanadskej juniorskej OHL, no expert Marco D´Amico z portálu Montreal Hockey Now si myslí, že mladý Slovák môže začať sezónu 2022/2023 medzi mužmi v AHL.

Mešárove hráčske práva vlastní v OHL klub Kitchener Rangers a podľa odborníkov mal 18-ročný rodák zo Spišskej Belej putovať po nováčikovskom kempe práve tam. V hlavnom kempe sa však výrazne zlepšuje a mohol by skončiť v záložnom tíme Laval Rocket (AHL). "Zdá sa, že chce dokázať, že je pripravený hrať medzi profesionálmi. Na ľade pôsobí a aj hrá ako profesionál. Vo formácii s najlepšími hráčmi Lavalu podával vynikajúce výkony. Ukázal, že vie zakladať útoky aj vytvoriť si priestor pôsobivou prácou s hokejkou a korčuľovaním," napísal D´Amico o Mešárovi, ktorý ako krídelník hráva aj na pozícii centra.

Podľa D´Amrica si Mešár rýchlo zvyká a ukazuje to aj na ľade. "Rýchlejšie rozmýšľa a zároveň je trpezlivý pri práci s pukom. Nemusí pravidelne bodovať, ale ukazuje návyky a schopnosti, vďaka ktorým môže pravidelne tvoriť hru. Je to očividnejšie v každom zápase. Canadiens aj Rocket majú už dlhšie nedostatok útočníkov schopných rýchlo zaviesť puk do útočného pásma a založiť útok. Mešár ukazuje atraktívnu kombináciu talentu, rozumu a rýchlosti. Ak sa bude ďalej zlepšovať tak rýchlo ako v ostatných dvoch týždňoch, môže ho klub poslať do AHL namiesto OHL," myslí si odborník.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mšj, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Rodičov obvinených z týrania pustili z väzby.
Foto
Šokujúci verdikt súdu: Rodičov obvinených z týrania detí pustili z väzby! Má to však háčik
Bratislava - Dúbravka 26. 4. 2024 9.21 hod. Líder SNS usilovne čistil chodníky od zeminy.
Foto
Andrej Danko zametal Dúbravku: Ukázal aj zlomený zub! Starostovi dal takýto sľub
Mária prvýkrát za 15 rokov takmer koncert neodohrala.
Foto
Mária Čírová to povedala na rovinu: Už ma nebaví ľudí TOMUTO učiť, nech mi pokojne závidia!
Medzi premiérom Robertom Ficom a predsedom Najvyššieho súdu Jánom Šikutom to vrie.
Prestrelka medzi Ficom a predsedom Najvyššieho súdu: Čo si vyčítajú?
Vakcína využíva rovnakú mRNA technológiu ako vakcína proti COVID-19 od Moderny
Prevrat v liečbe RAKOVINY! Testuje sa prvá vakcína: Neuveriteľné výsledky
Veľké priehľadné okno ponúka skvelý výhľad.
Foto
Zábava a sobáše na dne mora?! Z tejto futuristickej ponorky odpadnete: FOTO musíte vidieť
Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
(ilustračné foto).
Podlo oklamal známu influencerku a potom ju pripravila o život: Čo za tým bolo?
Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov