Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.06.2022 22:25 | Šport | Futbal

La Liga podala sťažnosť na PSG: Kontrakt Mbappého označuje ako škandalózny

Vedenie španielskej futbalovej La Ligy podalo na Európsku futbalovú úniu (UEFA) sťažnosť na francúzsky tím Paríž Saint-Germain, ktorý mal novou zmluvou s útočníkom Kylianom Mbappém porušiť pravidlá finančnej fair play.

Novým kontraktom si Parížania udržali elitného zakončovateľa na nasledujúce tri sezóny a znemožnili jeho odchod do španielskeho Realu Madrid. V jari 2022 podobnú sťažnosť podala La Liga aj na anglický klub Manchester City, ktorý údajne "neustále nedodržiava súčasné finančné pravidlá fair play". Španieli chcú tiež podniknúť dodatočné právne kroky proti PSG na úrovni Európskej únie aj v justičných systémoch Francúzska a Švajčiarska.

"LaLiga sa domnieva, že tieto praktiky menia ekosystém a udržateľnosť futbalu, poškodzujú všetky európske kluby a ligy a slúžia len na umelé nafukovanie trhu peniazmi, ktoré sa nevygenerujú vo futbale samotnom," uviedla súťaž vo vyhlásení. La Liga nový kontrakt pre Mbappého označila ako škandalózny a poškodzujúci ekonomickú stabilitu európskeho futbalu.

"LaLiga chápe, že tieto kluby sú nesprávne financované, či už priamymi finančnými injekciami alebo sponzorskými a inými zmluvami, ktoré nezodpovedajú trhovým podmienkam alebo nedávajú ekonomický zmysel," uviedla v stredu La Liga. Jej prezident Javier Tebas už dlhší čas verbálne napáda kluby, ktoré vlastnia štátne spoločnosti z krajín Blízkeho východu. PSG vlastní Qatar Sports Investments z Kataru, Manchester City má majiteľov z Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch.

Predstavitelia francúzskej Ligue 1 už Tebasovi na jeho kritiku odpovedali, že jeho útoky považuje za nepodložené. La Liga už najala právnické firmy vo Francúzsku a Švajčiarsku, ktoré by mali podniknúť právne kroky proti šéfovi PSG Násirovi Al-Chelajfímu za "konflikt záujmov", keďže je aj vo vedení UEFA a ďalší futbalových funkciách.

La Liga už v rokoch 2017 a 2018 podala podnety voči uvedeným dvom klubom z Anglicka a Francúzska, ktoré viedli k sankciám od UEFA, no Športový arbitrážny súd (CAS) ich zrušil. "La Liga pokračuje v preberaní zodpovednosti za obranu finančného fair play a udržateľný futbal v Európe," vyhlásili predstavitelia elitnej španielskej futbalovej súťaže.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte