Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.06.2022 12:44 | Šport | Hokej

Kanadský brankár Peters podpísal nový kontrakt: Z Bratislavy sa sťahuje pod Tatry

Kanadský hokejový brankár Anthony Peters (31) sa v rámci najvyššej slovenskej súťaže sťahuje z majstrovského Slovana Bratislava do HK Poprad. Vedenie "kamzíkov" v pondelok na klubovej webstránke potvrdilo, že sa dohodlo s brankárom na zmluve.

Peters sa stane tretím zámorským brankárom, ktorý pôsobil pod Tatrami. "Hneď ako sa skončila sezóna, vrátil som sa domov do Kanady. Tam som sa spojil s mojím agentom, ktorý mi oznámil, že Poprad má o mňa záujem. V Poprade som odohral jeden zápas a ihneď sa mi zapáčil štadión a atmosféra. Potom sme si prešli detaily s trénermi a manažmentom a oslovila ma ich myšlienka postaviť víťazný tím, ktorý by mal šancu zabojovať o titul. Hneď som vedel, že je to projekt, ktorého súčasťou som sa túžil stať," uviedol Peters pre web popradského klubu.

"Referencie o klube som nepotreboval, keďže som klub videl na vlastné oči. Ako som už spomínal, štadión vyzerá skvelo a fanúšikovia sú úžasní. To je perfektná kombinácia na úspech. Už sa nemôžem dočkať, kedy sa pridám k tejto komunite."

Kanaďan v minulej sezóne získal svoj prvý titul na klubovej úrovni, keď pomohol k majstrovskej trofeji bratislavskému Slovanu. Na tento úspech by rád nadviazal v Poprade: "To, že sa nám so Slovanom podarilo získať v minulej sezóne titul, bude mať navždy v mojom srdci špeciálne miesto. Keď si predstavím, že by som ho vedel vyhrať znova, o to väčšiu motiváciu cítim."

Peters prešiel v zámorí postupne od juniorských súťaží, cez univerzitnú ligu CIS až po pôsobenie v nižších súťažiach AHL a ECHL. Po sezóne 2018/2019 sa vybral do Európy, keď odchytal najprv ročník v nemeckom tíme Iserlohn Roosters. Následne pôsobil vo švédskom druholigovom mužstve MODO. V nedávno skončenej sezóne chytal v ICE Hockey League za Graz, odkiaľ prišiel do Slovana. V ňom zaznamenal 95,4-percentnú úspešnosť zásahov v piatich zápasoch základnej časti a 91,6-percentnú úspešnosť počas 12 duelov v play off.

"Po minulej sezóne sme vedeli, že potrebujeme posilniť brankársky post. Petersa sme videli naživo odchytať niekoľko zápasov. So Slovanom vyhral titul a je veľmi kvalitný brankár. Veríme, že svojimi zákrokmi dodá tímu sebaistotu, ponúkne divákom kvalitné zásahy a bude nás hnať za výhrami. Verím, že to bude pre nás platná posila," uviedol na adresu Petersa riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!