Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.01.2014 10:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Brutálne bitky v Nitre: Za kopance do hlavy im hrozí 12 rokov basy!

Za brutalitu a kopance do hlavy im hrozí dlhoročné väzenie!

Už niekoľko týždňov sa obyvatelia Nitry boja chodiť do podniku Mariatchi v centre mesta. Dôvodom je skupina náckov, ktorá útočí na bar a jeho návštevníkov. Koncom minulého roka došlo pred podnikom ku krvavým incidentom. Výsledkom boli dve obete v bezvedomí, zdemolovaný exteriér a majiteľ so zlomenou nohou. Polícia v prípade obvinila sedem mužov, ktorým hrozia tresty od 4 do 12 rokov. Medzi podporovateľmi potetovaných chlapov na facebooku je aj bratanec futbalistu Miňa Stocha - Dušan Sobolič.

Kamera mestskej polície zachytila v októbri minulého roku nočnú potýčku v centre Nitry. Do podniku Mariatchi sa pokúšala vtrhnúť skupina holohlavých mužov, ktorí zaútočili na zákazníkov. Bili ich päsťami, hádzali o zem, kopali do tváre, či udierali do hlavy. Po niektorých dokonca dupali a päsťou dostala aj žena, ktorá chránila napadnutého. Skupinka vyholených chlapov sa vyrojila z podniku Walhala, ktorý je oficiálne súkromným kartárskym klubom a je len pár metrov od baru Mariatchi. O niekoľko týždňov sa útoky zopakovali. Na Silvestra bitkári okrem výtržností aj rozbíjali okná na podniku a majiteľovi zlomili nohu.

Konečne ich obvinili

Pri potyčke v októbri polícia štyroch páchateľov zadržala krátko po čine. Obvinili ich až včera. Za ublíženie na zdraví v štádiu pokusu a výtržníctva skončili Dušan V. (24) z Nitry, Peter Š. (21) zo Šale, Boris H. (26) zo Šale, Martin B. (33) z Nitry a Michal P. (24) z Kráľovej nad Váhom v cele. Vyšetrovateľ spracoval návrh na ich vzatie do väzby, „Za tieto trestné činy hrozí obvineným v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 5 až 12 rokov,“ uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

 

Podľa návštevníkov sa útoky vyholených mužov stupňujú. Po jednom na Nový rok zlomili majiteľovi podniku Mariatchi nohu. Podnik zavrieť neplánuje. „Prídu k nám provokovať, potom verbálne a fyzicky napádajú hostí. Keďže chodia do podniku, ktorý je kúsok od nášho, ich vyčíňania sú časté,“ priznal majiteľ Radovan Richtárik (39). Z incidentu na Silvestra boli za zločiny ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinení Ján Ď. (23) a Peter S. (26), ktorým hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Podporuje ich Stochov bratranec

Partia má na facebooku zriadenú uzavretú skupinu, ktorá má stovky členov. Medzi členmi klubu sú aj ľudia prepojení na stranu Mariana Kotlebu Naše Slovensko. Skupinu kartárskeho klubu spravujú štyria administrátori. Na facebookovom profile je jedným z administrátorov aj bratanec slovenského futbalistu Miňa Stocha - Dušan Sobolič. Dvaja ľudia, ktorých polícia obvinila z brutálnych útokov v centre Nitry, sú členmi stránky spravovanej Soboličom a on ich má aj medzi priateľmi v profile.

Walhala

Podnik, kde sa muži s vyholenými hlavami stretávajú, nesie názov Walhala. Pojem má pôvod v starogermánskej mytológii. Išlo o sieň slávy, do ktorej vstupovali a prebývali v nej vojnoví hrdinovia, ktorí zomreli v boji. Starogermánsku mytológiu s obľubou využívali nacistickí pohlavári, najmä členovia Himmlerovej SS. Zosnulí bojovníci tejto elitnej zabijackej kasty nacistického Nemecka mali totiž po smrti tiež vstúpiť do Walhaly.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bojový dron
Ukrajina toho má dosť, vracajú úder! Poplach v Rusku: Tvrdý útok nepriateľa
Ukrajinská prvá dáma Olena Zelenská.
Prvá dáma Ukrajiny na dôležitej návšteve: Aha, kde sa ukázala! Signál, že...
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Amerika sa pustila do Izraela! Ostrá kritika: Prichádza zmena?
(ilustračné foto)
Streľba v obľúbenej dovolenkovej destinácii! Hlásia mŕtvych
Pohodový víkend bývalej missky a modelky Magdalény Šebestovej (40) sa v okamihu zvrtol na život ohrozujúcu situáciu...
Foto
Nočná mora bývalej missky: Šebestová mohla prísť o život! Bývalý partner Ďurica prehovoril
Kamarátky mali prísť na akciu spoločne.
Foto
Zábava v Bratislave sa skončila tragicky: Otrava drogami na párty?! Zo slov kriminalistu mrazí
Presuny po ostrove prebiehali v starých autobusoch.
Foto
Nikola a Katarína učili ľudí na Srí Lanke piecť medovníky! TOTO si tam myslia o Slovákoch
Jolie má 6 detí, niektoré s Pittom.
Foto
Bodygard Jolie a Pitta prišiel so šokujúcim tvrdením: Zarážajúce, čo má Angelina robiť!
Je 2-krát taká ako New Jersey.
Foto
Obria diera na Antarktíde: Vedci vyriešili nevysvetliteľnú záhadu! Aké tajomstvo skrýva?
Účasť izraelskej speváčky vyvolala obrovský odpor.
Foto
Finále Eurovízie plné škandálov a protestov! Neskutočné, čo sa tam dialo
Kevin (18) sa teší z modernej školy.
Foto
V Prešove vynovili školu za 10 miliónov: Pozrite sa na to! Strojári sa presunuli zo socializmu do 21. storočia
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Kríza na juhu Slovenska, v meste vyčíňal ohnivý živel: Zásadné varovanie pre občanov