Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.08.2022 13:06 | Správy | Domáce správy

Nezostal ticho! SaS podľa Sulíka čelí klamstvám a útokom: Minister si podal Tarabu, Suju aj Naďa

Predseda koaličnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík je prekvapený, že strana je vystavená toľkým útokom a klamstvám.

Tvrdí, že podpredseda hnutia Republika Miroslav Suja, minister obrany SR a člen hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Jaroslav Naď a predseda strany Život Tomáš Taraba evidentne a preukázateľne klamú. Sulík o tom informoval dnes na tlačovej besede.

Sulík vyvrátil, že by sa so Sujom niekedy stretol. „Nemám naňho ani telefónne číslo a len párkrát som ho videl v parlamente," tvrdí predseda SaS, ktorý ďalej priznal, že ho nemilo prekvapil Jaroslav Naď. „Vycucal si z prsta, že som na stretnutí s premiérom Hegerom (OĽaNO) a so šéfom prieskumnej agentúry AKO Václavom Hříchom presviedčal premiéra na predčasné voľby," povedal Sulík. Podotkol, že na spomínanom stretnutí sa okrem nich zúčastnil aj štátny tajomník Ján Oravec, ktorý tam bol práve preto, aby sa informácie z podobných stretnutí neprekrúcali.

Predseda SaS sa ohradil aj voči informácii, ktorú šíri Tomáš Taraba. Ten tvrdí, že Sulík telefonuje rôznym poslancov, aby ich presvedčil na odchod lídra hnutia OĽaNO Igora Matoviča. „To je ďalší výmysel, poslanec Taraba by mohol vážiť slová," uviedol predseda SaS, ktorého nakoniec ,dorazilo´ varovanie predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šípoša. „Varoval nás pred spoluprácou s fašistami. Práve OĽaNO s fašistami prelomilo veto prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Po tomto sme si v strane povedali ,dosť a stačilo´. Nebudeme súčasťou divadla," konštatoval. Ďalej uviedol, že Igor Matovič je jediný, kto aktívne pracuje s fašistami.

Na záver predseda SaS opäť zopakoval, že koncom augusta opustia vládu, ak neodíde líder OĽaNO. „My nie sme prilepení na svoje stoličky. Ak Matovič je a bude ťahať vládu a krajinu ku dnu, nech nesú zodpovednosť tí, ktorí mu v tomto asistujú," uviedol. „Keď budeme takýmto vládnutím pokračovať, v termíne riadnych volieb sa Robert Fico triumfálne vráti tam, kde predtým bol, a to nechceme my ani oni. V OĽaNO sa musia rozhodnúť, ako to bude ďalej," doplnil Sulík. Avšak priznal, že SaS chce, aby súčasná koalícia dovládla, pretože nepodporujú predčasné voľby.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
Ilustračné foto
V dome vládli nadprirodzené sily, tínedžerka to mala zažiť na vlastnej koži: Žena, ktorá v ňom býva, prezradila detaily
Foto
Modelka si dala predĺžiť nohy, trpko to ľutuje: Choroba, ktorá ju ničí každý deň
Dmitrij Peskov.
Rusko varuje Západ: Ak TOTO urobí, príde TVRDÁ reakcia! Čo prezradil Peskov?