Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.04.2022 10:14 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Dali gól v každom oslabení! Florbalisti Trenčína sú špecialisti na haluze

Vyzerá to ako chyba v štatistickom zápise, ale nie je! Florbalisti Tsunami Záhorská Bystrica v napokon záverečnom zápase celej betRing extraligy 2021/2022 doplatili na vlastné presilovky. Inkasovali vo všetkých štyroch!

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Záhoráci po uplynutí prvej polovice štvrtého zápasu finále play-off proti favorizovanému ŠK 1. FBC Florbal Trenčín doma viedli 2:1. Reálne to v tej chvíli vyzeralo, že v sérii hranej na tri víťazstvá môžu vyrovnať na 2:2 a vynútiť si stredajší rozhodujúci piaty duel u súpera.

Potom sa začali diať veci, ktoré by napríklad v hokejovej NHL znamenali vyrovnanie historického rekordu. V čase 30:59 si išiel za nedovolené bránenie posedieť hosťujúci Róbert Trefný a 16 sekúnd pred jeho návratom skóroval v oslabení Karol Pelczarski.

Zdalo sa, že to bol gól, ktorý vzhľadom na všetky okolnosti zlomí celú sériu. Omyl... Ten dal až v 44. min už na upokojujúcich 4:2 pre Trenčanov Michal Amrich pri vylúčení spoluhráča Norberta Ondrášika!

Fanúšikovia Tsunami sa nadobro neveriacky chytali za hlavy, keď sa v záverečnej desaťminútovke hneď dvakrát v oslabení presadil najproduktívnejší hráč celej súťaže Tomáš Kvasnica. ŠK 1. FBC napokon triumfoval exhibične 8:2 aj vďaka pečatiacemu zásahu do prázdnej brány.

„Zase až taká výnimočná haluz to nie je. V januári sme ešte v základnej časti ligy pri víťazstve 12:4 v Prešove strelili tri góly v jednom oslabení,“ s úsmevom pripomenul asistent trénera Trenčanov Juraj Lamačka. ŠK 1. FBC v tom zápase dal v oslabovkách dovedna päť gólov.

„Až také netradičné to teda v našom prípade nie je. Celkom sa však na tom bavíme,“ prezradil Lamačka.

„Vysvetlenie asi spočíva v tom, že početná nevýhoda prinúti našich elitných hráčov k ešte väčšiemu pohybu po ploche, s loptičkou sú silní a jednoducho aj v oslabení majú odvahu zaútočiť,“ dodal Juraj Lamačka.

Trenčania triumfovali v play-off po dlhých deviatich rokoch, získali svoj šiesty titul. Majstrami sa stali aj za sezónu 2019/2020, vtedy však pre prepuknutie pandémie vyhlásili za platné poradie po dlhodobej fáze, vyraďovaciu zrušili. Ročník 2020/2021 anulovali úplne.

„Zábava bola v plnom prúde na ihrisku aj po návrate domov. Borci si to užili. Ja toho mám počas celej kariéry za sebou trošku viac, ale teraz tá radosť kvôli mladíkom chutila inak!“ rekapituloval 45-ročný Juraj Lamačka.

V zámorskej hokejovej profilige sa jediný raz stalo, že niektorý tím strelil v jednom zápase štyri góly v oslabení! Podarilo sa to Winnipegu 7. apríla 1995 pri víťazstve 7:4 nad Vancouverom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Tragédia počas splavu: Muž († 57) vypadol z kajaku, lekári mu už nevedeli pomôcť
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
Cena projektu sa pritom odhaduje na stovku miliárd dolárov.
Foto
Hanba na tri zimy! Postavili most, ktorý nikam nevedie: Šialené, koľko peňazí naň minuli
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
USA pohrozili Izraelu, odkaz Netanjahua je jasný: Ostaneme v boji sami, ak budeme musieť!
Izzy problémy s menštruáciou značne komplikujú život.
Foto
Menštruácia jej robí zo života PEKLO: Lekári si nevedia rady! Jej slová zabolia aj vás
Čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa vítajú na letisku v Budapešti.
Maďarsko hostí čínskeho prezidenta: Reč bude aj o jadrovom priemysle
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Ilustračné foto
Bude leto 2024 NAJHORŠIE v histórii? Slová meteorológov neznejú dobre: Na čo sa musíme pripraviť!