Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.06.2022 19:39 | Správy | Domáce správy
Foto

Vážna nehoda na trati do Vrútok! Zrazili sa dva vlaky: Na miesto mieria Doležal, Lengvarský aj Mikulec

Na trati medzi Varínom a Vrútkami sa v piatok podvečer stala vážna nehoda osobného vlaku. V úseku je prerušená doprava, informovala ZSSK na svojom Twitteri. Riaditeľ odboru komunikácie rezortu dopravy Ivan Rudolf informoval, že na miesto mieri minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský smeruje na miesto nehody a následne do nemocnice. Štátna tajomníčka Lenka Dunajová Družkovská telefonovala s riaditeľmi nemocníc v Martine a Žiline, ktorí potvrdili, že situáciu so zranenými zvládajú a všetkým je poskytovaná potrebná zdravotná starostlivosť. Zároveň aj ona smeruje do nemocnice v Žiline. Informovalo o tom Ministerstvo zdravotníctva na svojom Facebooku.

Na miesto nehody smeruje aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Komunikuje s políciou aj hasičmi. "Som v kontakte aj s ministrom dopravy Andrejom Doležalom. V spolupráci s krajským riaditeľstvom policajného zboru situáciu koordinujeme, rovnako tak komunikujem s ministrom zdravotníctva," povedal. Rušeň narazil do stojacej súpravy osobného vlaku, ktorému mieril na pomoc. Pre TASR to uviedol hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Polícia aktualizovala odhad stavu zranených po nehode vlakov pri Vrútkach. Informuje o štyroch ťažko zranených, niekoľko desiatok cestujúcich malo utrpieť ľahké a stredné zranenia. "Na mieste nehody sa už nachádza posttraumatický tím a vyšetrovateľ vykonáva na mieste prvotné úkony," uviedli policajti na sociálnej sieti. "K nehode došlo na trati v smere zo Žiliny do Vrútok. Rušeň narazil do odstaveného osobného vlaku. Predbežne môžeme vylúčiť akúkoľvek stratu života v súvislosti s nehodou. Na mieste momentálne zasahujú všetky záchranné zložky. Niekoľko desiatok cestujúcich utrpelo len ľahké zranenia," priblížili.

Hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková pre TASR uviedla, že na miesto nehody letela posádka záchranárov zo Žiliny a jedného pacienta v kritickom stave previezla do Martina. Následne sa posádka vrátila späť po ďalšieho pacienta. Na mieste nehody ošetrili záchranári 74 ľudí, z toho 34 previezli do nemocníc v Martine, Žiline, Ružomberku, Dolnom Kubíne a Považskej Bystrici. Zasahovalo 11 ambulancií záchrannej zdravotnej služby. Na sociálnej sieti o tom informovalo ministerstvo zdravotníctva.

V nemocniciach je hospitalizovaných 15 pacientov. Traja sú vo vážnom stave, ostatní utrpeli ľahšie zranenia. Informoval o tom na brífingu v Univerzitnej nemocnici v Martine minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO).

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Military combat drone UAV
Rusi majú úspešnú protivzdušnú obranu: Zostreliť mali až 17 dronov
Občianski aktivisti bojujú za to, aby sa situácia prešetrila a vyriešila.
Foto
Dovolenkový raj Slovákov má problém! Obľúbená pláž je KONTAMINOVANÁ azbestom: Radšej si to rozmyslite
Pár rovnakého pohlavia drží dúhovú vlajku (ilustračná fotografia).
Irak si schválil prísny zákon: Za toto v krajine hrozí 15 rokov väzenia!
Detailné 3D snímky vraku Titanicu.
V Británii vydražili cennosť z Titanicu: Neuveríte, koľko stála nového majiteľa!
GABIKU si ľudia pamätajú ako speváčku s obrovským hlasovým rozsahom.
Gunčíková sa po SuperStar dostala na svetové pódiá: Porazí Beyoncé aj Justina Timberlaka!
Ilustračné foto
Žena († 50) tragicky zahynula pred očami manžela: Vtisne vám slzy do očí, čomu obetovala život
aerophobias concept. plane shakes during turbulence flying air hole. Blur image commercial plane moving fast downwards. Fear of flying. collapse slump, depression, downfall, debacle, subsidence, trip.
Foto
POSLEDNÉ zábery z lietadla pred katastrofou: Vpálilo do sopky, nikto neprežil! Detaily dodnes naháňajú hrôzu
Sexi farmárka Ella Burnett.
Foto
Od tejto sexi farmárky nebudete schopní odtrhnúť oči! V PODPRSENKE pri kravách? To musíte vidieť
Všimli ste si malé otvory v oknách lietadla? Sú dôležité! Bez nich by nastal na palube veľký problém
(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…