Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.10.2022 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Tisíc jázd! Bratislavčania si HOPIN IQOS FRIENDLY taxíky obľúbili

Európsky unikát v hlavnom meste sa teší obrovskému úspechu. Taxíky, v ktorých môžu ľudia počas cesty používať bezdymové zariadenia, využíva čoraz viac Bratislavčanov.

V uliciach Bratislavy už 3 mesiace jazdia unikátne taxíky. Tí, ktorí si cez aplikáciu HOPIN objednajú odvoz so službou IQOS FRIENDLY, môžu v aute používať bezdymové alternatívy k cigaretám.

Špeciálne vybavenie

Autá sú vybavené dózami na odkladanie použitých náplní, nabíjačkami na zariadenie IQOS a tiež originálnou vôňou, ktorá pasažierom spríjemní cestu. „Sme hrdí na to, že sme ako prvá taxislužba v EÚ mohli dospelým užívateľom bezdymových nikotínových alternatív predstaviť túto unikátnu službu. Starostlivo sledujeme ohlasy na ňu od našich zákazníkov a veľmi nás teší, že sú pozitívne,“ povedal Richard Lörincz, generálny riaditeľ spoločnosti HOPIN.

Tisíc objednávok

HOPIN IQOS FRIENDLY taxíky, s možnosťou užívať si v interiéri auta bezdymové zariadenia, hneď v prvých dňoch od spustenia tejto služby využili desiatky dospelých zákazníkov. Teraz, takmer presne o tri mesiace neskôr, ohlásili tisícu objednávku. Aplikácia ju prijala v sobotu 24. septembra o 19:46 hod., pričom jazda trvala necelých sedem minút na vzdialenosť 7,3 kilometra a zhodou okolností ju absolvovala zákazníčka s druhým najvyšším počtom opakovaných HOPIN IQOS FRIENDLY jázd.

Aktuálne túto službu ponúka približne 7 % z celkovej flotily taxíkov HOPIN. Doposiaľ spolu najazdili už vyše 11 400 kilometrov, pričom najdlhšia trasa jednej jazdy bola 106 kilometrov, naopak, najkratšia mala necelého pol kilometra.

Otvoriť galériu

Viac ženy ako muži

Využívanie moderných aplikácií s nadštandardnými službami je u aktívnych ľudí čoraz viac populárnejšie. Tak je to aj s aplikáciou HOPPIN a službou IQOS FRIENDLY. Bratislavčania sa k nej opakovane vracajú a zaujímavosťou je, že v opätovných objednávkach jednoznačne vedú ženy. „Počet opakovaných objednávok je jedným z hlavných faktorov, ktoré sledujeme a som veľmi rád, že tie v prípade IQOS FRIENDLY taxi tvoria približne 44 % z celkového počtu jázd,“ doplnil Lörinc.

Ideme s trendmi

Obyvatelia hlavného mesta sa nových a rýchlo vyvíjajúcich trendov neboja, práve naopak. Objednať si taxík cez appku je už samozrejmosťou, a preto, ak sa v systéme objaví nejaká novinka, neváhajú ju vyskúšať. „Bratislavčania stále viac vnímajú benefity inovácií, ktoré im umožňujú brať väčší ohľad na svoje zdravie i svoje okolie. HOPIN IQOS FRIENDLY taxíky vnímam ako ďalší dôležitý míľnik, ktorý nám pomáha budovať bezdymové Slovensko, a to aj s hmatateľnými prínosmi pre tých dospelých fajčiarov, ktorí sa rozhodli pre menej rizikovú alternatívu,“ uviedol Petr Šedivec, generálny riaditeľ spoločnosti Philip Morris Slovensko.

Čísla rastú

Spoločnosť Philip Morris dlhodobo investuje do výskumu a vývoja bezdymových riešení. Tie totiž produkujú významne menšie množstvo škodlivín v porovnaní s klasickými cigaretami. Zároveň eliminujú pasívne fajčenie, čo znamená, že sú lepšou voľbou nielen pre samotného dospelého užívateľa, ale aj jeho okolie. Bezdymové výrobky však nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový, a preto sú určené výhradne pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov. Bezdymové zariadenia IQOS si obľúbilo už viac ako 270-tisíc Slovákov, z toho vyše 50-tisíc Bratislavčanov.

Aj to bolo jedným z dôvodov, prečo takáto služba v hlavnom meste vznikla. „Uvedomujeme si zdravotné riziká, ktoré so sebou prináša fajčenie klasických cigariet. Aj preto sa snažíme neustále prinášať zaujímavé a inovatívne služby, ktoré pomôžu dospelým fajčiarom rozhodnúť sa prejsť na menej rizikové bezdymové alternatívy,“ uzavrel Petr Šedivec.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich
Na snímke predseda Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (SNS).
Fajčenie v kancelárii parlamentu! SaS podá návrh na odvolanie Huliaka
Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Jurij Gagarin 12. apríla 1961 úspešne obletel Zem v kozmickej lodi Vostok.
Slovenská astronómka o Gagarinovom lete do vesmíru: Desivé komplikácie! Čoho sa experti báli?
Cropped shot of an unrecognizable customer making payment in a store
Otrasné, čo mali robiť traja muži v Bratislave: Na tento večer nezabudnú
Ilustračné foto
Obrovský nesúhlas Číny: Sú rázne proti deštruktívnemu konaniu! A nie sú jediní