Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.05.2022 16:15 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Zdravotné problémy dievčaťa (20) lekári pripisovali častému žúrovaniu: Teraz bojuje o holý život

Problémy s pálením záhy si v nemocnici ihneď vysvetlili tým, že mladé dievča až príliš často vymetá večierky. Pravda bola však nakoniec niekde úplne inde.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Ako píše portál New York Post, študentka z Anglicka menom Georgia Ford začala cítiť viaceré ťažkosti, pričom spočiatku mala najväčší problém s pálením záhy. Lekár, ktorého s týmto problémom navštívila, to ihneď pripísal častému pitiu alkoholu, a preto dal mladému dievčaťu len obyčajné tabletky. Na odporúčanie doktora prestala piť, no príznaky aj naďalej pretrvávali a pridali sa ešte aj bolesti chrbta a najmä silný kašeľ, ktorý u nej spôsoboval aj vracanie.

Napriek veľkému množstvu alarmujúcich symptómov lekári stále neverili, že by dievča mohlo trpieť niečím vážnym. „Zakaždým, keď sme skúšali niečo nové a nefungovalo to, vrátila som sa a skúsili sme niečo iné,“ popísala Georgia svoju skúsenosť z nemocnice. „V podstate povedali, že je to všetko v mojej hlave a vôbec som nebola chorá. Povedala som: ‚Neverím, že mám toľko vážnych symptómov a všetko je v mojej hlave,‘“ zverila sa so svojím trápením študentka práva, ktorej kašeľ sa zhoršil natoľko, že mala problém prejsť dlhšie vzdialenosti, vyjsť po schodoch a dokonca začala vykašliavať krv.

Lekári neskôr počas kontroly našli na jej pľúcach zakalené škvrny, no stále jej tvrdili, že nejde o nič život ohrozujúce. Keďže sa jej stav každým dňom len zhoršoval a Georgia schudla viac ako 20 kilogramov, rozhodla sa vyhľadať iného súkromného praktického lekára. Ten jej nakoniec diagnostikoval PRCC  papilárny karcinóm obličkových buniek. Ide o špecifickú a takisto aj zriedkavú formu rakoviny, ktorá sa za ten čas, čo doktori určovali rôzne typy diagnóz, rozšírila po celom jej tele.

Iba 20-ročné dievča sa v ten deň preto rovno dozvedelo, že jej stav je už nevyliečiteľný. Aby však symptómy rakoviny aspoň trochu potlačila, začala imunoterapiu vrátane denných tabliet a intravenóznej liečby. Zakaždým, keď ide von, musí si so sebou brať aj prenosné kyslíkové nádrže a v noci používa pre uľahčenie dýchania kyslíkovú hadičku. Mladé dievča neprestajne myslí na to, či by jej prognóza mohla byť iná, keby lekári jej chorobu odhalili skôr. Napriek negatívnym myšlienkam chce však život žiť normálne a po lete pokračovať na škole v štúdiu práva.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nima

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte
vojak
Izrael niečo také urobil prvýkrát: Ukončenie vojny s Hamasom? Schyľuje sa k dôležitej veci
Ilustračné foto.
Rozruch v Nemecku: Množstvo ľudí museli evakuovať! Znepokojivé, čo sa tam stalo
Princ Harry.
Foto
Harryho veľký NÁVRAT? Kvôli TOMUTO mieri späť do Spojeného kráľovstva! A čo Meghan?
(ilustračné foto).
Požiar na Kysuciach: Horieť má známy HOTEL! Na mieste zasahuje niekoľko hasičov
Ilustračné foto
V dome vládli nadprirodzené sily, tínedžerka to mala zažiť na vlastnej koži: Žena, ktorá v ňom býva, prezradila detaily
Foto
Modelka si dala predĺžiť nohy, trpko to ľutuje: Choroba, ktorá ju ničí každý deň