Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.04.2022 19:50 | Šport | Šport mix
Foto

Lyžiarska hviezda Petra Vlhová predĺžila zmluvu s VŠC Dukla: Výkonmi si vyslúžila maximálny možný plat

Slovenská lyžiarka a zlatá olympijská medailistka v slalome Petra Vlhová (26) bude aj ďalšie štyri roky reprezentovať značku Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica. Vo štvrtok podpísala s týmto armádnym klubom nový kontrakt.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

„Sme hrdí na to, že Petra Vlhová oblieka náš dres a našu značku, a že jej môžeme pomôcť k dosahovaniu fantastických výsledkov. Na základe úspechov je Petra v najvyššej kategórii, keďže dosiahla zlato z majstrovstiev sveta, olympiády a bola celkovou víťazkou Svetového pohára. Preto sme s ňou mohli podľa interných smerníc predĺžiť zmluvu na ďalšie štyri roky, čiže do konca olympijského cyklu, a ponúknuť jej maximálny možný zamestnanecký plat. Zabezpečujeme aj troch členov jej tímu, asistenta trénera Mateja Gemzu, brata Borisa Vlhu a fyzioterapeutku Ivanu Gašpárek. Petra má od Dukly k dispozícii i nové služobné auto a ďalšie finančné prostriedky na prípravu. Snažíme sa jej zo všetkých síl vytvárať adekvátne podmienky a maximálne pomáhať," uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici riaditeľ VŠC Dukla Matej Tóth.

Vlhová pozitívne hodnotí doterajšiu spoluprácu s armádnym klubom. Nad neuzavretím ďalšieho kontraktu vo svojich 26 rokoch neuvažovala. „Som v Dukle už dosť rokov a netajím spokojnosť. Teším sa, že sme podpísali zmluvu na štyri roky. Mám teraz istotu. Spolupráca je dobrá, armádny klub mi vytvára podmienky, aby som dosahovala výsledky a podávala dobré výkony. Štyri roky sú dlhá doba, ja dúfam, že sa mi bude naďalej dariť. Hlavne nech som zdravá," povedala najúspešnejšia slovenská lyžiarka.

Vlhová si po náročnej sezóne dopriala oddych i dovolenku a v apríli už otestovala aj nové lyže. Nateraz zostáva doma na Liptove, kde absolvuje kondičné tréningy. „Moja kondičná príprava vyvrcholí v auguste. V septembri by som už rada vo väčšej miere lyžovala. Počas leta chcem viac jazdiť aj na motorke, keďže som dostala jednu novú. Plány sú však jedna vec a realita druhá. Momentálne som viac v posilňovni, začínam s určitými cvikmi, mám len jeden tréning do dňa," predostrela svoj program zlatá olympijská víťazka v slalome.

V tíme Petry Vlhovej nastali po zimnej sezóne určité zmeny. Prišiel nový francúzsky servisman, ktorý nahradí predchádzajúcich dvoch talianskych. „Budeme mať o jedného člena menej. Postačí nám iba jeden servisman. Potrebujeme mať menej ľudí v tíme, lebo je to komplikovanejšie s logistikou. Chodí s nami veľa áut, takže i táto zmena nám prospeje," dodala Vlhová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!