Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.01.2022 07:44 | Šport | Hokej
Video

Pittsburgh natiahol víťaznú sériu, Crosby bol ako beštia

Hokejisti Pittsburghu zvíťazili v NHL v deviatom zápase za sebou. Na vlastnom ľade zdolali St. Louis 5:3, keď otočili vývoj duelu tromi gólmi v tretej tretine.

Americký útočník domácich Bryan Rust si pripísal dva góly a asistenciu.

Skóre zápasu otvoril v 20. sekunde druhej tretiny uzdravený útočník Blues Brayden Schenn, ktorý návrat do akcie po piatich zápasoch oslávil 200. gólom v kariére. Hostia viedli 2:0, keď Jordan Kyrou potvrdil dobrú formu a skóroval štvrtýkrát z predchádzajúcich troch duelov. Gólová prestrelka pokračovala, Rust z presilovky znížil na 1:2, ale o 19 sekúnd neskôr vrátil Blues dvojgólové vedenie obranca Colton Parayko.

Tým vyhnal z bránky Caseyho DeSmitha, ktorého nahradol Tristan Jarry a ten už nepustil za chrbát ani jednu z 13 striel. Ešte v druhej tretine znížil na 2:3 Rust a o všetkom sa rozhodlo v 53. minúte. Kapitán "tučniakov" Sidney Crosby vyrovnal na 3:3, keď sa presadil svojím dôrazom pred bránkou. Blues si zobrali trénerskú výzvu a reklamovali, že Crosby pred gólom nedovolene atakoval brankára Jordana Binningtona. Ku kontaktu však podľa rozhodcov prišlo pred bránkoviskom a po neúspešnej výzve nasledoval automaticky dvojminútový trest. Penguins presilovku bleskovo využili a 12 sekúnd po Crosbyho zásahu rozhodol Evan Rodrigues. Gólovú poistku na 5:3 pridal v závere Brock McGinn.

"Crosby bol ako beštia. Bol neskutočne silný v práci s pukom a ten gól, to bol typický Crosby. Ide odvážne do priestorov pred bránkou a vie sa tam skvele orientovať. Keď hrá tak ako dnes, strhne celý tím," povedal pre web nhl.com tréner Pittsburghu Mike Sullivan.

"Tučniaci" deviatimi víťazstvami za sebou vyrovnali najdlhšiu šnúru v tejto sezóne. Hráči Caroliny Hurricanes vyhrali deväťkrát v sérii od 14. októbra do 3. novembra. "Nebol to náš najlepší zápas, ale mali sme šancu ho vyhrať. Tretia tretina nám nevyšla, je to škoda,” povedal kapitán Blues Ryan O’Reilly.

V ďalšom zápase Toronto zdolalo Edmonton 4:2, pre hostí to bola piata prehra za sebou. Víťazný gól dal v 52. minúte Iľja Michejev, keď v presilovke švihom spomedzi kruhov prekonal Mikea Smitha a dostal Maple Leafs do vedenia 3:2.

Ruský útočník strelil svoj tretí gól v treťom zápase sezóny po tom, ako po operácii zlomeného palca vynechal úvodných 29 duelov. "Michejev je pre náš tím veľká posila, o tom niet pochýb.Nielen preto, že dnes skóroval,” povedal tréner Toronta Sheldon Keefe.

“Keď mám šancu vystreliť, tak to skúsim a som rád, že to opäť vyšlo. Som rád, že som po dlhej pauze prispel k úspechu dôležitými gólmi," povedal 27-ročný Michejev. Víťazstvo poistil gólom do prázdnej bránky Alexander Kerfoot. K štvrtému víťazstvu za sebou prispel dvoma asistenciami William Nylander, brankár Jack Campbell zaznamenal 28 zákrokov.

Za Oilers skórovali Leon Draisaitl, ktorý strelil 26. gól v sezóne a upevnil si pozíciu najlepšieho kanoniera súťaže, a Brendan Perlini. Edmonton hral bez kapitána Connora McDavida, ktorého klub spoločne s Derekom Ryanom a Tysonom Barriem umiestnil na covidovú listinu.

"Po dvoch tretinách bolo jasné, že vyhrať môže ktokoľvek, a hoci sme nehrali zle, opäť sme ostali bez bodov. Je to frustrujúce, ale pozeráme sa dopredu a veríme, že nás čaká úspešné obdobie. V žiadnom prípade neprestávame hrať, je pred nami ešte veľká časť sezóny," povedal Draisaitl. Špeciálny duel odohral útočník Zach Hyman, ktorý nastúpil prvýkrát proti Torontu po tom, ako v lete podpísal s Oilers sedemročný kontrakt. Súboj mu však nevyšiel, keď zaznamenal tri mínusové body. Hyman strávil svojich prvých šesť sezón v drese Maple Leafs, v 345 zápasoch nazbieral 185 bodov.

NHL - výsledky:

Toronto - Edmonton 4:2

Pittsburgh - St. Louis 5:3

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť