Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.09.2022 15:33 | Šport | Futbal

Kozáčik sa teší na návrat do reprezentácie: Prišla ponuka, ktorá sa neodmieta!

Niekdajší slovenský futbalový reprezentačný brankár Matúš Kozáčik (38) sa vracia do národného tímu, rodák z Dolného Kubína však už dávnejšie ukončil hráčsku kariéru a pôsobiť pri nej bude ako tréner gólmanov.

Kozáčik v roku 2019 zavesil brankárske rukavice na klinec a zostal súčasťou klubu FC Viktoria Plzeň, kde tiež pôsobí ako kouč gólmanov. Za pomocníka si ho vybral aj nový kormidelník reprezentácie Talian Francesco Calzona a debut v novej pozícii zažije v druhej polovici septembra v dueloch Ligy národov proti výberom Azerbajdžanu a Bieloruska. "Oslovilo ma vedenie Slovenského futbalového zväzu, v ďalšom kroku som sa spojil s mojím predchodcom na tomto poste, s výborným trénerom brankárov a človekom, Mirom Semanom, ktorý ma vedeniu SFZ doporučil. Vážim si dôveru, som rád za túto možnosť a verím, že nám to bude spolu fungovať a reprezentácii sa bude dariť," prezradil v rozhovore pre oficiálny web SFZ Kozáčik, ktorý v národnom tíme odchytal v rokoch 2006 až 2019 dovedna 29 duelov.

S novými spolupracovníkmi sa zatiaľ nestretol. "V klube máme náročný program, Plzeň hrá domácu ligu i európske poháre. Viem, že chalani z realizačného tímu sa stretli, bohužiaľ, ja som to ešte nestihol. Hrali sme predkolá Ligy majstrov, sme neustále na cestách… Verím, že na zraze bude dostatok času bližšie sa zoznámiť a nastaviť si spoluprácu tak, aby bola na prospech veci," povedal účastník ME 2016.

Nabitý program s Viktoriou Plzeň a teraz aj povinnosti pri reprezentácii Kozáčika poriadne zaťažia. "Je pravda, že doma si ma užijú menej, pretože veľa času trávim na cestách, ale ponuku som konzultoval aj s rodinou a sami chceli, aby som ju prijal. Vnímajú to rovnako ako ja. Prišla ponuka, ktorá sa neodmieta. Tak to vnímam ja i moji najbližší," komentoval novú etapu pri národnom tíme.

A ako vníma súčasné účinkovanie Plzne? "Je to fantastické. Hráme proti klubovým velikánom, hráme zápasy, ktoré vás môžu posúvať ďalej. V stredu sme mali možnosť hrať na barcelonskom Camp Nou, čakajú nás duely s Bayernom Mníchov a milánskym Interom. História klubov, s ktorými sa stretneme v Lige majstrov, hovorí za všetko. Fantastická atmosféra, veľa skúseností pre chlapcov i pre nás trénerov, všetci zažívame skvelé pocity," pokračoval.

V národnom tíme má Kozáčik šancu pracovať s Martinom Dúbravkom, Marekom Rodákom, Dušanom Kuciakom, Dominikom Holecom, Františkom Plachom či Dominikom Greifom. "Slovensko má výborných brankárov a ja verím, že to bude platiť aj v budúcnosti a bude z čoho vyberať,“ myslí si.

Na pôsobenie pri reprezentácii v pozícii trénera sa už Kozáčik teší. "Na hráčov, nový realizačný tím, na fanúšikov. Je to nová výzva. Ide o to, aby nás to všetkých bavilo a baviť nás to bude vtedy, keď budeme vyhrávať. Ja verím, že sa nám bude dariť, že Slovensko bude postupovať na šampionáty a ľudia budú mať z futbalu radosť. Myslím si, že to sú ciele, ktoré keď sa nám podarí dosiahnuť, tak budeme všetci spokojní," doplnil v rozhovore pre futbalsfz.sk.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Rozbili česko-ukrajinský gang! Narobil obrovské škody: Neuveriteľné zárobky
V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok 1. septembra 2023 okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie.
Samosprávam preplatia výdavky za cudzincov: Pôjde o sumu takmer 100-tisíc eur
Business people shaking hands in the office. Photo of one cheerful businessman and one happy businesswoman handshaking across the table.
Obzeráte sa po novej práci? Na tomto mieste v Bratislave to môžete skúsiť!
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch
Demonštranti pochodujú k prezidentskému palácu počas protestu proti úsporným opatreniam vlády pod vedením prezidenta Javiera Mileiho.
Krajina je na nohách: Masové demonštrácie proti vláde! Čo sa to tam deje?
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vláda sa bude venovať členstvu Slovenska v EÚ: Premiér objasnil, o čo ide
(ilustračné foto)
Mierite na hokejové MS do Ostravy? Dobre čítajte! Organizátori majú dôležité informácie
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí
Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie
Bývalého mafiánskeho bossa Černáka čaká súd, ktorý rozhodne o jeho prepustení z basy.
Foto
Bývalý kulturista Reichel má pre Černáka drsnú výzvu: Ak bossa mafie prepustia, chce s ním bojovať!
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší