Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.04.2022 20:00 | Správy | Zahraničné správy

Beštiálny zločinec sa desaťročia skrýval pred spravodlivosťou: Doplatil na drobnú chybu, v base má hniť 650 rokov!

Americké Tennessee bolo v 80. Rokoch minulého storočia nebezpečným miestom. K tomuto stavu sa pričinil i Steven Ray Hessler, ktorý terorizoval kraj Shelby.

Jeho činy mali rovnaký postup. V noci sa vlámal do domu a spiacich ľudí zobudil s nožom či zbraňou v ruke. To bol však iba začiatok. Vyľakané obete zviazal a opakovane sexuálne napádal. Typickým znakom pre Stevena bol obrovský kabát a maska alebo pančuchy, ktorými si skrýval tvár. Aj napriek mnohým skazám, ktoré za sebou kriminálnik nechával sa polícii nedarilo dolapiť ho. 

Prokuratúra uviedla, že Hessler bol veľmi opatrný a miesta činu vždy vyčistil a veci, ktorých sa dotkol vzal so sebou. Nie vždy sa mu to ale podarilo. O tom svedčí aj fakt, že v roku 1990 bol Steven odsúdený za znásilnenie v susednom okrese Decatur. Kvôli tomuto činu ho uväznili na 10 rokov. Na zločinca sa vtedy však muselo usmiať šťastie, pretože

Prokurátor tvrdí, že Hessler ohavné činy vykonával od 14. augusta 1982 do 17. augusta 1985. Počas tohto obdobia brutálne napadol 10 obetí vrátane 16-ročného dievčaťa, 7 žien a 2 mužov. Práve jeden z týchto mužov, si kvôli teraz už odsúdenému násilníkovi prežil hotové peklo. Steven nevinného muža spútal a bil pištoľou. Muž skončil na niekoľko mesiacov v kóme. Ohavnosti jeho zločinov potvrdila obžaloba, ktorá vo vyhlásení uviedla: "Steven Ray Hessler je jedným z najhorších, najnebezpečnejších a najsadistickejších predátorov, ktorých som mal to potešenie stíhať." 

Otvoriť galériu

Ako píše portál Mirror, prvé svetielko nádeje prišlo až po 35 rokoch, v roku 2020. Polícií sa podarilo zachytiť jeho DNA na obálke od účtu za vodu, na ktorej ho prezradili sliny. Pravepodobne ju pred zalepením oblizol. DNA, ktorú našli na obálke od účtu sa zhodovala s DNA nájdenom na mieste jeho posledného známeho zločinu zo 17. Augusta 1985. Začiatkom apríla sa tak 59-ročného Stevena podarilo dolapiť a súd ho odsúdil na neuveriteľných 650 rokov za mrežami. 

Bol odsúdený za znásilnenie, sedem vlámaní s následkom ublíženia na zdraví, a za lúpež. Okrem tohto dôkazu vyšetrovatelia u neho doma našli aj iné zvrátenosti. Zvrhlík celých 35 rokov doma skrýval fotografie, putá, kabáty, lyžiarske masky. Dokonca zistili, že obete, ktoré pred toľkými rokmi napadol, vystopoval online a sledoval ich. Ešte väčší šok prišiel keď u neho našli 30 kusov dámskej spodnej bielizne. 

Bryan L. Cook, právnik beštiálneho kriminálnika tvrdí, že sa Steven plánuje odvolať. “Mnoho fyzických opisov, ktoré podali obete nezodpovedá Stevenovej postave, hmotnosti ani farbe oči,” dodáva právnik. Zároveň tvrdí, že v priebehu rokov bolo zo spomenutých zločinov podozrivých až 100 ľudí, vrátane Stevenoveho bratranca.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mis

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Porušenie moratória či volebnej kampane: Ministerstvo eviduje viacero podnetov
Bazilika sv. Mikuláša v Trnave.
Váš Tip
Mimoriadne vzácny objav v Trnave: Pri oprave fasády baziliky sv. Mikuláša objavili takýto artefakt!
Apríl 2024: Premiéra dokumentu o veľkolepej kariére skupiny Bon Jovi.
Jon Bon Jovi už 35 rokov ľúbi jednu ženu: Nikdy som nebol svätý, ale nebol som ani hlupák
Close-up of senior woman's hands holding her walking sticks. Selective focus on hands and sticks.
V domovoch dôchodcov testovali novú aplikáciu: Slúžiť má na odhalenie porúch kognície
Bude proti Kazachom prievan v zostave? Takto to vidia experti!
Podľa sivých ponožiek v športových sandáloch má Gigi asi české korene.
Foto
Aha, ako topmodelka Hadid oslavovala narodeniny: Gigi, už nemáš 15 rokov!
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Odvolávanie dvoch ministeriek sa blíži: Ako dopadnú opozičné návrhy?
Bývalý tréner našich hokejistov Vůjtek: Pozrite sa, čo robí na dôchodku...
Zámorskí fanúšikovia naložili Slafkovskému: V NHL by si dostal pokutu a stopku!
(Ilustračné foto)
Váš Tip
Študenti z Oravy natočili reportážne video o zemiakoch: Sily si zmerajú s víťaznými príspevkami zo 43 krajín!
Na podujatí v Bardejove sa žiakom ZŠ Ľ. Podjavorinskej darilo. Dosiahli niekoľko prvých miest.
Foto
Dvaja telocvikári vychovávajú na Luníku IX víťazov súťaží: Ich slová hovoria za všetko
Nemocnica
Dostal prasaciu obličku a po dvoch mesiacoch zomrel: Lekári si mysleli, že vydrží oveľa dlhšie