Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.12.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Top športové podujatie roka 2022 už o niekoľko dní na Slovensku!

​​​​​​Hádzanárska reprezentácia v plnej príprave na majstrovstvá Európy.

Už o niekoľko dní to vypukne! Jedno z najvýznamnejších športových podujatí roka, majstrovstvá Európy v hádzanej mužov EHF EURO 2022, hostí Slovensko spolu s Maďarskom. Slovenskí reprezentanti sa predstavia v F-skupine v košickej Steel Arene, kde sa postupne stretnú s Nórskom, Litvou a Ruskom.

Zverenci trénera Petra Kukučku sa medzi sviatkami stretli na päťdňovom sústredení v Bratislave. Ospravedlniť sa zo zdravotných dôvodov našťastie nemusel nikto. „Ale aj tak nám túto časť prípravy trocha ovplyvnili drobné zranenia, ktoré si chalani priniesli z klubov. Vidno, že majú za sebou ťažkú polsezónu,“ poznamenal P. Kukučka. Tím absolvoval osem tréningov, prípravným zápasom sa Slováci kvôli pandemickej situácii radšej vyhli. Nechýbali však ostré tréningové duelom medzi sebou. „Simulovali sme normálne zápasy, chlapci hrali v národných dresoch, nechýbali ani rozhodcovia,“ doplnil Kukučka.

Otvoriť galériu
Zdroj: archív SZH

Nešetril sa nikto, boj o nomináciu je vo finále. Už čoskoro tréneri určia finálny 18-členný káder pre šampionát. „V tréningoch sme s pracovali aj na útočnej fáze, s ktorou sme mali v predošlých zápasoch problémy. Musíme zvýšiť naše sebavedomie, hrať odvážne, chalani to v útoku musia zobrať na seba. Očakávam, že to prenesieme aj na šampionát,“ verí tréner reprezentácie.

Prestížne majstrovstvá Európy sa rýchlo blížia. Turnaj štartuje 13.-teho a končí 30. januára, predstaví sa na ňom 24 najlepších tímov kontinentu. Na Slovensku sa okrem Košíc bude hrať aj Bratislave, v Maďarsku privítajú účastníkov mestá Budapešť, Debrecín a Szeged.

Otvoriť galériu
Zdroj: archív SZH

Aj kapitán reprezentácie Ľubomír Ďuriš si uvedomuje, že tlak na domáci tím sa zvyšuje. „S tým sa však musíme popasovať. Na „domácom“ európskom šampionáte musíme zabojovať najmä ako kolektív, tak budeme silnejší a verím, že aj úspešnejší. Dúfam, že ľudia budú môcť prísť do haly, aby nám pomohli k lepším výkonom. Samozrejme, postup zo skupiny by bola veľká vec, ale k tej máme ešte veľmi ďaleko,“ poznamenal skúsený tvorca hry.

Národný tím sa znovu stretne 3. januára v Bratislave, 6. januára odohrá prípravný duel v Rakúsku a o dva dni si s rovnakým súperom zahrá odvetu v domácom prostredí. Slovensko bude mať na majstrovstvách Európy zastúpenie aj medzi rozhodcami. Európska hádzanárska federácia vybrala 18 dvojíc, medzi nimi aj našich arbitrov B. Mandáka a M. Rudinského.

Otvoriť galériu

Partner podal pomocnú ruku

Majstrovstvá Európy EHF EURO 2022 získali pred štartom ďalšieho nového partnera – spoločnosť Slovnaft. Podujatiu už pomáha aj jeho materská spoločnosť Skupina MOL. Obe podporujú hádzanú na Slovensku dlhodobo (spoločnú česko-slovenská hádzanárska súťaž žien, predtým aj najvyššia slovenská súťaž mužov, generálny reklamný partner mužskej reprezentácie). „Pre spoločnosť Slovnaft je podpora športu dlhoročnou ambíciou a filozofiou. A z pohľadu podpory športu nás nezastavila ani pandémia. Naša angažovanosť a podpora vo verejnom priestore ostáva rovnaká a neuberáme z nej,“ povedal CEO spoločnosti Slovnaft Marek Senkovič. „Aj preto chceme spoľahlivo pomôcť zvládnuť usporiadanie šampionátu. Pre Slovensko je to výnimočná udalosť, hostiť kontinentálne majstrovstvá je veľká česť a historická skúsenosť, pri ktorej chceme byť.“

Otvoriť galériu
Zdroj: archív SZH

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Momenty zo 7. kola Let's Dance.
Foto
Dychberúce momenty v Let's Dance: BOZK, ktorý nikto nečakal! Na Tine mohli všetci oči nechať
2024. Tie isté šaty si po 13 rokoch obliekla na premiéru filmu svojho syna.
Foto
Hollywoodskej sexici ťahá na 60: Objavila prameň mladosti? Pri týchto FOTO nenájdete rozdiel!
Na Instagrame ju sleduje 243-tisíc používateľov.
Foto
Dcéra futbalovej legendy sa poriadne odviazala: Na videu jej takmer vypadli prsia!
Blesky nad elektrárňou Orot Rabin neďaleko izraelského mesta Hadera.
Napätie v Izraeli sa dá krájať a bude to ešte horšie: Vážne slová veliteľa armády
Lukáš Hrádecký pochádza zo Slovenska, no reprezentuje Fínsko.
Foto
Nový megahit internetu: Brankár Leverkusenu počas osláv nadával po slovensky!
Ilustračné foto
Najviac transfúzií krvi potrebujú títo pacienti: Majú nemocnice tejto vzácnej tekutiny dostatok?
Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Eurokomisia odklepla miliardy na obnovu Ukrajiny: Toto všetko bude plán pokrývať
Dievčatko prehltlo gombíkovú batériu
Foto
Maličkosť, ktorú má doma každý, spôsobila dievčatku agóniu: Varovanie pre všetkých rodičov
Každý deň je pre rodinu Howard ako dar.
Chlapčekovi sa za jednu noc obrátil život naruby: Každý ďalší záchvat môže byť jeho posledným
Raketa je vypálená z raketového systému ruskej armády na ukrajinské pozície na neznámom mieste.
Ukrajina hlási vážnu stratu: Pri Bachmute padol významný človek
Petr Fiala na palube letu do USA.
Český premiér na návšteve USA: Najprv v sídle CIA, potom ho čaká ešte dôležitejšie stretnutie
Jade je dcérou Franka Leboeufa, ktorý je legendou futbalovej Chelsea.
Foto
Dcéra futbalovej legendy sa poriadne odviazala: Na videu jej takmer vypadli prsia!