Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.01.2022 20:46 | Šport | Hokej

Poprad proti vedúcemu Slovanu prerušil sériu prehier, v predĺžení rozhodol Drgoň

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v predohrávke 32. kola Tipos extraligy nad HC Slovan Bratislava 3:2 po predĺžení. O triumfe „kamzíkov" rozhodol v 61. minúte pri presilovej hre obranca Adam Drgoň.

HK Poprad - HC Slovan Bratislava 3:2 po predĺžení (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Góly
: 19. Svitana (Ully, Arniel), 44. Ully (Vandas), 62. Drgoň (Ully) - 38. Kytnár (Matoušek, MacKenzie), 53. Gašpar. 

Slovan mal v Poprade v úvode stretnutia častejšie puk na hokejkách. Strelecké pokusy jeho hráčov ale Čiliak spoľahlivo kryl. Najväčšiu gólovú príležitostí hostí spálil Gašpar. Domáci sa do hry dostali až na začiatku 10. minúty v presilovej hre. Do nebezpečných šancí sa Popradčania paradoxne dostali v presilovke súpera. Najprv v oslabení unikol Matej Paločko, ktorého hosťujúci brankár Windsor vychytal. V ďalšom úniku Paločko vysunul Arniela, toho ale v poslednej chvíli fauloval jeden z hosťujúcich hráčov a rozhodcovia preto nariadili trestné strieľanie. K puku sa postavil Arniel, ale na Windsora nevyzrel. V závere prvej časti hry sa pred bránkou Slovana ocitol Ully úplne sám, ale brankár hostí posunul pri zákroku bránku, za čo si vyslúžil dvojminútový trest. Početnú výhodu „kamzíci" využili. Najprv namieril iba do betónov Ully, ale odrazený puk poslal za bránkovú čiaru strelou cez Windsorovu výstroj Svitana - 1:0.

Hneď po príchode zo šatní zazvonil na konštrukciu Čiliakovej bránky Harris. Okná v obrane Slovana využívali Popradčania na rýchle protiútoky. Prečíslenia ale nevyriešili domáci ideálne. V jednej šanci namieril Bondra iba do Windsora, v druhom nájazde 2 na 1 ten istý hráč dostal prihrávku na päty. Druhý gól Popradu mal na hokejke Ully, ale vo vyloženej pozícii netrafil ani len bránu. Na opačnej strane sa prekľučkoval pred Čiliaka Harris, ale blafák mu napokon nevyšiel podľa predstáv. Slovan vyrovnal na začiatku 38. minúty, keď sa na popradskú bránku rútila štvorica hráčov. Puk do siete usmernil až z dorážky Kytnár.

Poprad šiel znova do tesného vedenia v 44. minúte. Po Vandasovej prihrávke sa parádne pod hornú žrď trafil z medzikružia Ully - 2:1. V 49. minúte sa znova do prečíslenia 2 na 1 dostali domáci. Arniel ale na Windsora nevyzrel. Necelých 10 minút pred koncom riadnej hracej doby sa v Poprade telefonovalo videorozhodcovi. Haščák prihral vzdialenejšiu žrď Yoganovi, po ktorého koncovke Čiliak po zákroku posunul bránku. Gól z toho napokon nebol. Vyrovnanie hostí prišlo v presilovej hre v 53. minúte. Puk do siete prepasíroval Gašpar. V závere tretej tretiny mohol rozhodnúť na dvakrát Vandas, pri brankárovi Slovana stálo aj šťastie. Následne hostia faulovali a Poprad si vzal oddychový čas.

Presilovú hru si domáci preniesli aj do predĺženia, kedy šli do rizika a z hry stiahli brankára. Pri hre 5 na 3 napriahol obranca Drgoň a vystrelil domácim bod navyše.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!