Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.05.2022 09:35 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVáš Tip

Rekonštrukcia sa zmenila na horor, zúfalému Michalovi firma dlhuje tisíce: Z bytu mi nechali stavenisko!

Rekonštrukcia bytu sa zmenila na hrôzu a veľké sklamanie. Michal (41) chcel začiatkom roka opraviť jednoizbový byt na košickom sídlisku Ťahanovce.

Firma, ktorú si objednal, začala s prácami načas, lenže po istom období s rekonštrukciou úplne prestala, hoci dostala zaplatené vopred. Firma nedodala ani zakúpené elektrospotrebiče a materiál. Michalovi tak zostal rozostavaný, neobývateľný byt. Majiteľ stavebnej firmy sľúbil, že situáciu vyrieši k spokojnosti zákazníka.

Fotogaléria
3
fotiek v galérii

Michal sa na jar rozhodol spolu s manželkou prerobiť byt pre svokrovcov. Práce si objednali u košickej firmy Baumaßnahme, o ktorej čítali dobré recenzie. Dohodli si prerábku vrátane vymurovania jadra, osadenia kuchynskej linky, nových zárubní, omietok, maľby, novej elektroinštalácie a ďalších prác. „Robili domy na kľúč a február je ešte také obdobie, keď sa domy nestavajú, preto nás ubezpečil, že zoberie tento byt a bude to takpovediac rýchlovka, že práce stihnú za tri týždne,“ povedal Michal.

Všetko sa začalo dobre, majiteľovi firmy Miroslavovi Baumanovi posielali peniaze za materiál a práce sa začali. Postupne však intenzita prác ustala a hotovo nie je ani po 12 týždňoch. „Vymurovali jadro, dokončili aj maľovky, no nie je dokončená elektroinštalácia, revízia, podlahy, kúpeľňa, sprcha ani škárovačky. Byt je nedokončený a neobývateľný,“ dodal sklamane. Košičana nahneval fakt, že nedostal zaplatenú rúru, chladničku, varnú dosku, mikrovlnku a ďalší tovar ako granitový drez, zárubne a dvere. Dokopy za ne dal 1 600 eur.

„Peniaze na spotrebiče sme dali majiteľovi firmy. Keď sme sa pýtali, kde sú, tak nám odpovedal, že sú už v Košiciach. Na čísle sme našli len kuriéra, ktorým nám tvrdil, že sa ich majiteľovi firmy snažil viackrát doručiť, no neúspešne,“ opísal Michal.

Pokusy Michala o komunikáciu s firmou sa skončili len v nesplnených sľuboch. Nakoniec majiteľa firmy vyzvali, aby si zbalil náradie a vrátil kľúče od bytu. „Chyba bola to, že sme nepodpísali zmluvu o dielo, len oboma stranami odsúhlasenú a podpísanú cenovú ponuku. Sľúbil nám, že po ukončení prác nám vystaví riadnu faktúru za rekonštrukciu. Bolo to pre nás lákadlo, že to bude lacnejšie,“ priznal Michal.

Celkovo ich oprava vyšla na 10 400 eur, no byt nie je dokončený. Okrem toho zaplatili za materiál, spotrebiče a prácu, ktorá nebola vykonaná, čo pre nich predstavuje stratu viac ako 3,5 tisíca eur, ktoré si od firmy žiadajú naspäť. Majiteľ firmy Miroslav Bauman pre Nový Čas uviedol, že je mu ľúto problémov, ktoré zdržali rekonštrukciu. Dôvodom mala byť exekúcia, ktorej musel čeliť. Svoj záväzok voči Košičanovi a ich rodine si však plánuje splniť. „Prišiel exekútor, fyzicky som to nevedel dokončiť, nielen to, ale aj ostatné stavby, takže trošku mi to zamotalo život. Je to už vyriešené. Budú určite odškodnení v najbližších dňoch,“ uviedol majiteľ firmy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Patrik Struk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Polícia prosí o pomoc ľudí, ktorí majú akékoľvek informácie k totožnosti muža na priložených fotografiách.
Foto
Z výstavy v Ružinove zmizol vzácny kúsok! Poznáte tohto muža? Pomôžte polícii
Nový majiteľ musí umožniť ľuďom prístup na cintorín, no veľkej návštevnosti sa obávať nemusí.
Foto
Niečo také ste ešte nevideli: Z kostola je dom! Pozrite si FOTO
Model na výšku meria 70 centimetrov.
Foto
To musíte vyskúšať! Postavte si vlastnú raketu: Nikdy to nebolo jednoduchšie
(ilustračné foto).
Konanie Izraela v Pásme Gázy ma ďalší zvrat: Do vyšetrovania sa primiešalo ICC! Čo na to USA?
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár (Smer-SD).
Mobilizácia 300 miliárd eur za projekt? Blanár rokoval s eurokomisárkou Urpilainenovou o dôležitých témach!
ilustračné foto
V Stupave našli telo 66-ročného muža: Ďalšie záhadné úmrtie? Má ísť o člena takáčovcov!
Hasiči zasahujú v obytnej štvrti po ruskom raketovom útoku na ukrajinské mesto Charkov.
OSN prišlo s prekvapujúcim tvrdením o útoku v Charkove: To, o čom sa špekulovalo, je už jasné
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Elitní izraelskí vojaci čelia hnevu USA: Hrozia sankcie! Aha, z čoho ich vinia
(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného