Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.06.2022 20:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Vyzeralo to ako kresba od syna, ale... Kaderníčka zachránila život jednej žene

Žene, ktorá si mylne myslela, že jej syn čmáral na hlave, jej kaderníčka zachránila život. Lee King si nechávala upravovať vlasy, keď si stylistka všimla na jej temene obrovský fľak.

Pôvodne si myslela, že to nakreslil jej syn Lucas, ale jej kaderníčka Ricci ju vyzvala, aby si to dala skontrolovať. Lekári 43-ročnej žene povedali, že má typ materského znamienka nazývaného modrý névus, ktorý je vo všeobecnosti nezhubný.

Lee si myslí, že mohla skončiť v oveľa horšej situácii, keďže to narástlo tak rýchlo, že má podozrenie, že by sa to nakoniec stalo zhubným. Mama potrebovala až tri operácie na odstránenie celého materského znamienka.

Pre portál The Sun povedala, že keď to dostala celé von bola to najlepšia správa všetkých čias. Teraz chce Lee zvýšiť povedomie o dôležitosti kontroly všetkých častí vašej pokožky. Lee z Perthu v Austrálii sa vyjadrila, že účes bolo to, čo jej zachránilo život. Modré névy vo všeobecnosti nie sú zhubné. Zvyčajne však majú veľkosť špendlíka a čokoľvek, čo narastie rýchlo do takej veľkosti ako jej, nie je dobré.

Pravdepodobne by sa to zmenilo, zväčšilo a stalo sa zhubným a má len šťastie, že to bolo vidieť. Lee varuje ľudí aby nosili opaľovací krém každý deň a kontrolovali si telo vrátane hlavy. Najmä ak žijú v krajinách ako Austrália. Väčšina ľudí si nekontroluje pokožku hlavy vôbec. Spomína, že po tejto skúsenosti si jej priatelia kontrolujú pokožku hlavy pravidelne.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Znamienka, tiež nazývané névy, sa môžu objaviť na koži v rôznych tvaroch, veľkostiach a farbách. Jedným z typov je modrý nevus. Ten dostal svoje meno podľa svojej modrej farby. Vo všeobecnosti sú neškodné a nie sú dôvodom na obavy. Treba ich však sledovať. Rakovinové névy sa môžu javiť ako obyčajný alebo bunkový modrý névus, ale vyvinú sa v neskoršom veku a môžu začať vyzerať ako vredy. Névy, ktoré sa vyvinú v dospelosti, môžu byť dôvodom na obavy. Vtedy by ste mali navštíviť svojho lekára. Môže to byť príznak rakoviny kože. 

Na záver Lee spomenula, že sa z toho už dostáva, predsa sa to stalo už pred takmer rokom. Teraz je pripravená sa o svoj príbeh podeliť, a tým možno pomôcť aj ostatným.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, inv

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Pri výsadbe nemusíte zostať len pri letničkách či trvalkách.
Foto
Vysaďte si najkrajší balkón v meste! TOP rastliny a bylinky do črepníkov
Stanka patrí v šou medzi favoritky.
FotoVáš Tip
Sexi Stanka z Ruže pre nevestu: Zbalila ju NAKA kvôli drogám!
vojaci
Máme nedostatok vojakov? Ministerstvo obrany pripravuje zmeny: Toto môže niekoho presvedčiť
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam