Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.03.2022 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Novinka, ktorú si okamžite zamilujete

Naše každodenné platenie sa mení: čakajú nás bleskové nákupy na internete. Ešte tento rok sa aj na Slovensku dočkáme revolučnej novinky Click to Pay, vďaka ktorej v e-shopoch definitívne odpadne zdĺhavé prepisovanie údajov z platobnej karty.

Nakupovanie na internete je medzi Slovákmi z roka na rok obľúbenejšie. Podľa najnovšieho prieskumu spoločnosti Mastercard má s e-shopmi skúsenosť 9 z 10 Slovákov a skoro tri štvrtiny z nás nakupujú on-line pravidelne aspoň raz za mesiac. A nie je divu. Možnosť zaobstarať si čokoľvek od potravín po nábytok a elektroniku z pohodlia domova je lákavá. Samotný proces platenia však môže byť pre niekoho stále príliš komplikovaný.

Spoločnosť Mastercard preto tento rok príde s technologickou novinkou. Služba Click to Pay umožní jednoduché a rýchle nakupovanie bez nutnosti zakaždým opisovať údaje z platobnej karty. V ktoromkoľvek internetovom obchode tak budete môcť zaplatiť pomocou jedného kliku myšou alebo dotyku prsta na displeji vášho mobilného telefónu.

Otvoriť galériu

Ruku na srdce, zapamätať si 23 čísel na platobnej karte je skoro nadľudská úloha. A vstávať od stola alebo z pohovky, aby človek našiel v peňaženke platobnú kartu, zase veľmi nepohodlné. Vďaka službe Click to Pay vás to bude čakať už len raz. Akonáhle svoje platobné údaje prvýkrát zadáte do systému Click to Pay, vytvorí sa unikátna digitálna kópia vašej platobnej karty, ktorá bude určená výhradne pre túto službu.

A ďalej už len pohodlne platíte: na ktoromkoľvek zariadení, či už ide o mobilný telefón, tablet alebo počítač. A bez ohľadu na operačný systém. Veď keď platíte bezkontaktne v obchode alebo v kaviarni, tiež neriešite opisovanie čísiel z vašej platobnej karty. Jednoducho priložíte a je zaplatené. Click to Pay ponúkne rovnaký komfort aj pri platení on-line.

Táto technologická novinka na Slovensku začne fungovať v priebehu tohto roka a stane sa novým štandardom v oblasti platieb kartou na internete. Využíva hneď niekoľko úrovní zabezpečenia. Overenie užívateľa prebehne rovnako ako doteraz pomocou odtlačku prsta alebo funkcie rozpoznania tváre a nasledujú už len ničím nerušené a bezpečné on-line nákupy.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Beckham priznal, čo sa naozaj dialo na oslave so Spice Girls! Tak TOTO nečakal
Nela Pocisková
Foto
Pocisková BEZ NOHAVIČIEK?! Z týchto záberov vám bude horúco: Herečka sa odviazala
Polícia obvinila muža z Medzilaboriec, ktorý sa vyhrážal mestskému policajtovi.
Váš Tip
Muž v centre Bratislavy spadol, pristavil sa pri ňom cyklista: Policajti neverili očiam, všetko zachytila kamera!
Polícia SR
Mŕtvy muž († 27) v Bratislave: Nové skutočnosti! Polícia prehovorila
(ilustračná foto)
Útok na reštauráciu! Hlásia mŕtvych aj zranených: Je za tým Ukrajina?
Foto
Dve rovnaké situácie, rozdielne verdikty: Poškodili rozhodcovia slovenský tím?
(ilustr. foto)
11 najčastejších príznakov RAKOVINY: Znepokojivé, čo je medzi nimi! Odhaľte zákernú chorobu včas
Čelná zrážka skončila tragicky.
Foto
Smrteľná čelná zrážka pri obci Vieska: Zo záberov naskakujú zimomriavky!
Foto
Zmeny v zostave Slovákov: TENTO útočník si proti Kazachom nezahrá!
Mladá žena si hovorí "Jade The Fur".
Foto
FOTO Dievča sa prezlieka za obrovského psa a zarába na tom: TOTO povedal jej priateľ!
Na bicykloch je potrebné dodržiavať pravidlá.
Teplé počasie láka na kolesá, no pozor: Ako sa ZMENILI pravidlá pre cyklistov!
Turista po páde v oblasti Horných dier utrpel poranenie hlavy
Foto
Dráma v oblasti Horných dier! Turista po páde utrpel hrôzostrašné zranenie