Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.01.2022 09:45 | Správy | Domáce správy
Váš Tip

Údajné správy ministerky s Kočnerovým parťákom: Zavaria Milanovej kontakty s Tóthom?! Politici reagujú

Nesprávny kompas a otázky, na ktoré by sa malo odpovedať. Tak reagujú politici na údajnú blízku komunikáciu ministerky Milanovej s Petrom Tóthom.

Uniknutá komunikácia, ktorá mala v minulosti prebiehať medzi súčasnou ministerkou kultúry Natáliou Milanovou (39) a bývalým siskárom a parťákom Kočnera Petrom Tóthom (51), stavia aj politikov pred dilemu, ako na ňu zareagovať. Nový Čas oslovil viacerých politických spolupútnikov ministerky z OĽaNO, no k slovu sa mali len niektorí.

Údajné maily medzi Milanovou a Tóthom ukazujú pomerne tesnú pracovnú spoluprácu pri kampani strany 99 %, ktorej boli v roku 2012 obaja súčasťou. Tóth má Milanovej kontrolovať a opravovať jej blogy a má jej intenzívne radiť dokonca aj v rokoch 2014 až 2016, keď už je členkou OĽaNO a neskôr sa stáva poslankyňou parlamentu. „Mali by sme sa zamyslieť nad nejakou oblasťou, v rámci ktorej by si sa profilovala, Natálka, aby sme dali tvojim blogom určité smerovanie,“ má napríklad písať Tóth Milanovej. Na pripomienky Tótha k blogom má Milanová podľa uniknutých mailov väčšinou odpísať, že sa jej páčia a zapracuje ich, niekedy, naopak, trvá na svojej verzii. Milanová pritom v mailoch Tóthovi mala písať aj o Matovičovi. „Šašo bol vždy dôležitou postavičkou, mohol si dovoliť povedať pravdu/svoj názor a o hlavu aj tak neprišiel.“

Otvoriť galériu

V tom čase ešte neboli známe informácie o tom, že Kočner by mal podľa obvinení stáť za vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. „Ak niekoho baví hrabanie sa v mojej súkromnej komunikácii pred vstupom do politiky, prajem mu príjemné čítanie,“ zareagovala Milanová. Ani Tóth pracovnú spoluprácu s Milanovou nepopiera, no povedal nám, že nevie potvrdiť, či ide o pravé maily. Tóth je dlhodobo kontroverznou osobnosťou, v minulosti dostal vyhadzov z novín preto, že zatajil, že je súčasťou SIS, neskôr pre Kočnera sledoval novinárov a dlho bol jeho parťákom. Nový Čas oslovil aj ďalších Milanovej kolegov z vlády, ktorých nominovalo OĽaNO, no tí k jej vzťahom s Tóthom neodpovedali.

Nemám právo sa v tom hrabať

Igor Matovič, ministerfinancií (OĽaNO)

- Myslím, že nemám najmenšie právo hrabať sa v súkromnej komunikácii pani ministerky pred vstupom do politiky.

Nebudem tlieskať

Gábor Grendel, podpredseda NR SR (OĽaNO)

- Nie som fanúšikom zverejňovania súkromných komunikácií. Nepáčilo sa mi, keď sa to stalo mne, nebudem tlieskať, keď sa to deje niekomu inému. Pre Petra Tótha je snáď ponaučením, že akými zbraňami bojuješ, takými zahynieš.

Vyvoláva to otázky

Richard Sulík, minister hospodárstva (SaS)

- Necítim sa v tejto veci objektívny, keďže práve Peter Tóth je človek, ktorý ma na pokyn Mariána Kočnera sledoval na mojej rodinnej oslave. Vyvoláva to otázky, na ktoré by mala odpovedať pani ministerka Milanová.

Ako zareaguje OĽaNO?

Hlas

- Hlas bude veľmi zvedavý, ako predseda OĽaNO zareaguje na mimoriadne blízku spoluprácu jeho ministerky s Petrom Tóthom a či bude takisto nekompromisne žiadať odchod pani Milanovej z politiky.

Milanová nemá správny kompas

Spolu

- Dnes, keď v médiách čítame, ako spolupracovala s bývalým siskárom a Kočnerovým špiónom v jednej osobe, ukazuje sa, že Milanová nielenže nerozumie kultúre, ale zrejme nemá ani správny morálny a politický kompas.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tta, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!
Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom