Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.03.2022 07:33 | Šport | Hokej
Video

Halákov Vancouver dvakrát viedol, napokon padol so St. Louis: McDavid dosiahol na métu 100 bodov

Hokejisti Vancouveru prehrali v noci na štvrtok v domácom zápase zámorskej NHL so St. Louis 3:4.

Kanadský tím dvakrát viedol, ale napokon si pripísal druhú prehru za sebou.

Medzi jeho žrďami dostal prednosť Thatcher Demko pred slovenským brankárom Jaroslavom Halákom. Vancouveru patrí v tabuľke Západnej konferencie 11. priečka, Blues sú štvrtí.

Connor McDavid skóroval pri výhre Edmontonu nad Los Angeles 4:3 po nájazdoch v riadnej hracej dobe i v nájazdoch a na konte má už 100 bodov v kanadskom bodovaní. Na túto métu sa dostal piatykrát v kariére. Jeho spoluhráč Leon Draisaitl taktiež rozvlnil sieť z hry i v nájazdoch. Oilers sú na 7. priečke v Západnej konferencii a dotiahli sa na jediný bod za svojho štvrtkového súpera, majú navyše o zápas menej. Kings prehrali tretie z uplynulých štyroch stretnutí. 

New York Rangers zvíťazili na ľade Detroitu 5:4 po predĺžení a uspeli štvrtýkrát v sérii. Vo Východnej konferencii majú tretiu najlepšiu bilanciu s náskokom troch bodov na Floridu, ktorá má o dva zápasy menej. Rozhodujúci gól dal v 94. sekunde predĺženia Andrew Copp.

Chris Kreider si v zápase pripísal 24. gól v presilovke, čo je najviac v lige v aktuálnej sezóne. Rangers trikrát prehrávali, no napokon uspeli v druhom stretnutí v priebehu dvoch dní. "Očakával som, že to bude iné ako v predchádzajúci večer, hoci hráči chceli zopakovať výkon proti Pittsburghu. Mali sme slabší úvod, bolo toho na nás dosť v druhom zápase za sebou," priznal tréner Rangers Gerard Gallant podľa AP. 

Detroit sa snažil hodiť za hlavu duel s Pittsburghom, v ktorom inkasoval 11 gólov, no napokon prehral štvrtýkrát za sebou. V tabuľke východu je na 11. priečke. "V predchádzajúcom stretnutí sme sa rozhodne chceli prezentovať inak. Veľa sme o tom v šatni debatovali, chlapcom záležalo na tom, aby sme sa ukázali v lepšom svetle. Vyšli sme na ľad a makali, ale nestačilo to," skonštatoval kapitán Detroitu Dylan Larkin.

O play off bojujúci Winnipeg uspel v Buffale 3:2 po nájazdoch. Jets majú na západe 10. najlepšiu bilanciu so stratou dvoch bodov na ôsmy Vegas.

Najlepší strelec Arizony Clayton Keller nedohral domáci duel proti San Jose, ktoré Coyotes vyhrali 5:2. Päť minút pred koncom ho odniesli z ľadu na nosidlách so zranenou nohou. Arizona už nemá šancu postúpiť do play off.    

NHL - výsledky:

Buffalo - Winnipeg 2:3 pp a sn

Góly: 15. Girgensons (Butcher, Okposo), 29. Girgensons (Jokiharju, Okposo) – 25. Wheeler (Dubois, P. Stastny), 40. Appleton (Ehlers, Heinola), rozh. náj. Wheeler

Detroit - New York Rangers 4:5 pp

Góly: 10. M. Rasmussen (Hirose, DeKeyser), 18. J. Vrána (Seider), 21. Bertuzzi (Seider, L. Raymond), 46. Erne (M. Staal, P. Suter) – 4. Reaves, 18. Chytil (Nemeth, B. Schneider), 33. Panarin (Vatrano, Zibanejad), 57. Kreider (Panarin, A. Fox), 62. Copp (Panarin)

Edmonton - Los Angeles 4:3 pp a sn

Góly: 8. Ceci (McDavid), 19. Draisaitl (Hyman, Kulak), 26. McDavid, rozh. nájazd Draisaitl – 3. Edler (Grundström), 26. Byfield, 27. Grundström (Danault, Edler)

Arizona - San Jose 5:2

Góly: 16. N. Ritchie (N. Schmaltz, Strälman), 29. J. Jeník (Kessel), 48. J. Jeník (Kessel, Strälman), 58. Hayton (T. Boyd), 60. N. Schmaltz – 13. Reedy (Leonard, R. Merkley), 35. B. Burns (Hertl, T. Meier)

Seattle - Vegas 0:3

Góly: 28. Theodore (J. Röndbjerg), 48. Amadio (Marchessault, W. Karlsson), 60. Marchessault

Vancouver - St. Louis 3:4

Góly: 21. Chiasson (B. Richardson, Ekman-Larsson), 33. Elias Pettersson (N. Petan), 56. Elias Pettersson (Garland, J. T. Miller) – 28. Leddy (R. O'Reilly, Perron), 36. R. Thomas (Saad), 38. R. O'Reilly (B. Schenn, Perron), 50. N. Walker (MacEachern, Faulk)

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Alpacas looking at camera. They are very curious!
Foto
Rozkošná alpaka sa narodila inak, ako ostatné: Aj vám pripomína malého čertíka? To musíte vidieť!
Bionická včela je takmer ako živá.
Foto
Žiadne sci-fi, ale skutočnosť: Bionická včela sa možno raz ocitne aj v armáde
(ilustračné foto)
Unikol spravodlivosti? Zomrel prominentný právnik († 71): Figuroval v škandále svetových rozmerov
Hailey a Justin sa stanú rodičmi.
Veľká novinka v živote Justina Biebera: Po tomto sa jeho život radikálne zmení!
Ulice švédskeho mesta Malmö zaplavili stovky demonštrantov. Dôvodom bola súťaž Eurovízia.
Tisíce ľudí vyšli do ulíc v Malmö: Všetko kvôli jednej speváčke v Eurovízii
Foto
Do slovenského kádra už nikto nepribudne: TOTO je naša finálna súpiska na MS v Česku!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Je to tu, Trump priznal, čo by zrušil po nástupe do funkcie: Biden bude peniť od zlosti
(ilustračné foto)
Hrozivá nehoda v blízkosti Senice: Auto sa zrazilo s motocyklom! Na ceste vyhasol ľudský život
(ilustračné foto).
Tragédia počas splavu: Muž († 57) vypadol z kajaku, lekári mu už nevedeli pomôcť
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
Cena projektu sa pritom odhaduje na stovku miliárd dolárov.
Foto
Hanba na tri zimy! Postavili most, ktorý nikam nevedie: Šialené, koľko peňazí naň minuli
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
USA pohrozili Izraelu, odkaz Netanjahua je jasný: Ostaneme v boji sami, ak budeme musieť!