Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.03.2022 12:00 | Správy | Domáce správy

Posledná rozlúčka s nezabudnuteľným Ľubom Romanom († 77): Odprevadili ho obrovským potleskom

Oči plné sĺz. Známy herec a politik Ľubo Roman († 77) odišiel do neba 13. marca. Aj keď sa napokon hovorilo o nečakanom infarkte, jeho syn Ľubomír so smútkom v hlase priznal, že jeho milovaný otec zápasil už takmer dva roky s rakovinou.

Napriek snahe lekárov ho však zdravie zradilo a uznávaný herec a politik navždy odišiel. Jeho smrť zarmútila nielen milovanú rodinu, ktorú nadovšetko zbožňoval, ale aj jeho dlhoročných priateľov nielen spomedzi politických špičiek, ale aj hereckého sveta. Posledná rozlúčka so známym hercom sa napriek krásnemu slnečnému dňu niesla v pochmúrnej atmosfére. Do bratislavského krematória sa prišli s Romanom rozlúčiť desiatky jeho priateľov či blízkych, ktorí mu do neba poslali úprimný potlesk.

Fotogaléria
19
fotiek v galérii

V krematóriu tiekli slzy potokom a smútok, ktorý sa niesol slnečným dňom, sa nedal prehliadnuť. Rozlúčiť sa prišli známe tváre nielen z umeleckej obce, ale aj z verejného politického života. Medzi inými herečky Karin Haydu, Zuzka Tlučková, Gabika Škrabáková-Kreutz, herci Vlado Černý, Juraj Kukura, Jožo Pročko či verní kamaráti Emil Horváth, Ivan Letko či Kamil Peteraj. Posledné slová venoval Romanovi kamarát Karol Čálik.

„Vďaka tvojej cieľavedomosti a vytrvalosti sa ti podarilo dokončiť nekonečne dlhú prestavbu divadla. Svoju funkciu riaditeľa si bral tak zodpovedne, že každé ráno ešte pred skúškou si osobne prebehol celú stavbu, aby si zistil, či sa od včera na nej niečo pohlo. Na skúšku si potom chodil celý zaprášený od cementu. Mal si dve lásky. Divadlo a rodinu. Alebo rodinu a divadlo. To ti zostalo celý život,“ zneli Čálikove slová, ktorý sa s kamarátom lúčil len veľmi ťažko. Hercova smrť všetkých zarmútila o to viac, že odišiel nečakane.

Prvotnou príčinou mal byť infarkt, ale Romanov syn Ľubomír priznal desivejšiu pravdu o jeho zdravotnom stave. Posledné dva roky mal podľa jeho slov otec bojovať s vážnym onkologickým ochorením. „Odolával vďaka skvelému tímu doktora Jožka Dolinského. Jožko videl, že je to vo veľmi zlom stave, ale nastavil mu vynikajúcu liečbu. Ale bolo to aj o otcovi, ako zvládal všetky veci. Naozaj sa mu darilo v liečbe a bol vo veľmi dobrej kondícii.

Hoci prednedávnom musel absolvovať v poradí už druhú sériu chemoterapií, vyzeralo to, že to máme opäť pod kontrolou,“ prezradil Ľubomír, ktorý veril, že otec nad rakovinou vyhrá. Okrem tvárí z divadla sa lúčili aj mnohí politici, ktorí neskrývali smútok nad stratou priateľa. Smútiacich následne rodina pozvala do reštaurácie na brehu Dunaja, kde si na herca zaspomínali.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ds 

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Tragédia počas splavu: Muž († 57) vypadol z kajaku, lekári mu už nevedeli pomôcť
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
Cena projektu sa pritom odhaduje na stovku miliárd dolárov.
Foto
Hanba na tri zimy! Postavili most, ktorý nikam nevedie: Šialené, koľko peňazí naň minuli
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
USA pohrozili Izraelu, odkaz Netanjahua je jasný: Ostaneme v boji sami, ak budeme musieť!
Izzy problémy s menštruáciou značne komplikujú život.
Foto
Menštruácia jej robí zo života PEKLO: Lekári si nevedia rady! Jej slová zabolia aj vás
Čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa vítajú na letisku v Budapešti.
Maďarsko hostí čínskeho prezidenta: Reč bude aj o jadrovom priemysle
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Vojnový konflikt v Pásme Gazy trvá už viac ako pol roka.
Mier v nedohľadne: Vyjednávači Izraela i Hamasu opustili miesto rokovaní
Netypická príprava Kanaďanov na štart MS: Namiesto tréningu výlet na Slovensko?
Shakira
Shakira ako PODVODNÍČKA?! O speváčke padlo rozhodnutie, na ktoré všetci čakali
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko chystá veľké cvičenie, týka sa aj jadrových zbraní: Cynická reakcia Putina