Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Anton Siekel si prezrel športoviská v meste olympijských víťazov: Liptovský Mikuláš príkladom pre zvyšok Slovenska

Napriek krutej zime, ktorá neobišla ani Liptovský Mikuláš, si prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel prezrel športoviská v meste, ktoré sa hrdí privlastkom „mesto olympijských víťazov“.

Primátor Ján Blcháč ho previedol vynovenými futbalovými a hokejovými stánkami, ale aj staveniskom, kde by malo vyrásť centrum moderných športov, o ktorom následne obaja diskutovali. Výsledkom ich rozhovorov je základ memoranda o spolupráci pri budovaní športovej infraštruktúry.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Čo je podstatou memoranda o spolupráci SOŠV a mesta Liptovský Mikuláš?

- Táto aktivita nadväzuje na memorandá o spolupráci s vyššími celkami. Som rád, že Liptovský Mikuláš je prvým mestom, s ktorými diskutujeme o takejto spolupráci. Je to symbolika, keďže je to mesto olympijských víťazov, a chceme, aby sa k tejto iniciatíve pridali aj ďalšie mestá. Memorandum o spolupráci medzi SOŠV a mestom Liptovský Mikuláš bude hovoriť o tom, ako môžeme my ako SOŠV pomôcť pri budovaní športovej infraštruktúry, priniesť motivačné programy pre deti.  V meste pracuje Olympijský klub, ktorý je veľmi aktívny a tento program tu funguje, takže máme na čo nadviazať.  Naším cieľom je, a som rád, že som to po dlhej dobe pandemických opatrení videl aj tu, aby na športoviskách bolo čo najviac detí.

Pán primátor vám prezentoval projekt pumptrackovej dráhy. Diskutovali ste aj o možnosti financovania výstavby tohto športoviska?

- Diskutovali sme o tom,  bavili sme sa o očakávaniach pri tejto investícii. Ja osobne presadzujem, aby tieto moderné športy, ktoré majú ambíciu pritiahnuť ľudí k športovaniu ako BMX či ďalšie moderné športy, ktoré sa už dostali do programu olympijských hier, mali podporu, a verím, že sa nám tento projekt podarí naplniť.

Tých projektov na Slovensku je určite viac. Majú aj tí ďalší šancu prihlásiť sa, kde tak môžu urobiť  a aký najväčší projekt vás v najbližšom čase čaká?

- Predpokladám, že táto otázka smeruje na Fond na podporu športu. My máme v správnej rade troch zástupcov. Viem, že výzva ešte nie je uzatvorená, ale čo mám ja informácie od našich zástupcov, tak podľa predpísaných kritérií väčšina prihlásených smeruje k mestským samosprávam, mestským klubom. Verím, že sa im rozpočet Fondu na podporu športu, čo je 20 miliónov eur, podarí efektívne rozdeliť tak, aby pokrýval celé Slovensko.

... a ten najväčší projekt?

- Tých projektov je viac, ale ja by som sa veľmi tešil, keby sa nám podarilo po dlhých rokovaniach docieliť rozdelenie peňazí na národnú infraštruktúru, ktorá je takisto zanedbaná a na ktorú mestá a obce nemajú. Tu je povinnosť štátu pomôcť. Našou úlohou je pomôcť tým projektom, ktoré najviac pomôžu tejto krajine. Tých je veľa, nebude sa dariť v prvej etape vyhovieť všetkým, ale budeme sa snažiť, aby sme vybrali také, ktoré majú ambíciu byť rýchlo hotové a čo najefektívnejšie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, uka, fab,

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Obľúbené dovolenkové destinácie spravili rázny krok: Za TOTO vám hrozí pokuta!
Podľa informácií Nového Času bola účastníčkou nehody aj bývalá misska Magdaléna Šebestová.
Foto
Vážna nehoda Magdy Šebestovej! Zasahoval vrtuľník aj sanitky
ilustračné foto
Armády krajín sa zbierajú na jednom mieste: Čo sa to deje?! Obrovské množstvo vojenských síl
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka poďakovala všetkým mamám: Jej slová vás chytia za srdce
(ilustračné foto)
KVÍZ: 10 faktov zo zvieracej ríše, ktoré zvládnu len tí najlepší! Trúfate si?
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Počet mŕtvych v Pásme Gazy prekročil strašné číslo: Väčšina obetí sú civilisti
Andrea Verešová v Dubaji oslňuje dokonalou postavičkou.
Foto
Verešová odhodila oblečenie: Ukázala sa úplne NAHÁ! Aha, ktorý známy muž jej to okomentoval
Head shot frustrated middle aged mature retired woman with walking disability holding hands on wooden stick, looking in distance, feeling lonely at home or suffering from depression, ageing concept.
„Nový“ Alzheimer vás vystraší: Riziko je obrovské! Prevratné zistenie vedcov
Foto
Po prvej výhre panuje skvelá nálada: Aktéri si nemohli vynachváliť fantastickú atmosféru!
Ilustračné foto
V noci to príde! Meteorológovia vydali výstrahy pre väčšinu Slovenska
Ilustračné foto
V obci Kolonica horí hala na spracovanie dreva! Zasahujú hasiči
David Beckham
Foto
Beckham šokoval fanúšikov: Za všetkým je jedna fotka! Pozrite sa na to