Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.12.2021 00:30 | Správy | Zahraničné správy

Izrael začne s podávaním štvrtej dávky vakcíny proti koronavírusu: Premiér to nazýva úžasnou správou

Izraelský premiér Naftali Bennett v utorok oznámil, že v krajine začnú čoskoro podávať štvrtú dávku vakcíny proti koronavírusu ľuďom starším než 60 rokov a zdravotníckym pracovníkom, informovala agentúra AFP.

"Občania Izraela boli prví, ktorí začali dostávať tretiu dávku vakcíny proti COVID-19 a naďalej sme priekopníkmi v tejto oblasti aj so štvrtou dávkou," uviedol Bennett. Zároveň vyzval tých, ktorí spĺňajú podmienky na podanie štvrtej dávky, aby sa išli dať zaočkovať.

Tento oznam prišiel krátko po tom, ako štvrtú dávku vakcíny odporučila rada odborníkov z dôvodu šírenia nového koronavírusového variantu omikron. Premiér nazval toto odporúčanie rady odborníkov "úžasnou správou, ktorá nám pomôže dostať sa cez omikronovú vlnu".

V Izraeli sa totiž iba v utorok počet prípadov nákazy variantom omikron zdvojnásobil. Izraelské ministerstvo zdravotníctva v utorok oznámilo, že v krajine pribudlo 170 nových infekcií omikronom a ich celkový počet sa tak zvýšil na 340, píše spravodajský portál The Times of Israel.

Agentúra AP zároveň v utorok informovala, že v Izraeli zrejme zaznamenali prvé úmrtie spojené s nákazou variantom omikron. Išlo o 60 ročného muža, ktorý zomrel v pondelok — dva týždne po tom, ako bol hospitalizovaný s covidom. Muž mal však aj niekoľko pridružených ochorení a hlavnou príčinou jeho smrti nebola infekcia dýchacích ciest spôsobená koronavírusom.

Podľa Bennetta začnú v Izraeli podávať štvrtú dávku vakcíny v nadchádzajúcich dňoch, píše agentúra AP. Bennett totiž oznámil, že nariadil ministerstvu zdravotníctva, aby sa začalo pripravovať na podávanie tejto dávky.

Z vyhlásenia rezortu zdravotníctva vyplýva, že okrem ľudí starších ako 60 rokov a zdravotníckych pracovníkov sa štvrtou dávkou budú môcť nechať zaočkovať aj ľudia s oslabenou imunitou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Bezpečnostné zložky by mali zarábať viac: Aha, na tú výšku príplatku! Pravidelné zvyšovanie mzdy?
Jana Bittó Cigániková (SaS)
SaS chce znížiť odbornú prípravu sestier: Upravili by aj kreditový systém vzdelávania
Soňu Vagnerovú hrá herečka Andrea Štefančíková. Kamil Mikulčík hrá hlavného vyšetrovateľa. Táňa Pauhofová ako Nikol znovu zažije mnoho nevšedných príbehov
Foto
Výnimočná Nikol: Nová postava narobila v seriáli poriadny vietor! Ryšavka ju nevie vystáť
Foto
Fitneska zavesila na sociálnu sieť staré video: Taký náklad od fanúšikov určite nečakala!
Skarlet (32) chodila na vlasy a nechty, no teraz ju stojí starostlivosť o synov vyše 2 000 eur mesačne a na seba jej neostáva nič.
FotoVáš Tip
Bojovníčka Skarlet sa stará o ťažko chorých synčekov Tomáška a Samka: Už o 5 rokov nemusia vidieť milovanú mamu!
Danko randí s o 23 rokov mladšou ženou.
Foto
Danko a jeho mladučká misska: Sylvia sa pochválila novou FOTO! Hrdličky už lásku netaja
(ilustračné foto)
Vodič s celoživotným zákazom šoférovania: Nemožné, koľko nafúkal!
V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Slováci, ostáva už len týždeň! Vybavte si to čo najskôr: Ide o dôležitú vec
Female scientist working in the CDC laboratory.
Kartel v medicínskej laboratórnej diagnostike?! Protimonopolný úrad začal správne konanie
Annu posadili do basy za podvody, ale aj za nedostavenie sa na pojednávania.
Foto
Sklárova ex Anna bojuje o slobodu: 7 rokov basy! Čo ju dostalo za mreže?
Polícia SR
Aktualizované
Na Slovenskej technickej univerzite nahlásili bombu! Prípad si prevzala NAKA
German flags waving in the wind at famous Reichstag building, seat of the German Parliament (Deutscher Bundestag), on a sunny day with blue sky and clouds, central Berlin Mitte district, Germany.
Napätá situácia v Nemecku: TÚTO stranu podozrievajú z extrémizmu! Tajné sledovanie a...