Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.06.2022 19:59 | Šport | Futbal
Foto

Slovákova víťazná premiéra: Azerbajdžan porážame najtesnejším rozdielom

Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili na ihrisku Azerbajdžanu 1:0 v treťom zápase v 3. skupine C-divízie Ligy národov. Jediný gól piatkového stretnutia strelil v 81. minúte Vladimír Weiss ml.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Slovákov premiérovo viedli dočasní tréneri Samuel Slovák a Marek Mintál, ktorí po prehre s Kazachstanom nahradili odvolaného Štefana Tarkoviča. Ich zverenci majú po troch kolách 6 bodov rovnako ako líder skupiny Kazachstan, ktorý však od 20.45 hral v srbskom Novom Sade proti Bielorusku.

Slováci zakončia júnový asociačný termín zápasom v Kazachstane, ktorý je na programe v pondelok od 16.00 SELČ v Nur-Sultane. Azerbajdžan nastúpi proti Bielorusku.

Liga národov - 3. kolo:
3. skupina C-divízie:
Azerbajdžan - SLOVENSKO 0:1 (0:0)
Gól:
81. Weiss. ŽK: Almeida - De Marco, Šatka, Bero, Weiss. Rozhodovali: Rumšas - Radius, Sužiedelis (všetci Lit.)
Azerbajdžan: Magomedalijev - Dž. Husejnov, Mustafazade, Hagverdi - Medvedev (65. B. Husejnov), Machmudov (79. A. Husejnov), Almeida (55. Garajev), Eddy, Salahli - Dadašov (46. Emreli), Šejdajev (65. Nurjev)
Slovensko: Rodák - Pekarík, Šatka, Valjent, De Marco - Suslov (65. Weiss), Lobotka (75. Bero), Hrošovský, Haraslín - Rusnák (90.+2 Schranz), Strelec (65. Duda)

Tempo hry diktovalo v úvode Slovensko a dostalo sa k veľkej šanci už v 2. minúte. Na pravom krídle sa ocitol osamotený Suslov, no bránku Magomedalijeva tesne minul. O chvíľu sa dostal do príležitosti aj Hrošovský, ktorý strelou spoza šestnástky vybojoval rohový kop.

Slováci pokračovali v tlaku a domácich v úvodnej štvrťhodine nepustili takmer k ničomu. Jedinú prihrávku do veľkého vápna poslal z ľavej strany Šejdajev, no nenašiel adresáta. Následne sa k slovu opäť dostali Slováci, keď Rusnák tesne minul brvno z priameho kopu, a o chvíľu neskôr opečiatkoval konštrukciu bránky hlavičkou Strelec. Potom však začali tlačiť i domáci - center Salhliho najprv bez problémov vyboxoval Rodák, následne bol však ten istý hráč v zmätku v šestnástke vo veľkej príležitosti. Slovenský brankár neudržal loptu a Salahli mal možnosť zakončiť do prázdnej bránky, no v súboji s Rodákom nakoniec ťahal za kratší koniec.

V závere prvého polčasu  malo opäť navrch zväčša Slovensko. Blízko k otváraciemu gólu bol Haraslín, ktorému prenechal Rusnák loptu na hranici pokutového územia. Domáci si ešte v 43. minúte pýtali jedenástku za faul na Dadašova, no arbiter nevyhodnotil Hrošovského zákrok ako nedovolený.

Začiatok druhého dejstva bol vyrovnanejší a hra sa celkovo upokojila. Do súperovej šestnástky nazreli Slováci až v 71. minúte, keď sa pokúšal vytvoriť šancu striedajúci Weiss, no Azerbajdžanci sa dokázali ubrániť. Weiss bol aj v ďalšej akcii, keď ktorej preniesol hru na Haraslína, ten tesne minul z diaľky.

Hostia sa dočkali v 81. minúte, keď po peknej kombinácii, ktorú odštartoval ešte v obrane kapitán Pekarík, nedal Magomedalijevoviv šancu Weiss, ktorému prenechal loptu Bero. Možnosť zvýšiť dostal niekoľko sekúnd potom Haraslín - bol v úniku, no vybiehajúci brankár vyrazil jeho pokus na roh.

V 84. minúte sa Haraslín predčasne radoval z gólu, VAR ukázal, že padol z ofsajdu. Slováci v závere zápasu často držali loptu na polovici súpera, ktorému nedovolili dostať sa na dostrel Rodákovej bránky.

      tabuľka:
      1. Kazachstan  2 2 0 0 3:0 6
      2. SLOVENSKO   3 2 0 1 2:1 6
      3. Bielorusko  2 0 1 1 0:1 1
      4. Azerbajdžan 3 0 1 2 0:3 1

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

cropped view of senior man playing with puzzles
13 zvykov, pri ktorých hrozí zvýšené riziko demencie: Sú celkom bežné! Tomuto sa určite vyhnite
Ilustračné foto
Afganistan zasiahli ničivé záplavy: Hlásia desiatky obetí, počet môže ešte narásť
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Ako dopadlo hlasovanie OSN o posilnení Palestíny? Za toto hlasovalo Slovensko!
Americký prezident Joe Biden
Správa, ktorú potrebujú ako soľ: Biden schválil novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu
Na Harryho tvári bolo vidieť, že ho prítomnosť jeho rodiny veľmi teší.
Foto
Harry sa dočkal vrúcnych OBJATÍ od členov rodiny! Nedalo sa prehliadnuť, kto princa NEPODPORIL
Foto
Veľká dráma na úvod MS: Slováci siahali po obrate, no nevyšlo to!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje: Časť Slovenska bude kontrolovať teplomer! Prídeme o úrodu?
Chutný obed uvaríte aj z niektorých polotovarov.
TOP 100 múčnych špecialít: Pozrite sa, ako obstáli bryndzové halušky! Predbehli sme našich susedov?
78. zasadnutie Valného zhromaždenia OSN.
Valné zhromaždenie OSN schválilo prelomovú rezolúciu: To by mohlo zmeniť život Palestíne
Izraelská speváčka postúpila do finále súťaže Veľká cena Eurovízie.
Izraelská speváčka postúpila do finále v Eurovízii: Sledujte, čo sa dialo na pódiu! VIDEO
V nedeľu oslavujeme naše mamy.
Váš Tip
Na oslovenie mamy existuje v slovenčine veľa spôsobov: Ako voláte vašu najdôležitejšiu ženu vy?
Auto skončilo na prednej časti iného vozidla.
Foto
Opitý senior v Topoľčanoch spravil nepochopiteľnú CHYBU: „Odparkoval“ na druhom aute!