Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.06.2022 13:34 | Správy | Zahraničné správy

Letecká spoločnosť Ryanair je v poriadnych problémoch: Susedná krajina sa pustila do prešetrenia

Maďarské ministerstvo spravodlivosti, ktoré zodpovedá aj za ochranu spotrebiteľov, nariadilo prešetrenie krokov nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair pre množstvo sťažností súvisiacich so zaťažením cien leteniek mimoriadnym zdanením zavedeným maďarskou vládou.

Informuje o tom v utorok spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na spravodajský server index.hu. Pre maďarskú vládu je neprijateľné, že Ryanair mimoriadnou daňou z nadmerného zisku uvalenou na letecké spoločnosti zaťažuje pasažierov, čím generuje ďalšie zisky, píše rezort justície.

Zároveň upozorňuje aj na mnohé sťažnosti týkajúce sa zväčša rušenia spojov, nedostatočného informovania, zlého zaobchádzania s batožinami a zlej komunikácie s pasažiermi. Rázne kroky voči tejto leteckej spoločnosti sú podľa ministerstva opodstatnené, pretože oživenie cestovného ruchu po koronavírusovej pandémii otvára možnosti aerolinkám k zneužívaniu situácie.

Internetové vydanie denníka Magyar Nemzet 17. júna uviedlo, že klienti Ryanairu v súvislosti s mimoriadnou daňou zrušili 60 percent júlových zaplatených rezervácií a požadujú vrátenie peňazí. Hovorca aerolínií tieto správy okamžite dementoval a vyhlásil, že po 1. júli vrátili zakúpené letenky necelé tri percentá klientov.

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán 25. mája avizoval, že v záujme pomoci rodinám v ťažkej ekonomickej situácii spôsobenej vojnou na Ukrajine založí jeho kabinet fond na ochranu režijných nákladov domácností – do ktorého budú zo svojho nadmerného zisku prispievať banky, poisťovne, obchodné reťazce a letecké spoločnosti –, ako aj fond obrany, z ktorého bude posilnená armáda.

Ryanair v reakcii na opatrenie Budapešti oznámil, že celú daň zabuduje do cien leteniek – a urobil tak aj v prípade už predaných leteniek. Minister pre hospodársky rozvoj Márton Nagy už vtedy inicioval, aby príslušný orgán na ochranu spotrebiteľa dôkladne vyšetril kroky tejto írskej leteckej spoločnosti a podľa možnosti zamedzil jej nekalým praktikám.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
Sisa je pri manželovi v móde odvážnejšia.
Foto
Juraj Lelkes prekvapil: Povedal TO na plné ústa! Sise diktujem... Jeho odpoveď by ste nečakali
Zuzana a Vlasto oslávili rok od začiatku svojho podnikania.
Foto
Belohorcová po kauze s NEVEROU vracia úder: Smršť vykonštruovaných a vymyslených sr*čiek!
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
S Oľhovou sú dlhoročné priateľky.
Foto
Herečky Eva Pavlíková a Jana Oľhová o dlhoročnom priateľstve: Kamošky už z intráku?!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Šiestačka bodla nožom spolužiačku: Hrozivé, čo 12-ročné dievča chystalo ďalej
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Úbohé politikárčenie a zúfalstvo poslancov? Dolinkovú chcú odvolávať, ministerka reaguje
Teodor zatiaľ ťahal v zárobkoch za kratší koniec.
Foto
Joe Trendy sa pochválil lukratívnym kšeftom! Lobovala za neho v Markíze manželka Simona?
Peter Pellegrini
Pellegrini v hľadáčiku Česka aj Nemecka: Hneď po nástupe ho čaká poriadna výzva