Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.04.2022 20:56 | Šport | Hokej

V nervy drásajúcom zápase semifinále uspel Zvolen: Stav série je vyrovnaný

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili vo štvrtom zápase semifinále Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Nitra 3:2. Úradujúci majster aj vďaka dvom gólom amerického útočníka Nicka Saracina vyrovnal stav série hranej na štyri víťazstvá na 2:2. Piaty duel je na programe v sobotu vo Zvolene.

HK Nitra - HKM Zvolen 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
      Góly:
36. Švarný (Bodák, Bajtek), 48. A. Sýkora (Rockwood) – 6. Saracino (Krieger, Leskinen), 34. Leskinen, 59. Saracino (Krieger). Rozhodovali: Baluška, Štefik - Synek, Kacej, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0
      Nitra: O´Connor – Mezei, Š. Nemec, Švarný, Raskob, Vitáloš, Bodák, Pupák – Buček, Buncis, Krivošík – Holešinský, Rockwood, R. Varga – Tvrdoň, Hrnka, A. Sýkora – Bajtek, Baláž, Drábek – Múčka
      Zvolen: Rahm – Meliško, Kotvan, Roy, Diakov, Kubka, Hraško, Brumerčík, Barcík – Puliš, Viedenský, Zuzin – Saracino, Krieger, Leskinen – Török, J. Mikúš, Stupka – Chlepčok, Marcinek, Csányi
      /stav série: 2:2/

Štvrtý semifinálový duel začali lepšie hostia. Prvá veľká šanca Marcineka sa ešte gólom neskončila. V 6. minúte sa dopustil chyby nitriansky obranca Pupák. Krieger mu ľahko ukradol puk, následne šikovne uvoľnil Saracina, ktorý v čistej šanci nezaváhal - 0:1. Hneď v ďalšom striedaní mohla Nitra vyrovnať, avšak Rockwood svoj samostatný nájazd zakončil iba strelou do lapačky Rahma.

Zvolen bol v prvej tretine aktívnejší a nebezpečnejší. Ďalšie dobré šance nedali Saracino, Meliško, či Zuzin. Na domácej strane sa ocitol v dobrej pozícii Hrnka, no Rahm jeho koncovku zneškodnil.

V druhej tretine sa obraz hry zmenil. Nitra opticky vyrovnala hru a mala aj dve dobré šance na vyrovnanie. Legionári Raskob a Rockwood ich však proti Rahmovi nevyužili.

Zaujímavý moment nastal v 34. minúte. Hlavný rozhodca Baluška chcel obojstranne vylučovať, kým však dvihol ruku a fúkol do píšťalky, Zvolenčan Leskinen zasunul puk spoza bránky za chrbát nitrianskeho brankára – 0:2. Následne sa znova v tejto sérii dostal do hry videorozhodca, ktorý prisúdil Nitre gól z hokejky Švarného. Zvolen neuspel ani pri následnej výzve o ďalšie preskúmanie, a tak od 36. minúty platilo skóre 1:2 z domáceho pohľadu.

“Corgoňom” sa podarilo v 48. minúte vyrovnať. Spoza brány našiel vo forme hrajúci Rockwood hokejku Sýkoru, ktorý z blízka prekonal Rahma. Keď už sa zdalo, že zápas dospeje do predĺženia, prišiel pre Nitra arénu šok. Jeden a pol minúty pred koncom záverečnej tretiny si defenzíva Nitry nepostrážila pred bránou voľného Saracina a ten rozhodol o tom, že séria sa sťahuje do Zvolena za vyrovnaného stavu.
 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Podľa informácií Nového Času bola účastníčkou nehody aj bývalá misska Magdaléna Šebestová.
Foto
Vážna nehoda Magdy Šebestovej! Zasahoval vrtuľník aj sanitky
ilustračné foto
Armády krajín sa zbierajú na jednom mieste: Čo sa to deje?! Obrovské množstvo vojenských síl
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka poďakovala všetkým mamám: Jej slová vás chytia za srdce
(ilustračné foto)
KVÍZ: 10 faktov zo zvieracej ríše, ktoré zvládnu len tí najlepší! Trúfate si?
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Počet mŕtvych v Pásme Gazy prekročil strašné číslo: Väčšina obetí sú civilisti
Andrea Verešová v Dubaji oslňuje dokonalou postavičkou.
Foto
Verešová odhodila oblečenie: Ukázala sa úplne NAHÁ! Aha, ktorý známy muž jej to okomentoval
Head shot frustrated middle aged mature retired woman with walking disability holding hands on wooden stick, looking in distance, feeling lonely at home or suffering from depression, ageing concept.
„Nový“ Alzheimer vás vystraší: Riziko je obrovské! Prevratné zistenie vedcov
Foto
Po prvej výhre panuje skvelá nálada: Aktéri si nemohli vynachváliť fantastickú atmosféru!
Ilustračné foto
V noci to príde! Meteorológovia vydali výstrahy pre väčšinu Slovenska
Ilustračné foto
V obci Kolonica horí hala na spracovanie dreva! Zasahujú hasiči
David Beckham
Foto
Beckham šokoval fanúšikov: Za všetkým je jedna fotka! Pozrite sa na to
vojak
Správy, ktoré Ukrajina nechcela počuť: To neznie vôbec dobre