Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.01.2022 12:15 | Šport | ZOH Peking 2022

Do Pekingu už letí 1,5 tony materiálu: SOŠV posiela oblečenie aj nafukovacie lôžka

Mesiac pred začiatkom zimných olympijských hier v Pekingu (4.- 20. 2. 2022) majú spomedzi slovenských športovcov istotu účasti iba hokejisti.

Zo známych koronavírusových dôvodov však medzi nimi nebudú tí z prestížnej zámorskej profiligy NHL. Slováci však v Pekingu rátajú s účasťou približne 50 športovcov, medzi ktorými budú aj zjazdoví lyžiari, biatlonisti, sánkari či bežci na lyžiach.

"Momentálne stále bežia nominačné súťaže, kvalifikačný proces potrvá ešte necelé tri týždne. Definitívne máme potvrdených len 25 miesteniek pre hokejistov. Počítame, že do Pekingu pocestuje 50 športovcov. Malo by byť medzi nimi aj päť zjazdových lyžiarov, osem biatlonistov, štyria sánkari, zastúpenie budeme mať aj v behu na lyžiach či snoubordingu. V hre je aj účasť bobistky Viktórie Čerňanskej,“ informoval športový riaditeľ Slovenského olympijského a športového výboru Roman Buček na webe olympic.sk.

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) odoslal do Pekingu prvé cargo s vybavením pre slovenskú výpravu. Zo Slovenska odišlo na ôsmich paletách viac ako 1,5 tony rôzneho materiálu, ktorý bude slúžiť športovcom a výprave počas XXIV. zimných olympijských hier. V náklade, ktorý vedúci slovenskej misie Roman Buček so svojimi spolupracovníkmi prevezme v Číne 24. januára, sú tyče a bránky na tréning slalomu zjazdových lyžiarov, materiál pre lyžiarov, hokejistov a ďalších športovcov, doplnková výživa pre športovcov, iontové nápoje, rôzne emulzie i časť oficiálneho oblečenia a výstroja pre hokejovú výpravu.

"Súčasťou zásielky je aj vybavenie administratívnych a ubytovacích priestorov výpravy. Poslali sme aj zopár nafukovacích lôžok, vďaka ktorým po úprave pridelených miestností získame priestor pre ubytovanie podporných členov výpravy priamo v olympijskej dedine,“ prezradil Roman Buček.

Mená členov výpravy bude schvaľovať valné zhromaždenie SOŠV, ktoré je naplánované na 21. januára. Dva dni pred ním by sa mal uskutočniť krst poštovej známky a príležitostnej mince k olympijským a paralympijským hrám i predstavenie kolekcie pre slovenskú olympijskú a paralympijskú výpravu. Po 21. januári sa pripravuje aj slávnostný sľub zástupcov výpravy do rúk prezidentky SR. Prví športovci zo Slovenska sa v olympijských dedinách v Pekingu, Jen-čchingu a Čang-ťia-kchou ubytujú 27. januára, už o zopár dní skôr bude v Číne vedenie výpravy.

Viac k téme:
Diskusia /
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?