Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.10.2022 16:29 | Šport | Hokej
Foto

V Amerike si robí skvelé meno: Skončí Slafkovský na farme a Mešár v áčku?

Opäť chýbal na ľade! Hokejový útočník Juraj Slafkovský (18) absentoval v zostave Montrealu Canadiens počas sobotňajšieho prípravného duelu proti Ottawa Senators. Jeho kamarát a krajan Filip Mešár (18) naopak veľmi príjemne prekvapuje. Vo víkendovom dueli si napriek prehre 4:5 po predĺžení pripísal dva plusové body.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Fanúšikovia Montrealu začali preto opäť horúčkovito špekulovať o tom, či Slafkovský skončí túto sezónu na farme.

Prípravný kemp sa zrejme neodvíja podľa jeho predstáv. Slafkovského považovali ešte pred pár týždňami fanúšikovia Montrealu za spasiteľa, dnes sú s predikciami o budúcnosti ohľadom rodáka z Košíc krotkejší. Čoraz viacej sa totiž ozývajú hlasy o tom, že Slafkovský po nevýrazných výkonoch skončí na farme. Ak by sa tak stalo, bola by to relatívna blamáž, nakoľko za posledných 20 rokov skončili na farme, resp. v juniorke, len dve celkové jednotky draftu NHL, aj to obrancovia - Owen Power (2021) a Erik Johnson (2006).

Naopak, v dobrom svetle sa ukazuje Filip Mešár, na ktorého sa hrnú slová chvály. „Mešár je veľmi pôsobivý. Hrá ako profík. Ukázal veľa krásnych zábleskov,“ chválil slovenského útočníka kapitán Montrealu Nick Suzuki, na ktorého slová nadviazal aj hlavný tréner Martin St. Louis. „Filip má kvality výberu prvého kola, takže sa nečudujem, že si ho všímajú fanúšikovia i novinári. Má dobrý kemp, na tréningoch vyzerá veľmi dobre,“ uviedol St. Louis.

Do začiatku základnej časti najprestížnejšej hokejovej ligy sveta zostáva ešte zopár dní. St. Louis má preto dostatok času na to, aby si rozmyslel, ako naloží s dvoma talentovanými Slovákmi v zostave jeho tímu. Úplne najväčšie prekvapenie by určite bolo, ak by sa Mešár dostal do hlavného tímu, zatiaľ čo Slafkovský by skončil v nižšom tíme v Lavale.

Mešár sťažuje Montrealu rozhodovanie

Najskôr sa špekulovalo o jeho pôsobení v kanadskej juniorskej OHL, no expert Marco D´Amico z portálu Montreal Hockey Now si myslí, že mladý Slovák môže začať sezónu 2022/2023 medzi mužmi v AHL.

Mešárove hráčske práva vlastní v OHL klub Kitchener Rangers a podľa odborníkov mal 18-ročný rodák zo Spišskej Belej putovať po nováčikovskom kempe práve tam. V hlavnom kempe sa však výrazne zlepšuje a mohol by skončiť v záložnom tíme Laval Rocket (AHL). "Zdá sa, že chce dokázať, že je pripravený hrať medzi profesionálmi. Na ľade pôsobí a aj hrá ako profesionál. Vo formácii s najlepšími hráčmi Lavalu podával vynikajúce výkony. Ukázal, že vie zakladať útoky aj vytvoriť si priestor pôsobivou prácou s hokejkou a korčuľovaním," napísal D´Amico o Mešárovi, ktorý ako krídelník hráva aj na pozícii centra.

Podľa D´Amrica si Mešár rýchlo zvyká a ukazuje to aj na ľade. "Rýchlejšie rozmýšľa a zároveň je trpezlivý pri práci s pukom. Nemusí pravidelne bodovať, ale ukazuje návyky a schopnosti, vďaka ktorým môže pravidelne tvoriť hru. Je to očividnejšie v každom zápase. Canadiens aj Rocket majú už dlhšie nedostatok útočníkov schopných rýchlo zaviesť puk do útočného pásma a založiť útok. Mešár ukazuje atraktívnu kombináciu talentu, rozumu a rýchlosti. Ak sa bude ďalej zlepšovať tak rýchlo ako v ostatných dvoch týždňoch, môže ho klub poslať do AHL namiesto OHL," myslí si odborník.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mšj, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť