Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.10.2013 13:00 | Správy | Domáce správy

Ficova story s tajomníčkou opäť ožila: V kaštieli chutí Janke aj zahraničným politikom

Čereniansky kaštieľ sa opäť dostal na scénu. Ešte 21. augusta v ňom Robert Fico bol so svojou tajomníčkou Janou Halászovou na večeri.

Bolo to v deň jej menín. Po príchode do Bratislavy sa s ňou rozlúčil bozkom. Vyzerá to tak, že kuchárske remeslo má naozaj zlaté dno. Okrem súkromných večerí si na pochúťkach šéfkuchára pochutnávali aj zahraniční politici. Podľa Fica to spolu nijako nesúvisí.


Areál kaštieľa v Čereňanoch chráni vysoký živý plot a svojim zákazníkom garantuje skutočné súkromie. Na nádvorí je niekoľko sedačiek a stolov, krytý stan aj detské ihrisko. K reštaurácii patrí veľká záhrada s ružovými kríkmi. Brána býva otvorená, parkovať môžu návštevníci priamo vo vnútornom priestore. Práve v takomto prostredí strávil premiér Robert Fico niekoľko hodín v spoločnosti svojej mladej tajomníčky Jany Halászovej. On tvrdí, že s nimi boli aj ďalší ľudia. V každom prípade, tajomníčku priviezol domov sám a na rozlúčku si dali pusu.

Denník Sme však zistil, že služby majiteľa reštaurácie Mariána Fila od minulého roku niekoľkokrát využil aj samotný Úrad vlády! Konkrétne ide o šesť faktúr za 16 800 €. Posledná bola zaplatená týždeň po premiérovej večeri s tajomníčkou. Nový Čas preto včera Fila navštívil, no do reči mu nebolo. Úrad vlády vám všetko vysvetlí, ja sa už vyjadrovať nebudem,“ povedal. Nechcel sa vyjadriť ani k tomu, ako dlho sa pozná s Ficom a či ich kontakty sú len pracovné.

Robert Fico bol o čosi zhovorčivejší. Uviedol, že „išlo o oficiálne obedy pri príležitosti zahraničných návštev premiérov, predsedov parlamentov a prezidentov.“ Vraj reštauráciu si vybral preto, že chcú čo najlepšie reprezentovať krajinu. Dokonca sa spýtal, či má zahraničných hostí ponúknuť párkami s horčicou.Podľa premiéra jeho úrad neplatil žiadne súkromné stretnutia. Takým bola aj augustová večera s Jankou a podľa Fica aj s ďalšími ľuďmi. Ostala však nezodpovedaná otázka, kto a koľko za túto večeru zaplatil. Spomenul len spôsoby, ako sa dá za večeru platiť - v hotovosti alebo kartou. Tajomstvom aj po takmer dvoch mesiacoch ostáva, kto sa augustovej večere v kaštieli okrem Fica a Janky zúčastnil. „Do toho vás nič nie je, s kým ja chodím na večeru,“ zopakoval niekoľkokrát.

Rada Zuzany Wienk (aliancia fair play)

Politici by mali oddeľovať oficiálne aktivity od súkromných návštev, ale nie som si istá, či je to na Slovensku vôbec možné. Šéfkuchár totiž patrí medzi špičku a pokiaľ premiér chce najlepšie služby, tak môže byť ťažké nájsť niekoho podobného. Ak sa stane, že to neoddelí tak Úrad vlády by mal hneď vyargumentovať prečo k podobným prienikom došlo a čo s tým spravia.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Šéfkuchár Massimo bol so Samuelovej návštevy nadšený.
Foto
Samuel L. Jackson tajne na Slovensku! Šéfkuchár Massimo povedal pravdu: Takýto je hviezdny herec naozaj
(Ilustračné foto).
Začína kríza ruskej ropy? Ukrajina tvrdí, že Moskve spôsobila veľké straty
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Nahnevaný Ramsay spravil počas zápasu s Českom neobvyklú vec: Je to neakceptovateľné!
Kengura - albín je vzácna, často sa nevyskytuje.
Foto
Nová atrakcia v Stropkove: V najmenšej zoo majú kenguru albína! Rozkošné FOTO
Nešťastný koniec zábavy
Mládež si zvolila nebezpečnú zábavu: Mali obrovské šťastie! Policajti sú v pozore
NR SR
Na Slovensku funguje okolo 160 politických strán: Pribudnú ďalšie
Anna Záborská
20. rokov v EÚ: Záborská bola pri rokovaniach, dnes má o budúcnosti jasnú predstavu: Je za zrušenie veta?