Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.05.2022 18:52 | Správy | Domáce správy

Koalícia naďalej rokuje o pomoci ľuďom: Pád vlády zatiaľ nehrozí

Zástupcovia OĽANO, Za ľudí a SaS veria, že sa v koalícii ešte dohodnú na finálnom riešení v súvislosti s balíkom inflačnej pomoci.

Rokovania podľa slov predsedu klubu OĽANO Michala Šipoša intenzívne pokračujú. V kompromis verí i predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová. Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga hovorí o pracovnej atmosfére v koalícii, zmysel v predčasných voľbách nevidí.

"Tri koaličné strany OĽANO, Za ľudí a Sme rodina v tom majú jasno, chceme pomôcť ľuďom čo najskôr," vyhlásil Šipoš a poukázal na infláciu. Verí, že počas prebiehajúcich rokovaní sa podarí na základe argumentov presvedčiť aj SaS na podporu inflačného balíka. Podotkol, že na rýchlej pomoci ľuďom by malo záležať aj liberálom. Z rokovaní informácie vynášať nechcel a nešpecifikoval jednotlivé problémy či dohody.

"Čo sa týka balíka inflačnej pomoci, rokuje sa," poznamenala Zemanová. Pozitívne vníma, že lídri koaličných strán už od pondelka (9. 5.) niekoľko hodín rokovali a rokujú o možných spoločných východiskách, aby dokázali ustáť situáciu, pomôcť ľuďom a aby bol aj každý v koalícii schopný zahlasovať za návrhy. Čo sa týka stredajšieho (11. 5.) rokovania vlády a otázky podpory balíka z dielne ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), Zemanová predpokladá, že minimálne bude zhoda na jednorazovej inflačnej pomoci. "Tam nie je žiaden problém," uviedla s tým, že môže byť aj vyššia. Pri systémových zmenách verí, že sa to na vláde vyrieši k spokojnosti všetkých.

"Nesúhlasím s mediálnym obrazom, že koalícia je tesne pred rozpadom," podčiarkol Šeliga. Poznamenal, že mediálne prestrelky ľudí nezaujímajú a jednotlivým aktérom nepomáhajú v politickej budúcnosti. Nevidí zmysel v spájaní jesenných komunálnych volieb s predčasnými parlamentnými. Podotkol, že to majú v rukách aj ostatné strany. O predčasných voľbách podľa neho diskusia na pondelkovej koaličnej rade nebola. Práve pomoc ľuďom vníma ako možný impulz pre koalíciu. "SaS vyjadrila aj včera niektoré svoje postoje, reflektovali sme ich ako ostatné strany. Teraz ešte prebiehajú rokovania," povedal s tým, že hľadajú kompromisy, ako pomôcť ľuďom a zachovať koalíciu. K upokojeniu situácie podľa neho prispieva i premiér Eduard Heger (OĽANO).

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Zomrela bývalá najvyššia žena sveta Maria († 77).
Foto
Niekdajšia rekordérka († 77) zomrela: Bola považovaná za najvyššiu ženu! Čo sa jej stalo osudným?
Ilustračné foto.
Katastrofálne správy: Ďalšia strata pre Ukrajinu? Rusko malo prevziať kontrolu nad týmto územím
Ilustračné foto
V Bangladéži trhajú rekordy: Toto tu už nemali desiatky rokov
Spice Girls
Foto
Spajsky opäť spolu? Spev, tanec a dobrá nálada: VIDEO od prominentného manžela hovorí za všetko
Ilustračné foto
V spojitosti s Navaľného nadáciou zadržali dvoch novinárov: Neuveríte, z čoho sú obvinení!
(ilustračné foto)
Rodinná dráma v Rohožníku: Milan († 47) mal mať viaceré bodné rany! Z bytu sa mal ozývať krik
(ilustračná foto)
Kamión pri Trebišove skončil v priekope: Vodiči, TENTO úsek bude úplne uzavretý!
Protipovodňové práce pokračujú po celom Maďarsku (ilustračná fotografia).
Pátracia akcia v Plzni: V rieke polícia niekoľko hodín hľadala človeka
(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k zabitiu dvoch Ukrajincov: Polícia podozrieva ruského občana
Hrad v Starej Ľubovni
je pýchou východného
Slovenska.
Váš Tip
Na hrade Ľubovňa otvárajú letnú turistickú sezónu: Návštevníkov čaká takýto sprievodný program!
Foto
Predčasné odchody: Ktoré slovenské športové hviezdy odišli priskoro?
(ilustračné foto).
Zelenskyj odsúdil najnovšie ruské útoky na Ukrajinu: Ohrozujú nimi vraj aj Európsku úniu