Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.12.2013 03:40 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Zlodeji odvliekli a vykradli pancierové auto, ktoré prevážalo peniaze!

Zlodeji v Bratislave v sobotňajších nočných hodinách odvliekli a vykradli pancierové auto prevážajúce peniaze.

Zlodeji odvliekli Fiat Ducato, ktorý slúžil na prevoz peňazí. Auto stálo v sobotu krátko pred 23. hodinou najmenej pätnásť minút pred jedným z nákupných centier v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Vykradnuté auto sa našlo niekoľko kilometrov od miesta krádeže. Informáciu o krádeži potvrdil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Polícia je v informovanosti o prípade strohá a tvrdí, že zatiaľ sumu ukradnutých peňazí nepozná. 

Prípad prevzalo bratislavské krajské riaditeľstvo polície. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci krádeže a nedovoleného ozbrojovania. Znamená to, že zlodeji boli ozbrojení! Podľa informácií, ktoré získal Čas.sk, zlodeji si odniesli eurá zo sobotňajších tržieb v nákupných centrách. Koľko peňazí v aute bolo, zatiaľ nie je známe. Môže ísť o niekoľko desiatok, ale aj stovky tisícov eur.  Na pancierovom aute, z ktorého policajti zaisťovali stopy, boli po krádeži otvorené dvere šoféra aj spolujazdca.

Na mieste krádeže boli aj zástupcovia firmy prevážajúcej peniaze. Firma ihneď po krádeži poslala na prevoz tržieb náhradnú posádku. Pancierové vozidlá na prevoz peňazí majú viacnásobný systém ochrany. Vo vnútri auta je trezor, ktorý je oddelený pancierovými dverami. Zatiaľ nie jasné, ako sa zlodeji dostali k prevážaným peniazom.

 

Z pancierových áut "miznú" státisíce eur 

December 2012 - Z pancierového auta firmy prevážajúcej peniaze "zmizlo" v troch vreciach 660-tisíc eur. Išlo o najväčšiu minuloročnú krádež prevážaných peňazí na Slovensku. Polícia v marci informovala, že z krádeže obvinili troch Bratislavčanov - Romana S. (32), Pavla B. (38) a Petra K. (43).  Podľa vyšetrovateľa je Roman S. podozrivý, že si ako zamestnanec firmy obstaral duplikáty diaľkového ovládača a kľúča od pancierového vozidla. Je podozrivý, že tieto duplikáty odovzdal Pavlovi B., ktorý bol tiež zamestnancom spoločnosti. Peniaze mali z miesta odviesť dvaja z obvinených. Pri domových prehliadkach polícia našla 590-tisíc eur. Peniaze boli v cestovných taškách, v knihe, kúpeľní a aj v stropnom  podhľade.   

Júl 2013 - Na ceste z Topoľčian do Nitry prepadli auto s peniazmi. Lúpež však bola dohodnutá a fiktívny zlodej s vodičom a jeho kolegom spolupracoval. Státisícový lup 400-tisíc eur nakoniec polícia našla zahrabaný v záhrade rodinného domu. 

Október 2010 - Z trezorov firmy v Bratislave na Vajnorskej ulici zlodeji ukradli pred rokom rekordnú sumu - vyše 2 milióny eur. Peniaze si odniesli v opancierovanom aute VW Transporter. Vyšetrovanie tohto prípadu je prerušené. 

Október 2011 - Vyše 240 -tisíc eur ukradli zamestnancom bratislavskej firmy pri prevoze peňazí pre banku na trase medzi Košicami a Bratislavou. Vyšetrovanie aj tohto prípadu je  prerušené. 

August 2011 - Neznámi muži v bratislavskej Vrakuni olúpili zamestnanca firmy prevážajúcej peniaze. Zamestnanec zo strachu o život lúpežníkovi dal 205-tisíc eur a peniaze v cudzej mene. Kolega okradnutého zamestnanca vo chvíli prepadnutia sedel v aute.

November 2005 - Lúpežníci maskovaní kuklami a ozbrojení brpkovnicou a samopalom prerušili v práci ochranku, ktorá okolo 23. hodiny preberala tržbu. Zamestnancov bezpečnostnej služby prinútili ľahnúť si na zem, jedného zo zrazili pažbou. Potom džípom zacúvali do miestnosti, naložili nádoby s asi 15,8 milióna Sk (524 463,92 eura) a ušli preč poľnou cestou. Auto, v ktorom lúpežníci ušli, sa našlo o niekoľko dní. Polícia vyšetrovanie prípadu v októbri 2006 prerušila. 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Študentská kvapka krvi sa tento rok začína 18. októbra a končí 19. novembra.
Ak máte tieto krvné skupiny, neváhajte pomôcť: Zásoby sú hraničné!
Woman working on computer in her home office during pandemic quarantine.
Najlákavejšie benefity pre zamestnancov? Toto sú TOP 3! V tomto roku majú najmä jednu požiadavku
Vírus  sa začal šíriť v Bánovciach nad Bebravou a okolí.
V tejto časti Slovenska sa šíri závažný VÍRUS: Hnačky a zvracanie! Čo nakazených ľudí spája?
Poľský prezident Andrzej Duda podpísal v stredu 16. augusta 2023 zmenu zákona o referende.
Vystúpenie Poľska z Európskej únie? Odborníci prehovorili!
Ilustračné foto
Akčný plán pre Bratislavu: Niečo také budú mať po prvýkrát!
Na snímke poslanec Národnej rady (NR) SR Tibor Gašpar (SMER)
Ústavnoprávny výbor k rozhodnutiam Žilinku po zrušení ÚŠP neotvorili: Tibor Gašpar reaguje
Beautiful woman vlogging at home
Influenceri, spozornite: Za TOTO vám hrozí OBROVSKÁ pokuta! Radšej si to rozmyslite
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Zo slov izraelského premiéra vás zamrazí: Toto sa chystajú spraviť!
Sokol kobcovitý priletel z Afriky.
Váš Tip
Na Slovensko sa vrátil významný návštevník: Čo všetko musel prekonať na ceste z Afriky?
(ilustračná foto)
Zbohom kritickým výtlkom: Mesto sa rozhodlo pre opravu, pomôžu im efektívne technológie
Foto
V NHL vystrelil ako kométa, za Slovensko ešte nehral: Nemám deti ani manželku, môžem reprezentovať
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko rokuje o sprísnení zákona: Týka sa pedofilov! Čo ich čaká?