Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.03.2022 19:00 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVáš Tip

Hrôza na východe Slovenska: Sused im vošiel na pozemok a chladnokrvne zastrelil psíka Huga!

Susedia na východe Slovenska riešia zbytočnú tragédiu. Psík Hugo, 10-ročný kríženec, sa stal terčom streľby, ktorú nemal šancu prežiť.

Trúchliaca rodina z obce Vŕbnica (okr. Michalovce), ktorá psíka brala ako člena rodiny, si tragický a ohavný čin nedokáže vysvetliť. Smútok rodiny je o to väčší, že Hugo im vykrvácal na ich pozemku, kde sa nachádzajú stopy a kaluže krvi. Podľa ich slov bolo ich zviera bezproblémové a pohybovalo sa len na ich dvore. Prípad rieši už aj polícia.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

K tragickej udalosti došlo v obci Vŕbnica v noci z pondelka na utorok 8. marca. Ako opisuje majiteľ psíka Štefan (59) spolu s jeho sestrou Annou (59), pes Hugo strážil ich rodičovský dom, kde už nikto nebýval. “Chodili sme tu ale každý jeden deň, aby sme Hugovi dali jedlo, nosil som mu aj teplé polievky,” opísal pán Štefan. Ako posledná bola s Hugom pani Anna, ktorá ho bola pozrieť v pondelok po 15. hodine. “Vieme ešte, že sused ho večer o 19. hodine nakŕmil, hodil mu nejaké jedlo cez plot. Keď som prišiel v utorok ráno do domu, Huga som už nevidel. Vždy ma vítal, čakal ma na bráničke a tešil sa, čo dobré mu donesiem,” povedal Štefan.

Psíka na dvore nenašiel, no všade boli stopy krvi. Hneď tušil, že sa stalo niečo zlé, psíka sa rozhodol hľadať a prečesal okolité polia, no bezvýsledne. “Keď som sa vrátil, môj sused mi povedal, že psa videl v jeho skleníku. Keď sme tam prišli, pes tam už nebol. Zavolali sme políciu, a tá ho našla vo dvore suseda, ktorý býval o ďalší dom vedľa, niekto ho tam musel odtiahnuť” povedal Štefan s tým, že strelec chcel takto zrejme niečo nafingovať. “Náš Hugo bol zastrelený na našom pozemku, lebo len tu sa nachádza krv, po celom dvore. Po streľbe tu musel chudák behať v panike a zomrieť na vykrvácanie,” opísal Štefan s ľútosťou v hlase.

Podľa tvrdení rodiny sa k streľbe priznal mladý, 23-ročný sused, u ktorého polícia psíka našla. “Absolútne nechápeme, čo sa stalo, jeho dedo a môj otec spolu vychádzali roky ako skvelí kamaráti. Náš pes ku nim nikdy nechodil, jedla, aj vareného, tu mal vždy viac, než potreboval. Ak aj mali nejaký problém s Hugom, veď nám to mohli povedať a nie zastreliť ho u nás na dvore, bez akéhokoľvek dôvodu. Bol to člen našej rodiny a spomienka na našich rodičov,” opísala Anna so slzami v očiach. Dodala, že ich pes si dvor síce strážil, ale nikdy nikomu neublížil.

Polícia prípad vyšetruje

“Daným prípadom sa polícia zaoberá. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach vo veci začal trestné stíhanie pre trestný čin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, a vec usmrtenia zvieraťa prešetruje Obvodné oddelenie PZ Trhovište zatiaľ ako podozrenie z priestupku proti poriadku v správe. Bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania. Po vykonaní potrebných úkonov bude rozhodnuté o ďalšom postupe,” uviedla Jana Mésarová, košická krajská policajná hovorkyňa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bývalá svetová jednotka zvádza ťažký boj: Mám rakovinu, môže za to tenis!
Jasmina priznala, že k hokeju trošku privoňal aj jej syn Sanel.
Foto
Hokeju a našim chlapcom fandí aj Jasmina, no jedno ju mrzí: TRPKÝ odkaz Slovákom!
Na snímke poskytnutej NASA je slnečná erupcia, ako je vidieť na jasnom záblesku v pravom dolnom rohu, ktorú 9. mája 2024 zachytilo observatórium NASA Solar Dynamics Observatory.
Foto
Slnko ukazuje svoju silu: Ďalšia geomagnetická búrka! Pripravte sa na divadlo na nebi, kedy to príde?
(ilustračné foto)
Porušenie moratória či volebnej kampane: Ministerstvo eviduje viacero podnetov
Apríl 2024: Premiéra dokumentu o veľkolepej kariére skupiny Bon Jovi.
Jon Bon Jovi už 35 rokov ľúbi jednu ženu: Nikdy som nebol svätý, ale nebol som ani hlupák
Close-up of senior woman's hands holding her walking sticks. Selective focus on hands and sticks.
V domovoch dôchodcov testovali novú aplikáciu: Slúžiť má na odhalenie porúch kognície
Nákupné centrum vo Varšave zachvátil požiar.
Foto
Mimoriadna situácia vo Varšave: OBROVSKÉ nákupné centrum zachvátil požiar! Strecha sa už zrútila
Bude proti Kazachom prievan v zostave? Takto to vidia experti!
Uštrikovala si „repliku“ svojho priateľa, vrátane jeho intímnych partií.
Foto
Chýbal jej chlap, a tak si ho vyrobila: S DETAILMI sa vyhrala! Tie FOTO musíte vidieť
Podľa sivých ponožiek v športových sandáloch má Gigi asi české korene.
Foto
Aha, ako topmodelka Hadid oslavovala narodeniny: Gigi, už nemáš 15 rokov!
Poznáte správne odpovede?
Tento KVÍZ musíte zvládnuť ľavou zadnou: Trúfnete si? Nie je tam nič, čo sme sa neučili v škole
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Odvolávanie dvoch ministeriek sa blíži: Ako dopadnú opozičné návrhy?