Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.10.2022 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Chcete bývať už budúci rok? V ružinovskom NUPPU je to možné

NUPPU, čo vo fínčine znamená púčik, sa rozrastá o ďalšie dva bytové domy pod kvetinovým názvom Asteri. 

Populárny rezidenčný komplex v bratislavskom Ružinove sa rozšíri o 78 apartmánov, ktorých kolaudácia sa očakáva zhruba o rok. Projekt z pera slovenského developera YIT je vyhľadávaný pre kvalitu bývania a susedskú komunitu, ktorá tu už dlhší čas naplno a úspešne funguje. S dokončením dvoch ďalších budov sa ukončí aj dobudovanie veľkorysého dvora, ktorý patrí k hlavným benefitom tohto moderného bývania.

Kto v NUPPU ešte nebol, oplatí sa ho ísť navštíviť

Možno už len zo zvedavosti nakuknúť, posedieť si na priestrannom dvore, dať si kávičku v miestnej kaviarni, alebo si tu zašportovať. Návšteve sa potešia aj deti, ktoré tu nájdu bohaté možnosti zahrať sa. Lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Rezidenčný komplex očarí aj večer, kedy sa pomaly utíchajúci dvor príjemne a bezpečne vysvieti. Ak sa vám v NUPPU zapáči, máte možnosť tu zostať bývať natrvalo. Miesto sa vám možno ujde v 11. etape, ktorá pozostáva z dvoch menších apartmánových domov s názvom Asteri. Odlišovať sa budú pastelovou farbou na fasáde.

Otvoriť galériu

Posledné voľné apartmány

Etapa Asteri na severozápadnom okraji obytného súboru pozostáva z dvoch 8-podlažných budov a výškovo tak nadviaže na predchádzajúce etapy. Záujemcovia majú teraz príležitosť zakúpiť si už posledné voľné 1- až 4-izbové apartmány. Dokopy ich bude skolaudovaných 78. Súčasťou každého bude balkón alebo terasa, k vybraným apartmánom prislúcha aj pivničná kobka, ktorá bude zahrnutá v cene.

Dvor, ktorému nič nechýba

Dvor s bohatou zelenou výsadbou sa rozrastá postupne s každou novou etapou. Noví majitelia bytov sa tak sťahujú už do zazelenaného dvora pod oknami. Zeleň a oddychové zóny totiž tvoria viac ako tretinu celkovej plochy projektu. Živá komunita obyvateľov obľúbený dvojhektárový dvor vo veľkom využíva. Poskytuje široké možnosti na trávenie voľného času so susedmi a priateľmi. Nechýba na ňom 390 metrov dlhý ovál na behanie, oplotený výbeh pre psy či priestor na grilovanie a rodinný piknik. Aktívna časť zahŕňa multifunkčné športovisko, work-out  zónu a dve ihriská pre deti. Pred Asteri vznikne „námestie“ zakončené veľkým pobytovým schodiskom. Tak ako bytové domy od etapy Hyasintti, aj Asteri poskytne svojim obyvateľom priestor na očistenie bicykla alebo umytie domácich zvierat.

Otvoriť galériu

Napojenie NUPPU na cyklotrasu

„Svoj byt v NUPPU sme si kúpili ešte v druhej etape tohto projektu, keď bol celý projekt aj výstavba dvora ešte na začiatku. Oslovil nás prístup developera a jeho renomé, kvalita materiálov, dodržiavanie dohôd a celkový pocit, ktorý sa umocnil aj po samotnom nasťahovaní. Odkedy sme sa zabývali, pribudli ďalšie etapy a spolu s nimi vznikla aj aktívna susedská komunita a dvor, ktorý nemá chybu. Keďže sa nám nedávno narodila dcéra, tešíme sa, keď bude môcť využívať detské ihriská priamo na dvore,“ priznal sa nám Marián, ktorý si v NUPPU kúpil byt s manželkou Petrou. Oceňujú, že hneď vedľa ich domu je zastávka mestskej hromadnej dopravy Grófska niva, ktorá vznikla špeciálne kvôli rezidenčnému komplexu. Do centra mesta je to na skok aj na bicykli. Aj napojenie na cyklistickú infraštruktúru sa v dohľadnom čase vyrieši. Hlavné mesto sľubuje popri ulici Mlynské nivy vybudovať obojsmernú segregovanú cyklotrasu. Po dokončení napojí NUPPU na ľavobrežnú dunajskú hrádzu. V bytovom dome Jasmiini sa mestská časť Ružinov dohodla na prenájme priestorov pre materskú školu, ktorá tiež poteší mnohé mladé rodiny.

Rezidenčný carsharing

Noví obyvatelia sa môžu tešiť aj zo systému inteligentnej domácnosti. Vďaka trom senzorom bude mať každý prehľad o tom, keď sa otvoria dvere od bytu a pivnice, alebo do schránky príde pošta. Dobrou správou pre majiteľov elektromobilov sú dve nabíjacie stanice na štyri autá. Vlastniť osobné auto však nie je v NUPPU nevyhnutnosťou. Obytný komplex ponúka prvú rezidenčnú službu na zdieľanie automobilov v rámci Bratislavy. Priamo v komplexe sa nachádza aj balíkoBOX a v blízkej dostupnosti obyvatelia nájdu všetku občiansku vybavenosť a potrebné služby. V tesnom susedstve sa nachádza aj legendárna piváreň, ktorá tu funguje už od roku 1990.

Otvoriť galériu

Živá štvrť Ružinova

„Som presvedčený, že obyvatelia ďalšej etapy si svoj nový domov obľúbia vďaka početným benefitom, ale najmä vďaka komunite, ktorá sa v projekte úspešne rozrastá,“ hovorí Milan Murcko, generálny riaditeľ spoločnosti YIT Slovakia, ktorá komplex NUPPU postupne buduje už od roku 2016. Za ten čas developer pretvoril schátrané územie bývalého dopravného depa na novú živú štvrť Ružinova. Jej dokončenie je naplánované v roku 2024, no v etape Asteri môžete bývať už budúci rok. Ponuku posledných voľných apartmánov nájdete TU.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude