Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.05.2022 06:00 | Ukrajina vojenský konflikt
Foto

Zelenskyj pozval Čaputovú na Ukrajinu! Rusi zasiahli ďalšie civilné ciele: Pod paľbou sa ocitla aj škola

Vojna na Ukrajine pokračuje. Ruské ostreľovanie v Černihivskej oblasti si vyžiadalo ďalšie obete. Ruské letecké údery zasiahli rafinériu v Kremenčuku na strednej Ukrajine. Počet ľudí, ktorí ušli z Ukrajiny pred inváziou Ruska do zahraničia, prekročil hranicu šesť miliónov, ako informoval Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov. Všetko podstatné sme s vami sledovali v ONLINE prenose.

Fotogaléria
21
fotiek v galérii

02:00 ONLINE prenos je na konci. Všetko dôležité budeme pre vás sledovať aj v piatok.

01:56 Vietnamská žena, ktorú pozná celý svet z polstoročia starej fotografie ako dievča utekajúce z dediny zasiahnutej napalmovým útokom, vyzvala na ukončenie vojen. Viac sa dočítate v článku.

01:02 V Helsinkách a Tampere v piatok začnú hokejové majstrovstvá sveta. Pre reprezentačné tímy sú druhým vrcholom sezóny po februárovom olympijskom turnaji v Pekingu, kde triumfovali Fíni. Po troch rokoch sa šampionát odohrá opäť s divákmi, budú na ňom však chýbať vylúčené tímy Ruska a Bieloruska, ktoré nahradili hokejisti Francúzska a Rakúska.

00:32 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok večer v pravidelnom videoprejave k národu vyhlásil, že ruské sily od začiatku vojenskej ofenzívy na Ukrajine poškodili 570 zdravotníckych zariadení, pričom úplne zničili 101 nemocníc. Toto konanie nazval barbarstvom a hlúposťou. TASR prevzala správu z agentúry AP. Viac sa dočítate v článku. 

 

 

23:53 Najmenej dvaja civilisti prišli o život a štyria ďalší ľudia utrpeli zranenia vo štvrtok v dôsledku ostreľovania ukrajinského mesta Derhači ležiaceho v Charkovskej oblasti zo strany ruských síl. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

"Následkom ostreľovania boli zabité dve osoby, štyria ďalší boli zranení - dvaja z nich sú lekári. Všetci títo ľudia boli civilisti," uviedol na platforme Telegram starosta mesta Derhači Vjačeslav Zadorenko.

23:33 Zo zničenej Ukrajiny prichádzajú ďalšie fotky, ktoré zobrazujú hrôzy vojny. 

Otvoriť galériu

22:50  Taliansky premiér Mario Draghi na záver svojej návštevy Spojených štátov vyzval na "Marshallov plán" pre Ukrajinu. Draghi svoj návrh predniesol v prejave pred členmi Atlantickej rady, ktorá mu udelila i ocenenie. Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra ANSA.

21:47 Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba privítal vo štvrtok výsledok hlasovania Rady Organizácie Spojených národov pre ľudské práva (UNHRC), ktorá schválila rezolúciu o spustení vyšetrovania údajného porušovania ľudských práv a ďalších zločinov, ktorých sa mala dopustiť ruská armáda na Ukrajine. TASR o tom informuje na základe správy denníka The Guardian.

21:31 Vývoz obilia z Ukrajiny v máji klesol o viac ako polovicu na pozadí obáv, že nevyprovokovaná invázia Ruska môže mať obrovský vplyv na dodávky potravín na celom svete. Informuje o tom stanica Slobodná Európa. Z údajov, ktoré vo štvrtok zverejnilo ukrajinské ministerstvo poľnohospodárstva, vyplýva, že vývoz obilia za máj predstavuje 298.000 ton – z toho 284.000 ton kukurice, 8000 ton jačmeňa a 6000 ton pšenice. Vlani to bolo v rovnakom období 667.000 ton obilnín.

21:11 Vo Švajčiarsku bolo znovu uvoľnených 3,4 miliardy švajčiarskych frankov (takmer 3,2 miliardy eur) ruského majetku, ktorý bol preventívne dočasne zmrazený v súvislosti so sankciami proti Rusku. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

20:48 V Čiernom mori horí podľa ukrajinských vojenských predstaviteľov ďalšia ruská loď. Má ísť o podporné plavidlo Vsevolod Bobrov, ktoré sa ruské námorníctvo rozhodlo odtiahnuť z oblasti Hadieho ostrova do prístavu v meste Sevastopoľ. Informovala o tom vo štvrtok spravodajská stanica CNN, ktorá sa odvolala na hovorcu odeskej oblastnej vojenskej správy Serhija Bratčuka. Viac čítajte tu.

20:41 Fínska energetická spoločnosť Fortum opustí ruský trh. Uviedla to firma vo štvrtok s tým, že už začala hľadať kupca na svoje ruské aktíva. O svojich plánoch informovala krátko po tom, ako najvyšší fínski predstavitelia oznámili, že podporujú vstup svojej krajiny do NATO, po čom nasledovala reakcia Ruska. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

20:23 Detský fond OSN (UNICEF) vo štvrtok vyhlásil, že vojna na Ukrajine je "krízou detských práv", pretože sa tam útočí na školstvo a len za posledný mesiac bolo zabitých takmer 100 detí. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

20:06 Škody na infraštruktúre v dôsledku vojny sa na Ukrajine vyšplhali už na 94 miliárd dolárov. Celkové ekonomické straty dosiahli 600 miliárd dolárov. 

19:47 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj telefonoval so Zuzanou Čaputovou. Diskutovali o pokroku Ukrajiny v získaní štatútu kandidátskej krajiny Európskej únie. Hovorili aj o sankciách a dovozu pohonných hmôt zo Slovenska. Zelenskyj poďakoval Čaputovej za humanitárnu a vojenskú pomoc Slovenska. Prezidentu pozval na návštevu Ukrajiny. Viac čítajte tu.

 

 

19:46 Z ostreľovania obytného domu tankom v dedine Stepanki na východe Ukrajiny obvinili ruských vojakov vo štvrtok ukrajinské úrady a svedkovia, ktorí poskytli rozhovory pre agentúru AFP. O život prišlo niekoľko civilistov.

K incidentu podľa AFP došlo ešte 27. marca v dedine Stepanki pri druhom najväčšom ukrajinskom meste Charkov. Ruské okupačné jednotky podľa výpovedí svedkov spustili paľbu z tanku na dom, pričom zahynuli dvaja muži a jedna žena, uviedla na platforme Telegram ukrajinská generálna prokuratúra.

19:28 Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková vyjadrila výhrady k požiadavke Ukrajiny na dodanie stíhačiek zo Západu. Povedala to na začiatku stretnutia ministrov zahraničných vecí skupiny G7 v letovisku Weissenhäuser Strand na severe Nemecka. TASR informáciu prevzala od agentúry DPA. Baerbocková poukázala na to, že západné mocnosti odmietli výzvu Ukrajiny na zavedenie bezletovej zóny nad krajinou. Dodala, že Berlín "zaujal jasné stanovisko" aj v otázke poskytnutia lietadiel.

19:17 Kyjev vo štvrtok oznámil, že vedie "ťažké" rozhovory s Ruskom o zaistení bezpečného odchodu 38 vážne ranených bojovníkov z oceliarní Azovstaľ v juhoukrajinskom meste Mariupol obkľúčenom ruskými vojakmi. Informácie priniesla tlačová agentúra AFP.

18:58 Približne 3000 civilistov z obliehaného ukrajinského mesta Mariupol zadržiavajú vo väzniciach ovládaných proruskými separatistami na východe Ukrajiny, uviedla vo štvrtok splnomocnenkyňa ukrajinského parlamentu pre ľudské práva Ľudmyla Denisovová. TASR správu prevzala od agentúry AP. Tvrdí, že Kyjev vie o najmenej dvoch väzniciach zriadených vo východnej Doneckej oblastiKyjev podľa ombudsmanky získal tvrdenia ľudí, ktorí boli "mučení, vypočúvaní, vyhrážali sa im popravou a nútili ich spolupracovať". Ďalší po takomto vypočúvaní zmizli, cituje ju AP.

18:41 Udržať obranu v komplexe oceliarní Azovstaľ v obliehanom prístavnom meste Mariupol je nemožné a Kyjev by mal všetkých svojich vojakov zachrániť. Vláda však nereaguje dostatočne. Povedal to jeden z veliteľov ukrajinského pluku Azov Sviatoslav Palamar. Viac čítajte tu.

Otvoriť galériu

18:26 Stiahnutie sa ruských vojsk z Charkivskej oblasti je tichým uznaním neschopnosti Ruska dobyť kľúčové ukrajinské mestá. V najnovšej správe na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter to tvrdí britské ministerstvo obrany.

Ruské jednotky rozmiestnené v Charkivskej oblasti sú podľa Britov „zraniteľné voči mobilným a vysoko motivovaným ukrajinským protiútokom“. Preto Rusko napriek úspechu pri obkľúčení Charkiva v počiatočných fázach konfliktu údajne stiahlo jednotky z regiónu, aby po veľkých stratách reorganizovalo a doplnilo svoje sily.

18:12 Štyri ruské letecké údery dnes zasiahli rafinériu v Kremenčuku na strednej Ukrajine, informovali tamojšie úrady. Výbuchy sa ozývali aj z iných častí Poltavskej oblasti.

18:05 Počet ľudí, ktorí ušli z Ukrajiny pred inváziou Ruska do zahraničia, prekročil hranicu šesť miliónov. Ide o najhoršiu utečeneckú krízu v Európe od skončenia druhej svetovej vojny. Informoval o tom vo štvrtok Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov, ktorý citovala tlačová agentúra Reuters. 

18:00 Ukrajinská aktivistka za ľudské práva Olena Ševčenková vo štvrtok informovala, že LGBTQ ľudia v jej krajine sú "na frontovej línii odporu" proti invázii Ruska a mnohí vstúpili do ukrajinskej armády, aby marili postup ruských síl. Správu priniesla agentúra AP.  

17:55 Stiahnutie sa ruských vojsk z Charkivskej oblasti je tichým uznaním neschopnosti Ruska dobyť kľúčové ukrajinské mestá. V najnovšej správe na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter to tvrdí britské ministerstvo obrany.

17:50 Rada Organizácie Spojených národov pre ľudské práva schválila rezolúciu o spustení vyšetrovania údajného porušovania ľudských práv a ďalších zločinov, ktorých sa mala dopustiť ruská armáda na Ukrajine. Rada hlasovala o začatí vyšetrovania údajných zločinov v mestách Kyjev, Černihiv, Charkov a Sumy, ktorých sa ruské jednotky mali dopustiť koncom februára a začiatkom marca. Proti hlasovali len Čína a Eritrea.

17:25 Fínsky minister zahraničných vecí Pekka Haavisto vo štvrtok povedal, že Fínsko je vážne znepokojené nepredvídateľným správaním Ruska. "Vojna začatá Ruskom ohrozuje bezpečnosť a stabilitu celej Európy," povedal Haavisto prostredníctvom videokonferencie poslancom Európskeho parlamentu.

16:52 Ruský štátny plynárenský gigant Gazprom uviedol, že prestane posielať ruský plyn plynovodom Jamal vedúcim cez Poľsko. Ako referuje spravodajský web CNN, učinil tak po tom, čo Kremeľ uvalil sankcie na viaceré zahraničné spoločnosti. Gazprom vyhlásil, že na ruskom sankčnom zozname je aj spoločnosť EuroPol Gaz, ktorá vlastní poľskú časť plynovodu Jamal-Európa.

16:44 Ruská armáda pri raketových a leteckých útokoch na Ukrajine za posledný deň zabila 320 ukrajinských vojakov. Uviedol to hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. Podobné informácie zverejňované ruskou či ukrajinskou stranou nemožno nezávisle overiť.

16:15 Európska komisia predstavila súbor opatrení na pomoc Ukrajine s vývozom poľnohospodárskych výrobkov do sveta. Ide o súčasť širšej reakcie EÚ ako prejav solidarity s Ukrajinou čeliacej ruskej agresii.

15:55 Ruskej obchodnej lodi naloženej obilím ukradnutým na Ukrajine neumožnili vplávať do najmenej jedného stredomorského prístavu. Ako informuje spravodajský web CNN, podľa zdrojov z lodnej dopravy a ukrajinských predstaviteľov sa teraz nachádza v sýrskom prístave Latakia.

15:35 Ruský prezident povedal, že západné sankcie proti Rusku vyvolávajú celosvetovú ekonomickú krízu. Putin uviedol, že západné krajiny "poháňajú pri zavádzaní sankcií príliš veľké politické ambície a rusofóbia", pritom tieto sankcie "poškodzujú ich vlastné ekonomiky a blahobyt ich vlastných občanov".

Viac si prečítajte tu: Putina sankcie vraj netrápia, no neprestáva o nich hovoriť: Toto poháňa Západ pri ich zavádzaní!

15:20 Zástupca vedúceho prezidentskej kancelárie v Kyjeve Andrii Sybiha uviedol, že v ukrajinsko-nemeckých vzťahoch došlo k pokroku a Kyjev očakáva návštevu nemeckého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera a kancelára Olafa Scholza. Informuje o tom  The Kyiv Independent. 

14:45 Americká televízia CNN zverejnila video, na ktorom ruskí vojaci zavraždili dvoch neozbrojených civilistov a rabovali autosalón v Kyjevskej oblasti. Udalosť podľa stanice vyšetruje ukrajinská prokuratúra ako vojnový zločin.

14:30 Predseda britskej vlády Boris Johnson pochybuje, že bude možné opätovne normalizovať diplomatické vzťahy s Putinom po tom, čo svojím príkazom zaútočiť na Ukrajinu "hrubo porušil" ľudské práva a medzinárodné pravidlá. "Nič nie je nemožné, ale neviem si predstaviť, ako by sme mohli teraz normalizovať vzťahy s Putinom," povedal Johnson v rozhovore

13:45 Putin na štvrtkovom zasadnutí vlády vyhlásil, že Rusko sa úspešne vyrovnáva s dopadmi západných sankcií, ktoré podľa neho vyvolávajú globálnu krízu a hrozbu hladomoru v najchudobnejších krajinách. Putin podľa tlačových agentúr prisľúbil zvýšiť vývoz obilia z tohtoročnej úrody, ktorá by sa mohla stať rekordnou.

13:35 Ukrajina a jej spojenci na zasadnutí Rady OSN pre ľudské práva odsúdili možné zločiny, ktorých sa Rusko dopustilo od začiatku invázie 24. februára. Mnohé z nich možno považovať za vojnové zločiny, povedala vysoká komisárka OSN pre ľudské práva Michelle Bacheletová. Zasadnutia sa prvýkrát ako plnohodnotný člen zúčastnila aj Česká republika.

12:45 Spojené štáty a ich spojenci riskujú zvyšujúcou sa vojenskou podporou pre Ukrajinu vypuknutie konfliktu medzi Ruskom a Severoatlantickou alianciou. Vo štvrtok to v príspevku na sociálnej sieti Telegram napísal podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

12:40 Tri obete a 12 zranených si vyžiadalo štvrtkové ruské ostreľovanie ukrajinského mesta Novhorod-Siverskyj v Černihivskej oblasti, ako oznámila Ukrajina. Mesto sa nachádza na severovýchode Ukrajiny, asi 45 kilometrov južne od ruských hraníc.

Gubernátor Černihivskej oblasti Viačeslav Čaus uviedol, že útok sa odohral v noci a zasiahol kritickú infraštruktúru, vrátane školy, administratívnych budov a obytných domov

12:15 Vstup Fínska do NATO bude pre Rusko predstavovať hrozbu, uviedol hovorca ruského prezidenta. Konkrétne kroky Moskvy v reakcii na rozšírenie NATO budú podľa neho závisieť od toho, do akej miery sa vojenská infraštruktúra aliancie posunie k ruským hraniciam. Viac si prečítajte tu: Fíni sú jednou nohou v NATO, susedné Rusko bleskovo reaguje: Ďalšie varovanie Kremľa!

11:45 Rusko ďalej bombarduje mariupoľské oceliarne Azovstaľ. Vicepremiérka Iryna Vereščuková oznámila, že z odhadovanej tisícky ukrajinských obrancov je polovica vážne zranená. 

11:20 Ozbrojené sily Ukrajiny zverejnili odhady bojových strát Ruska, informuje o tom The Kyiv Independent.

 

10:48 Ukrajinskí vojaci postupne zatláčajú ruské sily ďaleko od druhého najväčšieho ukrajinského mesta Charkov. Referuje o tom spravodajský web BBC.

10:36 Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch zverejnila správu, v ktorej konštatuje, že kazetovú muníciu používajú zrejme obe strany vojnového konfliktu na Ukrajine. Na svojom webe o tom vo štvrtok informovala britská televízia Sky News. Viac si prečítajte tu: Rusi nie sú jediní, ktorí na Ukrajine bojujú zakázanými zbraňami: Správa odhalila smutnú pravdu

10:30 Ruské sily podľa ukrajinskej armády pokračujú v leteckých útokoch na mariupoľskú oceliareň Azovstaľ a tlačia na postup na mestá na východe Ukrajiny. Vo svojom operačnom vyhlásení k 78. dňu vojny generálny štáb ukrajinskej armády uviedol, že Rusi tiež delostrelecky a granátometmi ostreľovali ukrajinských vojakov v smere na Záporožia. 

10:10 Kyjev žiada, aby mu Európska únia rezervovala miesto, a to aj keby mal prístupový proces trvať nejaký čas. Vo štvrtok to v Berlíne uviedol šéf ukrajinského rezortu diplomacie Dmytro Kuleba. TASR prevzala správu od agentúr AFP a Reuters.

9:39 Ukrajina oznámila, že znovu dobyla obec Pytomnyk, ktorá leží v Charkovskej oblasti severne od mesta Charkov a približne na polceste k hranici s Ruskom. TASR o tom informuje vo štvrtok na základe správy britského denníka The Guardian. "Okupačné sily prešli (v danej oblasti) do defenzívy, aby spomalili tempo ofenzívy našich jednotiek," píše sa v najnovšej situačnej správe ukrajinského ministerstva obrany.

9:03 Veliteľ 36. brigády námornej pechoty ukrajinských ozbrojených síl Serhij Volyna v stredu požiadal najbohatšieho muža na svete Elona Muska, aby pomohol s evakuáciou ľudí z komplexu oceliarní Azovstaľ v obliehanom prístavnom meste Mariupoľ. Vo štvrtok o tom informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

8:41 Poradca starostu juhoukrajinského mesta Mariupoľ Petro Andriuščenko v stredu povedal, že ruské jednotky zablokovali všetky evakuačné trasy z mesta. Uviedla to agentúra AP. Po týždňoch ostreľovania a bombardovania je v Mariupoli len málo budov vhodných na bývanie. Je aj veľmi málo potravín a pitnej vody, informoval Andriuščenko s tým, že niektorí ľudia, ktorí zostali v meste, spolupracujú s ruskými okupačnými silami výmenou za potraviny.

8:21 Za posledný deň ukrajinskí obrancovia na území Doneckej a Luhanskej oblasti podľa Ukrajinského generálneho štábu odrazili deväť ruských útokov, zničili osem tankov, šesť obrnených vozidiel, päť automobilov a jedno protilietadlové delo. Ukrajinská protivzdušná obrana tiež zostrelila štyri ruské bezpilotné lietadlá Orlan-10. Tieto údaje sa teraz nedajú nezávisle overiť.

07:38 Rusko je pre svoju „barbarskú“ vojnu na Ukrajine najpriamejšou hrozbou pre medzinárodný poriadok. Upozornila na to predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Po rokovaniach s japonským premiérom Fumiom Kišidom v Tokiu tiež spomenula „znepokojujúci pakt“ Moskvy s Čínou. Kišida zase povedal, že ruská invázia na Ukrajinu nie je vec, ktorá sa týka len Európy, ale „otriasa jadrom medzinárodného poriadku vrátane Ázie“, čo sa „nesmie tolerovať“. Na samite v hlavnom meste Japonska sa vo štvrtok zúčastnil aj predseda Európskej rady Charles Michel, informuje spravodajský portál BBC.

07:33 Rusko ďalej bombarduje mariupoľské oceliarne Azovstaľ s cieľom zabiť tamojších ukrajinských obrancov, uviedol dnes ráno ukrajinský generálny štáb. Podľa vicepremiérky Iryny Vereščukovej obkľúčený areál stále bráni asi tisícka Ukrajincov, mnohí sú zranení.

07:05 Senát českého parlamentu prijal v stredu rezolúciu, v ktorej uznáva zločiny spáchané ruskými silami na Ukrajine za genocídu. Informuje o tom portál Novinky.cz. V rezolúcii sa uvádza, že horná komora parlamentu „odsudzuje etnicky motivované zločiny proti ľudskosti, ako sú hromadné popravy, prejavy neúcty k mŕtvym, mučenie, znásilňovanie, fyzické aj duševné násilie alebo násilné deportácie detí, ktorých sa Rusko dopúšťa systematicky a vo veľkom, ako prejavy genocídy proti ukrajinskému ľudu”. Dokument sa tiež vyslovil za ďalšie poskytovanie zbraní Ukrajine a podporil aj udelenie statusu kandidátskej krajiny do Európskej únie.

06:44 Ukrajina navrhla výmenu vážne zranených obrancov oceliarne Azovstaľ v meste Mariupoľ s ruskými vojnovými zajatcami. Na komunikačnej platforme Telegram to oznámila ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková s tým, že dohodu v tejto veci ešte nedosiahli a pokračujú v rokovaniach. Vláda podľa jej slov pracuje na rôznych možnostiach záchrany bojovníkov, ktorí uviazli v oceliarni, ale „žiadna z nich nie je dokonalá“. Vojaci v Azovstale trvajú na tom, že sa nikdy nevzdajú ruským silám, ktoré ich obklopujú. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

06:16 Rusko je priamym ohrozením pre usporiadanie sveta, uviedla dnes predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová po rokovaní s japonským premiérom Fumiom Kišidou o dopadoch vojny na Ukrajine. EÚ chce v budúcnosti hrať aktívnejšiu úlohu v Indopacifike, oznámila tiež von der Leyenová, ktorá sa v Tokiu zúčastňuje na 28. summite EÚ - Japonsko, píšu zahraničné agentúry.

06:01 Keď na Ukrajinu dopadli prvé ruské bomby, pracovala Myroslava Marčenková ako gynekologička na súkromnej klinike v Kyjeve. Jedna z jej pacientok mala na druhý deň podstúpiť interrupciu, pretože testy ukázali, že pri plode existuje vysoká pravdepodobnosť Downovho syndrómu. Namiesto toho však lekárka, ako aj jej pacientka, utiekli do bezpečia do Poľska. Tam sú ale potraty kvôli vývojovým chybám plodu, alebo "z eugenických dôvodov" - ako to nazýva poľský ústavný súd - zakázané. Napísal o tom britský denník The Guardian

06:00 Gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov v stredu povedal, že v dôsledku ukrajinského ostreľovania ruskej dediny Solochi v tejto pohraničnej oblasti prišiel o život jeden civilista a šiesti ďalší utrpeli zranenia. Informovala o tom agentúra AP. Gladkov v príspevku zverejnenom na platforme Telegram tiež uviedol, že v dedine bol v dôsledku ostreľovania čiastočne zničený jeden z domov. Dodal, že tamojších obyvateľov evakuujú do bezpečia. Situáciu v Belgorodskej oblasti pritom označil za vôbec "najťažšiu" od vtedy, ako ruský prezident Vladimir Putin vyslal 24. februára ruské vojská na Ukrajinu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR, SITA, ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Dve aktivistky poškodili ropovod, skončili za mrežami: Súd s nimi nemal zľutovanie
Muž trpí objektofíliou. Priťahujú ho sanitky značky Mercedes.
Foto
Dominik odhalil šialené chúťky: Vzťah s... Keď ich ľudia spolu pristihnú, zostanú v šoku
Hasiči hasia lesný požiar na predmestí Sever do Vouga na severe Portugalska.
Portugalskí hasiči už majú lesné požiare pod kontrolou, ale... Na ľudí číha veľké nebezpečie
(ilustr. foto)
Vodiči, zbystrite v Bratislave pozornosť: Chystá sa ženský beh
Daniel bol nútený počúvať cez telefón, ako bola jeho manželka Nicola brutálne dobodaná na smrť.
Foto
Daniel cez telefón počul, ako brutálne vraždia jeho manželku († 37): Jeho slová lámu srdce
Bývalá dánska panovníčka Margaréta II.
Dánsku kráľovnú Margarétu II. náhle hospitalizovali: Škaredé zranenie po páde!
Kolóny v Banskej Bystrici.
Uzavretý most v Banskej Bystrici: S búraním začnú už počas tejto noci!
Ľudia sa zhromažďujú neďaleko domu zničeného počas izraelského raketového útoku na južnom predmestí Bejrútu.
Izrael hlási úspech: Pri útoku v Bejrúte zahynula dôležitá hlava Hizballáhu
K útoku došlo v holandskom Rotterdame.
Pozadie krvavého útoku v Rotterdame: Polícia odhalila to, čoho sa všetci obávali
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Stránka na sociálnej sieti sa vydávala za bratislavskú zoo: Polícia varuje! O čo podvodníkom išlo?
(ilustračné foto)
TAJNÝ recept odhalený: Namiešajte si tento nápoj a vyhnite sa chorobám! Je to jednoduché
Fotky z oslavy Roberta Fica zverejnila Jana Vaľová.
Foto
Fico oslavuje 60-tku vo veľkom štýle: Premiér dostal exkluzívny dar! Pozrite sa na to