Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.01.2022 11:00 | Prominenti | Nový Čas Víkend
FotoVideo

Vášne Juraja Baču: Vďaka gitare sa dostal na Eurovíziu, krásne slová o jeho štvornohej láske

Ak má herec Juraj Bača (34) chvíľku voľna, najradšej hrá na gitare.

Doma ich má hneď niekoľko, pretože sú jeho najväčšou vášňou. Okrem hudby rád bicykluje, venuje sa svojmu štvornohému miláčikovi, fenke Nikinke, alebo hráva rôzne online hry.

Gitary

Ako malé dieťa ma prihlásili rodičia na gitaru, ale mal som veľmi veľa energie a nedokázal som len tak sedieť doma a cvičiť. Učitelia im teda odporučili, aby mi radšej kúpili loptu. Ku gitare som sa vrátil až na internáte, pretože môj kamarát mal basgitaru, stále cvičil, a tak to chytilo aj mňa a začali sme hrávať spolu. Keď som mal 22 rokov, hral som už s profesionálmi na Eurovízii. Začínal som teda ako hudobník a hudba bude mať preto vždy v mojom srdci špeciálne miesto. Dokáže spraviť každý deň lepším a tiež reflektovať náladu človeka, motivovať či pomôcť spracovať emócie. Každý hudobný nástroj pokladám za veľké umelecké dielo. Gitary sú mojou veľkou vášňou, pretože každá jedna ukrýva svoj vlastný príbeh. Mojimi srdcovkami sú modely gitaristu Dimebaga Darrella z metalovej kapely Pantera, ktorého, žiaľ, počas koncertu zastrelili na pódiu, preto sú jeho gitary raritnými kúskami.

Projekt Robin

Otvoriť galériu
Projekt Robin
Zdroj: Michal Hanko
Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré, a mne pandémia priniesla, ako aj všetkým umelcom, množstvo času, ktorý som sa snažil využiť čo najefektívnejšie. Chodil som viac do prírody, športoval, zbieral smeti v lese, až mi v hlave skrsol nápad natočiť seriál pre deti, kde by sme ich učili práve takýmto veciam. Tak vznikol Robin. Je to štvornohý kamarát, ktorý učí deti dôležité veci, ako sa napríklad správať v lese, čo robiť, keď sa človek stratí, alebo keď nájde v prírode kopu vyhodených smetí. Projekt sa veľmi zapáčil kolegom z ministerstva vnútra a ministerstva školstva, a tak momentálne vyrábam vlastný seriál. Niekoľko dielov sme už odvysielali na obrazovkách RTVS a vo februári štartuje znova s novými epizódami.

Hry

Otvoriť galériu
Čo sa týka hier, tam si možno nesiem taký malinký komplex z detstva. Keďže sme nemali veľa peňazí, tak mi naši nemohli kúpiť žiadne moderné konzoly, ako je napríklad PlayStation, a trošku som závidel spolužiakom, ktorí ich doma mali. Keď som začal zarábať, tak som si hneď kúpil takúto konzolu. Priznám sa, že keď mám veľa práce a prídem domov nadránom, je to skvelý spôsob, ako trošku hlavu zabaviť inými myšlienkami, než len prácou. Zapnem si teda nejakú hru a hrám sa. Dokonca najnovšie hrávam online s Andrejom Bičanom, keďže on sa tomu tiež dosť venuje. Raz sme sa stretli náhodne v online zápase, pričom jeho sledujú tisícky ľudí. Teraz mi pošle SMS, že hráme, či idem, tak sa pripojím. Je to môj onlinový učiteľ hier.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú