Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.03.2022 12:00 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Ukrajinky s deťmi utekali pred vojnou 11 hodín: Obrovské gesto solidarity, slovenský dobrodinec im venoval celý dom

Zobrali len najnutnejšie veci a utekali pred vojnou! Dve zúfalé žen, zobrali svoje deti a natlačené v aute dlhé hodiny cestovali na Slovensko. V obci Bojničky pri Hlohovci ich prichýlil muž, ktorý im ponechal svoj dom. Ukrajine však ženám a deťom nesmierne chýba.

Máte zaujímavý tip, záľubu alebo fotky, o ktoré sa s nami chcete podeliť? Neváhajte a pošlite nám ich na tip@novycas.sk alebo na WhatsApp na číslo 0918 620 001!


O svojom úteku prehovorili pre Nový Čas. "Bolo to niečo hrozné. Do poslednej chvíle sme netušili, že bude naozaj vojna," začína rozprávať matka Olina, ktorá musela zachrániť svoje deti. "Veľmi sme sa báli, cez mestá hučali sirény. V rádiu hovorili, že ostreľujú našu dedinu," spomína so slzami v očiach ukrajinská mamička. Ušla aj Katarína (18), ktorá pochádza z ukrajinského mesta Vinnycia. "O piatej ráno mi volala teta, že ruské vojská spustili streľbu. Všetko som zažila na vlastnej koži. Preletela mi nad izbou raketa. Bolo to hrozné, všetko hučalo," zúfa si Katarína.

Katka s kamarátkou Oľou, ktorá má dve deti, zobrali od susedov ďalšie tri deti a s autom unikali do bezpečia. Cestovali celých jedenásť hodín. Skoro vôbec nespali. Jedlo a vodu dostávali len po ceste. Modlili sa, aby ich útek do bezpečia mali čo najskôr bez ujmy na zdraví za sebou. V aute ich bolo až deväť. Svojich chlapov, otcov a partnerov museli nechať na Ukrajine, aby za nich bojovali. S plačom prišli na Slovensko nevediac, čo bude s nimi a kto sa o nich postará... "Nevedeli sme, kam ideme, nevedeli sme, čo bude, chceli sme len jedno, aby naše deti boli v bezpečí, živé a zdravé. Deti chcú ísť veľmi domov, stále plačú," opisujú situáciu zúfalé ženy.

Obrovskú spolupatričnosť prejavil Marián Kupka z Bojničiek pri Hlohovci, ktorý práve tejto rodine a deťom poskytol celý svoj dom a všetko, čo budú potrebovať, im zabezpečí. "Neváhal som ani na sekundu. Poradil som sa s manželkou a sestrou, či budú súhlasiť. Bez váhania povedali, že áno," hovorí Marián. "Ďakujeme, máme úplne všetko a cítime sa tu ako doma. No napriek všetkému sa chceme vrátiť domov na Ukrajinu. Chceme, aby sa vojna skončila a my sme sa mohli vrátiť za rodinami, " uzavreli statočné ženy. Katarína s Oľou veria, že zlo ukrajinská armáda porazí.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, šiš

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bratia sú rozhádaní a Harry (vľavo) navštevuje domovinu len vtedy, keď musí.
Foto
Kráľ Karol III. spravil to, na čo jeho synovia čakali: Harry pukne od závisti!
Ilustračné foto
S odbitím polnoci rátajte s VÝSTRAHOU: Meteorológovia upozorňujú hneď niekoľko krajov a okresov!
Švédsky premiér Ulf Kristersson.
Toto Putin určite dosiahnuť nechcel: Švédsky premiér to povedal na plné ústa
Módna návrhárka za svojím najlepším priateľom smúti.
FotoVáš Tip
Módna návrhárka Rebecca Justh predvádza na pláži v bikinách postavu bohyne: Neuveríte, že už má 67 rokov!
Na hrobe politika Wolfganga Schäubleho niekto vykopal jamu.
Desivý nález pri hrobe exministra Schäubleho: Ľudia sú zhrození, rieši to polícia
Pri nehode vlaku a auta prišli o život dvaja ľudia
Aktualizované
Vážna nehoda: Vo Veľkom Mederi sa zrazil kamión s vlakom, hlásia ranených!
Na snímke maďarský minister zahraničných vecí a obchodu Péter Szijjártó.
Maďarský minister Szijjártó: Európa má v tejto oblasti vážny problém!
Banskobystrickí policajti odhalili počas dopravno-preventívnej kontroly kamiónov z nedele (12. 5.) na pondelok 20 správnych deliktov.
Kamionisti pod drobnohľadom: Muži zákona si posvietili na priestupky! Toto vodiči zanedbali najčastejšie
Mount Everest
Foto
Obrovský úspech pre našu krajinu: Prvá SLOVENKA vystúpila na najvyšší vrch!
Siljanovská-Davkovová je nacionalistka a vo svojom prvom príhovore pri nástupe do úradu hlavy štátu nepoužila celý názov "Severné Macedónsko".
Nová prezidentka Severného Macedónska to prepískla: Veľká kritika z Grécka!
In the Hospital Sick Male Patient Sleeps on the Bed. Heart Rate Monitor Equipment is on His Finger.
Veľké varovanie: Pacienti s TÝMITO chronickými ochoreniami budú pribúdať! Čo je za tým?
(ilustračné foto)
Mama podľa horoskopu: Ktoré znamenie vychová drzých faganov a kto nadaných géniov?!